Eğitim Bilgileri
2018 - 2024
2018 - 2024Doktora
Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye
2012 - 2014
2012 - 2014Yüksek Lisans
Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), Türkiye
2008 - 2012
2008 - 2012Lisans
Pamukkale Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2024
2024Doktora
Üzüm posası ekstraktının nanofiber film üretiminde kullanım olanaklarının araştırılması
Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü
2014
2014Yüksek Lisans
Kurutmada ultrason kullanımının ürün kalitesi ve kuruma davranışına etkileri
Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Teknolojisi (Yl) (Tezli)
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Teknolojisi
Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma)
Akademik Ünvanlar / Görevler
2025 - Devam Ediyor
2025 - Devam EdiyorDr. Öğr. Üyesi
Yozgat Bozok Üniversitesi, Boğazlıyan Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2017 - 2025
2017 - 2025Öğretim Görevlisi
Yozgat Bozok Üniversitesi, Boğazlıyan Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
Verdiği Dersler
Ön Lisans
Gıda Güvenliğinin Temel Prensipleri
Ön Lisans
Et ve Ürünleri Teknolojisi
Staj
Gıda Analizleri
Gıda Katkı Maddeleri
Hijyen ve Sanitasyon
Enstrümantel Analiz
Gıda İşlemede Yeni Teknolojiler
Gıda Kimyası
Duyusal Analiz Teknikleri
Bitkisel Yağ Teknolojisi
Kariyer Planlama
Fonksiyonel Gıdalar
Mesleki Yabancı Dil
Gıda Ambalajlama ve Depolama
Gıda Güvenliğinin Temel Prensipleri
Gıdalarda Temel İşlemler
Çevre Koruma
Alkollü ve Alkolsüz İçecekler Teknolojisi
Gıdalarda Temel İşlemler II
Gıdalarda Temel İşlemler I
Makaleler
Tümü (4)
SCI-E, SSCI, AHCI (3)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (3)
Scopus (3)
Diğer Yayınlar (1)
2025
20251. Fabrication of Grape Pomace Extract–Loaded Electrospun Nanofiber Films as Active Packaging Material for Walnut
Yılmaz B., Kahraman K., Ekici L.
FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY
, cilt.18, sa.3, ss.2482-2492, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
20202. KİNOANIN ÖNEMİ, FIRIN ÜRÜNLERİNDE KULLANIMI VE SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ
Hayıt F., Yılmaz B.
Journal of Scientific Reports-C , sa.001, ss.70-80, 2020 (Hakemli Dergi)
2019
20193. Ultrasonic pretreatment of carrot slices: Effects of sonication source on drying kinetics and product quality
Yılmaz B., Çakmak H., Tavman Ş.
ANAIS DA ACADEMIA BRASILEIRA DE CIENCIAS
, cilt.91, sa.3, 2019 (SCI-Expanded, Scopus)
2015
20154. Changes on some quality characteristics of fermented soy milk beverage with added apple juice
İçier F., Gunduz G. T., Yılmaz B., Memeli Z.
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.63, sa.1, ss.57-64, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2025
20251. Yumurtasız beze üretimi ve bazı özelliklerinin incelenmesi
Yılmaz B., Yıldız Ö. F.
YOBÜ II. ULUSLARARASI ORTA ANADOLU SEMPOZYUMU, Yozgat, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2025, ss.25-26, (Özet Bildiri)
2023
20232. Effect Of Celery Flour In Functional Bread Production On Bread Quality Parameters
HAYIT F., YILMAZ B., KARAKAYA S.
4.INTERNATIONAL DİCLE SCIENTIFIC RESEARCH AND INNOVATION CONGRESS, 18 - 19 Nisan 2023, (Tam Metin Bildiri)
2014
20143. Ultrasound Pre-treatment of Carrot Slices and Effects on Drying Rate and Quality Parameters
Yılmaz B., Çakmak H., Tavman Ş.
Novel Approaches in Food Industry, Aydın, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2014, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2024
20241. ENGINEERING IN THEORY AND PRACTICE
Bakış A. (Editör), Parlakyıldız Ş. (Editör), Yılmaz B. (Editör)
Duvar Yayınları, İzmir, 2024
2024
20242. PORTAKAL KABUĞUNUN KURUTULMASINDA ULTRASON DESTEKLİ OZMOTİK KURUTMA İŞLEMİNİN ETKİSİ
Hokkaömeroğlu Ş., Yılmaz B.
TEORİ VE UYGULAMADA MÜHENDİSLİK 2, Abdulrezzak BAKIŞ,Şakir PARLAKYILDIZ, Editör, Duvar Yayınevi, İzmir, ss.55-72, 2024
Desteklenen Projeler
2021 - 2023
2021 - 2023Üzüm Posası Ekstraktının Nanofiber Üretiminde Kullanım Olanaklarının Araştırılması ve Bazı Gıda Uygulamaları
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Yılmaz B., Ekici L.(Yürütücü), Kahraman K.
2013 - 2014
2013 - 2014Kurutmada Ultrason Kullaniminin Ürün Kalitesi Ve Kuruma Davranişina Etkileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Yılmaz B., Tavman Ş.(Yürütücü)
Patent
2025
2025ELEKTROHİDRODİNAMİK YÖNTEMLERDE KULLANILMAK ÜZERE ÇOKLU BAŞLIK
Faydalı Model
Tescil Edildi, Buluşun Tescil No: TR 2023 003526 Y , Standart Tescil