Beslenmenin tanımı ve genel prensipleri, hayvan ve bitkilerin yapıları, lipit, karbonhidrat,
protein, mineral ve vitaminlerin sınıflandırılması ve özellikleri, hayvanlardaki görevleri, farklı
hayvan türleri tarafından sindirim ve emilimleri, bunların değerlendirilmesi ve yem olarak
ihtiyaç düzeyleri ve kaynakları, hayvan beslenmesi açısından suyun kalite özellikleri,
hayvanların su gereksinimleri ve bu gereksinimleri etkileyen faktörler, hayvanlarda besin
maddelerinin yetersizliği ve fazlalığının olumsuz etkilerinin öğrencilere teorik ve görsel
olarak aktarılması, enzimlerin ve özellikle sindirim enzimlerinin genel özellikleri ve etkileri,
hayvanlarda beslenme açısından önemli rolleri olan hormonlar ve etkileri, Kesif ve Kaba
Yemlerin Sindirimi ve Hayvansal Ürünlere Dönüşümü, Yemlerin Uçucu Yağ Asitlerine
Dönüşümü, Esansiyel Yağ Asitleri ve Mekanizması, Yemlerdeki Doymamış Yağ Asitlerinin
Değişkenliği, Güncel Bilimsel Makalelerinin İncelenmesi.