Öğr. Gör. UĞUR EREN TAŞKESEN


Yozgat Meslek Yüksekokulu, Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri

Aşçılık Pr.


WoS Araştırma Alanları: Sosyal Bilimler (Soc)


Avesis Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler

Eğitim Bilgileri

2021 - 2023

2021 - 2023

Yüksek Lisans

Kapadokya Üniversitesi, UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ, Türkiye

2001 - 2006

2001 - 2006

Lisans

Anadolu Üniversitesi, İktisat Fakültesi, Siyaset Bilimi Ve Kamu Yönetimi Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2023

2023

Yüksek Lisans

YÖRESEL YEMEKLERİN TABAK PREZANTASYONUNUN BİR DEVLET ÜNİVERSİTESİNDE OKUYAN Z KUŞAĞI GENÇLER ÜZERİNDEKİ ETKİSİNİN BELİRLENMESİ

Kapadokya Üniversitesi, sosyal bilimler meslek yüksekokulu, Gastronomi

Araştırma Alanları

Sosyal ve Beşeri Bilimler

Akademik Ünvanlar / Görevler

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Öğretim Görevlisi

Yozgat Bozok Üniversitesi, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri

Yönetimsel Görevler

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Bölüm Başkanı

Yozgat Bozok Üniversitesi, Yozgat Meslek Yüksekokulu, Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri

2021 - 2023

2021 - 2023

Bölüm Başkan Yardımcısı

Yozgat Bozok Üniversitesi, Yozgat Meslek Yüksekokulu, Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri

Akademi Dışı Deneyim

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

dernek başkanı

Sivil Toplum Kuruluşu, YOZGAT GASTRONOMİ DERNEĞİ, ÜYE, dernek başkanı

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

ÜYE

Mesleki Dernek, TÜRKİYE AŞÇILAR FEDERASYONU (TAFED), DERNEK TEMSİLCİSİ, ÜYE

2006 - Devam Ediyor

2006 - Devam Ediyor

DENETÇİ

Mesleki Dernek, İZMİR AŞÇILAR DERNEĞİ, YÖNETİM KURULU, DENETÇİ

2004 - 2016

2004 - 2016

MUTFAKTAN SORUMLU ŞEF

RAN GROUP, MUTFAKTAN SORUMLU ŞEF

Verdiği Dersler

Ön Lisans

Ön Lisans

STAJ

EKMEK YAPIM TEKNİKLERİ

DÜNYA MUTFAKLARINDAN UYGULAMALAR

İŞLETMEDE MESLEKİ UYGULAMA

MUTFAK UYGUALAMALARI-2

EKMEK YAPIM TEKNİKLERİ

TÜRK MUTFAĞI UYGULAMALARI-1 Sürdürülebilir Kalkınma

BALIK VE SU ÜRÜRNLERİ Sürdürülebilir Kalkınma

MUTFAKTA PİŞİRME TEKNİKLERİ Sürdürülebilir Kalkınma

DÜNYA MUTFAKLARINDAN UYGULAMALAR Sürdürülebilir Kalkınma

YARATICI MUTFAK UYGULAMALARI Sürdürülebilir Kalkınma

YARATICI MUTFAK UYGULAMALARI

DÜNYA MUTFAKLARINDAN UYGULAMALAR Sürdürülebilir Kalkınma

MUTFAK UYGULAMALARI-2 Sürdürülebilir Kalkınma

BALIK VE SU ÜRÜNLERİ Sürdürülebilir Kalkınma

MUTFAK UYGUALAMALARI-1 Sürdürülebilir Kalkınma

DÜNYA MUTFAKLARI

TÜRK MUTFAĞI UYGULAMALARI-1

TÜRK MUTFAĞI UYGULAMALARI-2

YİYECEK HAZIRLAMA TEKNİKLERİ

BESLENME İLKELERİ VE MENÜ PLANLAMA

İLK YARDIM

Tanıtım ve Temsil Faaliyetleri

TÜRK MUTFAĞI HAFTASI

Kurumsal Temsil, YOZGAT VALİLİĞİ, Türkiye, Yozgat, 2025 - 2025

KAYSERİ GASTRONOMİ GÜNLERİ

Kurumsal Temsil, KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, Türkiye, Kayseri, 2024 - 2024

İŞİTME ENGELLİLER YEMEK YARIŞMASI

Kurumsal Tanıtım, YOZGAT BELEDİYESİ/YOZGAT GASTRONOMİ DERNEĞİ/AŞÇILIK PROGRAMI, Türkiye, Yozgat, 2024 - 2024

TÜRK MUTFAĞI HAFTASI

Kurumsal Temsil, YOZGAT VALİLİĞİ, Türkiye, Yozgat, 2024 - 2024

YOZGAT GASTRONOMİ GÜNLERİ

Kurumsal Tanıtım, YOZGAT BELEDİYESİ/YOZGAT GASTRONOMİ DERNEĞİ, Türkiye, Yozgat, 2023 - 2023

GASTRO ANTALYA ULUSLARARASI GASTRONOMİ FESTİVALİ

Kurumsal Temsil, ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, Türkiye, Antalya, 2019 - 2019

Kitaplar

2022

2022

1. Çocuk menüleri

Taşkesen U. E.

Uygulamalı Ziyafet Mutfağı, Melih İÇİGEN, Editör, Talebe.com, Ankara, ss.87-102, 2022

2021

2021

2. YİYECEK İÇECEK SEKTÖRÜNE GENEL BAKIŞ

Taşkesen U. E.

YİYECEK İÇECEK SEKTÖRÜNE GENEL BİR BAKIŞ, ÜLKER CAN, Editör, Denizler Kitabevi, Ankara, ss.3-32, 2021