Eğitim Bilgileri
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorDoktora
İnönü Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye
2017 - 2019
2017 - 2019Yüksek Lisans
İnönü Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye
2013 - 2017
2013 - 2017Lisans
İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
Yaptığı Tezler
2019
2019Yüksek Lisans
Enkapsüle karvakrol içeren hamurun kızartılmasında kullanılan ayçiçeği yağının oksidatif stabilitesindeki değişimin belirlenmesi
İnönü Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2017
2017Pedagojik Formasyon Eğitimi
Eğitim Yönetimi ve Planlama
İnönü Üniversitesi
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Bilimleri
Gıda Teknolojisi
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Ünvanlar / Görevler
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorÖğretim Görevlisi
Yozgat Bozok Üniversitesi, Çekerek Fuat Oktay Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Sağlık Bakım Hizmetleri
2020 - 2021
2020 - 2021Ücr.Öğretim Görevlisi
Üsküdar Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü
Makaleler
Tümü (1)
SCI-E, SSCI, AHCI (1)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (1)
Scopus (1)
2020
20201. Efficacy of Microencapsulated Carvacrol in Oxidative Stability of Sunflower Oil
Bagis Ü., Karabulut İ.
EUROPEAN JOURNAL OF LIPID SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.122, sa.7, 2020 (SCI-Expanded)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2023
20231. THE USE OF WHEY IN FOOD EMULSION SYSTEMS
GÜRKAN H., BAĞIŞ Ü., YILMAZ A.
4. ISPEC INTERNATIONAL CONGRESS ON CONTEMPORARY SCIENTIFIC RESEARCH, GENCE, Azerbaycan, 14 - 15 Kasım 2023, ss.538-549, (Tam Metin Bildiri)
2023
20232. Japon Çiçek Elmasının (Malus Floribunda L.) Antioksidan Aktivitesinin ve Toplam Fenolik İçeriğinin Belirlenmesi
BAĞIŞ Ü., ABACI Z. M., YILMAZ A., KARABULUT İ., ULUATA S., DURMAZ G.
2nd International Congress on Food Researches, Sivas, Türkiye, 16 - 18 Ekim 2023, ss.370-375, (Tam Metin Bildiri)
2023
20233. Gazal Boynuzu “Lotus Corniculatus L.” Çiçeğinin Biyoaktivitesi
ABACI Z. M., YILMAZ A., BAĞIŞ Ü., ULUATA S., DURMAZ G., KARABULUT İ.
6. International Ankara Multidisciplinary Studies Congress, Ankara, Türkiye, 13 - 14 Ekim 2023, ss.1171-1175, (Tam Metin Bildiri)
2023
20234. Malatya İlinde Yetişen İğde (Elaeagnus Angustifolia L.) Meyvesinin Antioksidatif Özelliklerinin Belirlenmesi
Yılmaz A., Bağış Ü., Abacı Z. M., Durmaz G., Karabulut İ., Uluata S.
II. International Korkut Ata Scientific Researches Conference, Ankara, Türkiye, 7 - 08 Ekim 2023, ss.374-380, (Tam Metin Bildiri)
2023
20235. Türk Mutfağında Kullanılan Bazı Bitkisel Yağların Bileşimsel Özellikleri ve Sağlık Üzerine Etkileri
YILMAZ A., BAĞIŞ Ü.
II. International Korkut Ata Scientific Researches Conference, Ankara, Türkiye, 7 - 08 Ekim 2023, (Özet Bildiri)
2023
20236. Gıda Proseslerinde Atık Olarak Ortaya Çıkan Bazı Meyve Çekirdeklerinin Bileşimsel ve Fonksiyonel Özellikleri
BAĞIŞ Ü., YILMAZ A., GÜRKAN H., KARABULUT İ.
2nd International Traditional Food and Sustainable Nutrition Symposium, Mersin, Türkiye, 5 - 06 Ekim 2023, (Tam Metin Bildiri)
2023
20237. Önemli Bir Bitki Bazlı Süt: Badem Sütü
Yılmaz A., Bağış Ü., Gürkan H., Durmaz G.
2nd Silk Road International Scientific Research Congress, Iğdır, Türkiye, 26 - 27 Eylül 2023, ss.1229-1237, (Tam Metin Bildiri)
2022
20228. Kavurma İşleminin Bamya Çekirdeği Yağının Oksidatif Stabilite ve Antioksidan Aktivitesi Üzerine Etkisi
Yılmaz A., Bağış Ü., Durmaz G., Karabulut İ.
Uluslararası Maldia Sağlık Bilimleri Kongresi, Malatya, Türkiye, 14 - 16 Ekim 2022, (Özet Bildiri)
2022
20229. FARKLI GIDA SİSTEMLERİNDE ADAÇAYI YAĞININ (Salvia Officinalis L.) ANTİMİKROBİYAL ETKİSİNİN BELİRLENMESİ
Bağış Ü., Bilenler T., Karabulut İ.
GANUD - 3 INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS, İstanbul, Türkiye, 6 - 08 Mayıs 2022, ss.247-252, (Tam Metin Bildiri)
2020
202010. Enkapsüle karvakrol içeren hamurun kızartılmasında kullanılan ayçiçeği yağında 5-Hidroksimetilfurfural miktarının belirlenmesi
Bağış Ü., Bilenler T., Karabulut İ.
2nd International Eurasian Conferance on Science Engineering and Technology, Gaziantep, Türkiye, 7 - 09 Ekim 2020, ss.328-332, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2023
20231. Toksik Olmayan Ters Gıda Reaksiyonları
BAĞIŞ Ü.
Sağlık Bilimlerinde Güncel Yaklaşımlar, Oral Onur, Nalcı Ali Kemal, Editör, Duvar Yayınları, İzmir, ss.701-727, 2023
Ödüller