HAYVAN BESLEME VE ÜRÜN KALİTESİ İLİŞKİSİ


Yücel C.

  • Dersin Düzeyi: Yüksek Lisans
  • Tasarlanan Ders Kodu: ZOOYL548
  • Öğretim Türü: Örgün Öğretim (Normal Öğretim)
  • Dersin Kapsamı: Teorik
  • Akademik Yıl: 2025 - 2026
  • Ders İçeriği:

    Beslenmenin tanımı ve genel prensipleri, hayvan ve bitkilerin yapıları, lipit, karbonhidrat, protein, mineral ve vitaminlerin sınıflandırılması ve özellikleri, hayvanlardaki görevleri, farklı hayvan türleri tarafından sindirim ve emilimleri, bunların değerlendirilmesi ve yem olarak ihtiyaç düzeyleri ve kaynakları, hayvan beslenmesi açısından suyun kalite özellikleri, hayvanların su gereksinimleri ve bu gereksinimleri etkileyen faktörler, hayvanlarda besin maddelerinin yetersizliği ve fazlalığının olumsuz etkilerinin öğrencilere teorik ve görsel olarak aktarılması, enzimlerin ve özellikle sindirim enzimlerinin genel özellikleri ve etkileri, hayvanlarda beslenme açısından önemli rolleri olan hormonlar ve etkileri, Kesif ve Kaba Yemlerin Sindirimi ve Hayvansal Ürünlere Dönüşümü, Yemlerin Uçucu Yağ Asitlerine Dönüşümü, Esansiyel Yağ Asitleri ve Mekanizması, Yemlerdeki Doymamış Yağ Asitlerinin Değişkenliği, Güncel Bilimsel Makalelerinin İncelenmesi.