Öğr. Gör. ÜLKÜHAN BAĞIŞ


Çekerek Fuat Oktay Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Sağlık Bakım Hizmetleri


WoS Araştırma Alanları: Mühendislik


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Teknolojisi, Mühendislik ve Teknoloji

Araştırmacı kurumdan ayrılmıştır

Eğitim Bilgileri

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Doktora

İnönü Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2017 - 2019

2017 - 2019

Yüksek Lisans

İnönü Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2013 - 2017

2013 - 2017

Lisans

İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2019

2019

Yüksek Lisans

Enkapsüle karvakrol içeren hamurun kızartılmasında kullanılan ayçiçeği yağının oksidatif stabilitesindeki değişimin belirlenmesi

İnönü Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2017

2017

Pedagojik Formasyon Eğitimi

Eğitim Yönetimi ve Planlama

İnönü Üniversitesi

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri

Gıda Teknolojisi

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Ünvanlar / Görevler

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Öğretim Görevlisi

Yozgat Bozok Üniversitesi, Çekerek Fuat Oktay Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Sağlık Bakım Hizmetleri

2020 - 2021

2020 - 2021

Ücr.Öğretim Görevlisi

Üsküdar Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü

Makaleler

Tümü (1)
SCI-E, SSCI, AHCI (1)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (1)
Scopus (1)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2023

2023

1. THE USE OF WHEY IN FOOD EMULSION SYSTEMS

GÜRKAN H., BAĞIŞ Ü., YILMAZ A.

4. ISPEC INTERNATIONAL CONGRESS ON CONTEMPORARY SCIENTIFIC RESEARCH, GENCE, Azerbaycan, 14 - 15 Kasım 2023, ss.538-549, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

2. Japon Çiçek Elmasının (Malus Floribunda L.) Antioksidan Aktivitesinin ve Toplam Fenolik İçeriğinin Belirlenmesi

BAĞIŞ Ü., ABACI Z. M., YILMAZ A., KARABULUT İ., ULUATA S., DURMAZ G.

2nd International Congress on Food Researches, Sivas, Türkiye, 16 - 18 Ekim 2023, ss.370-375, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

3. Gazal Boynuzu “Lotus Corniculatus L.” Çiçeğinin Biyoaktivitesi

ABACI Z. M., YILMAZ A., BAĞIŞ Ü., ULUATA S., DURMAZ G., KARABULUT İ.

6. International Ankara Multidisciplinary Studies Congress, Ankara, Türkiye, 13 - 14 Ekim 2023, ss.1171-1175, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

4. Malatya İlinde Yetişen İğde (Elaeagnus Angustifolia L.) Meyvesinin Antioksidatif Özelliklerinin Belirlenmesi

Yılmaz A., Bağış Ü., Abacı Z. M., Durmaz G., Karabulut İ., Uluata S.

II. International Korkut Ata Scientific Researches Conference, Ankara, Türkiye, 7 - 08 Ekim 2023, ss.374-380, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

5. Türk Mutfağında Kullanılan Bazı Bitkisel Yağların Bileşimsel Özellikleri ve Sağlık Üzerine Etkileri

YILMAZ A., BAĞIŞ Ü.

II. International Korkut Ata Scientific Researches Conference, Ankara, Türkiye, 7 - 08 Ekim 2023, (Özet Bildiri)

2023

2023

6. Gıda Proseslerinde Atık Olarak Ortaya Çıkan Bazı Meyve Çekirdeklerinin Bileşimsel ve Fonksiyonel Özellikleri

BAĞIŞ Ü., YILMAZ A., GÜRKAN H., KARABULUT İ.

2nd International Traditional Food and Sustainable Nutrition Symposium, Mersin, Türkiye, 5 - 06 Ekim 2023, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

7. Önemli Bir Bitki Bazlı Süt: Badem Sütü

Yılmaz A., Bağış Ü., Gürkan H., Durmaz G.

2nd Silk Road International Scientific Research Congress, Iğdır, Türkiye, 26 - 27 Eylül 2023, ss.1229-1237, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

8. Kavurma İşleminin Bamya Çekirdeği Yağının Oksidatif Stabilite ve Antioksidan Aktivitesi Üzerine Etkisi

Yılmaz A., Bağış Ü., Durmaz G., Karabulut İ.

Uluslararası Maldia Sağlık Bilimleri Kongresi, Malatya, Türkiye, 14 - 16 Ekim 2022, (Özet Bildiri)

2022

2022

9. FARKLI GIDA SİSTEMLERİNDE ADAÇAYI YAĞININ (Salvia Officinalis L.) ANTİMİKROBİYAL ETKİSİNİN BELİRLENMESİ

Bağış Ü., Bilenler T., Karabulut İ.

GANUD - 3 INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS, İstanbul, Türkiye, 6 - 08 Mayıs 2022, ss.247-252, (Tam Metin Bildiri)

2020

2020

10. Enkapsüle karvakrol içeren hamurun kızartılmasında kullanılan ayçiçeği yağında 5-Hidroksimetilfurfural miktarının belirlenmesi

Bağış Ü., Bilenler T., Karabulut İ.

2nd International Eurasian Conferance on Science Engineering and Technology, Gaziantep, Türkiye, 7 - 09 Ekim 2020, ss.328-332, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2023

2023

1. Toksik Olmayan Ters Gıda Reaksiyonları

BAĞIŞ Ü.

Sağlık Bilimlerinde Güncel Yaklaşımlar, Oral Onur, Nalcı Ali Kemal, Editör, Duvar Yayınları, İzmir, ss.701-727, 2023

Ödüller

Haziran 2017

Haziran 2017

Mühendislik Fakültesi Üçüncülüğü

İnönü Üniversitesi

Haziran 2017

Haziran 2017

Gıda Mühendisliği Bölüm Birinciliği

İnönü Üniversitesi



Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 2

h-indeksi (SCOPUS): 1