Genel Bilgiler

Kurum Bilgileri: Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri, Bahçe Bitkileri Yetiştirme Ve Islahı
WoS Araştırma Alanları: Bitki Ve Hayvan Bilimleri, Tarım Bilimleri
Avesis Araştırma Alanları: Tarımsal Bilimler

Metrikler

Yayın

64

Atıf (WoS)

13

H-İndeks (WoS)

2

Atıf (Scopus)

8

H-İndeks (Scopus)

2

Atıf (TrDizin)

2

H-İndeks (TrDizin)

1

Proje

17

Tez Danışmanlığı

1

Açık Erişim

7
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Biyografi

Tuğba KILIÇ, 1988 yılında Ankara'da doğmuştur. 2010 yılında Ankara Üniversitesi'nde Ziraat Mühendisliği Lisans derecesini, 2013 yılında aynı üniversitede Bahçe Bitkileri alanında Yüksek Lisans derecesini ve 2020 yılında doktora derecesini tamamlamıştır. 2024 yılında doçent unvanını kazanmıştır. Kariyerine süs bitkileri yetiştiriciliği üzerine araştırmalar yaparak başlayan Tuğba KILIÇ, şu anda Yozgat Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü'nde Süs Bitkileri Yetiştiriciliği ve Islahı alanında doktor araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır.

Süs bitkileri alanında çeşitli projelerde ve araştırmalarda aktif bir şekilde yer almıştır. İki adet TUBİTAK-1002 Hızlı Destek Projesi’nin yürütücülüğünü üstlenmiş ve iki adet TUBİTAK-1002 Hızlı Destek Projesi’nde araştırmacı, bir adet TUBİTAK-1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projesi’nde bursiyer, üç adet TUBİTAK-2209/A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projesi’nde danışman, iki adet TUBİTAK-4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Projesi’nde eğitimci olarak görev yapmıştır. TUBİTAK dışında diğer kamu kurum ve kuruluşları ile üniversite tarafından desteklenen bilimsel araştırma projeleri de dâhil olmak üzere toplam 15 adet projede aktif olarak görev almıştır. Kesme çiçeklerin ıslahı, hasat sonrası dayanımı ve bitkilerde stres fizyolojisi konuları başta olmak üzere toplam 24 adet makalesi, 20 adet ulusal ve uluslararası bildirisi, 5 adet kitap bölümü yazarlığı bulunmaktadır. Uluslararasılaşmanın önemi ile Avrupa Bilim ve Teknoloji İşbirliği kapsamında 5 adet COST aksiyonun çalışma gruplarına aktif olarak katılmış ve birçok atölye çalışması ile bilimsel toplantılarda yer almıştır. Ulusal düzeyde katkı sağlama bilinci ile Türkiye'de düzenlenen havacılık, teknoloji ve uzay teknolojisi festivali olan TEKNOFEST’te değerlendirme kurulu üyesi olarak görev almıştır.

Yozgat Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde yaklaşık 11 yıldır görev yapan Tuğba KILIÇ, akademik görevlerinin yanı sıra fakülte içinde de aktif olarak yer almıştır. Fakülte bünyesinde 20 adet dersin ders yardımcılığını üstlenmiş, üç adet ders vermiş, stratejik plan ve kalite başta olmak üzere eğitim-öğretim ve intibak-muafiyet komisyonlarında görev almış, Erasmus koordinatör yardımcılığı ve araştırma laboratuvarı sorumluluğu görevlerini üstlenmiştir. Süs bitkileri yetiştiriciliği alanında yapılan çalışmalara destek olmak amacıyla fakülteye vazo ömrü laboratuvarı kazandırmıştır. Fakülte bünyesinde yayınlanan E-Bülten’in editör kurulunda yer almış, Bozok Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi’nin ise mizanpaj editörü olarak görev yapmıştır. Fakülte tarafından düzenlenen ‘Sürdürülebilir Tarım Çalıştayı’nda hem sekretarya görevini üstlenmiş hem de düzenleme kurulunda yer almıştır. Tarımsal Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesinde mevsimlik çiçek üretimi ile kampüs bitkilendirme çalışmalarına katkıda bulunmuştur. Fakülte tarafından yürütülen mezuniyet etkinlikleri dâhil olmak üzere birçok faaliyette gönüllü olarak yer almıştır.

Tuğba KILIÇ, gelecekte de süs bitkileri yetiştiriciliği ve ıslahı alanında lider bir araştırmacı olmayı ve sektördeki gelişmelere öncülük etmeyi planlamaktadır. Bu amaçla, alanındaki eğitimler ve çalıştaylar gibi birçok etkinliğe katılarak kendi gelişimine katkı sağlamıştır. Bununla birlikte, öğrencilerin yetişmesine katkıda bulunmayı hedeflemektedir. Şu anda eş danışmanlığını tamamladığı bir yüksek lisans öğrencisi bulunmaktadır ve gelecekte daha fazla öğrenciye rehberlik etmeyi ve onların kariyerlerini desteklemeyi amaçlamaktadır. Süs bitkileri yetiştiriciliği alanındaki başarıları, yayınları ve görevleriyle tanınan ve sektörde saygı duyulan bir araştırmacıdır. Gelecekteki çalışmalarıyla bu alandaki bilimsel gelişmelere katkı sağlamayı ve yeni yöntemler ve teknolojiler geliştirmeyi hedeflemektedir.