Dr. Öğr. Üyesi BURÇİN YILMAZ


Boğazlıyan Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

Gıda Teknolojisi Pr.


WoS Araştırma Alanları: Gıda Bilimi ve Teknolojisi


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma)


Yayınlardaki İsimler: yilmaz burcin

Metrikler

Yayın

9

Yayın (WoS)

3

Yayın (Scopus)

3

Atıf (WoS)

70

H-İndeks (WoS)

3

Atıf (Scopus)

86

H-İndeks (Scopus)

3

Atıf (Scholar)

101

H-İndeks (Scholar)

2

Proje

9

Fikri Mülkiyet

1

Açık Erişim

1
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2018 - 2024

2018 - 2024

Doktora

Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2012 - 2014

2012 - 2014

Yüksek Lisans

Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), Türkiye

2008 - 2012

2008 - 2012

Lisans

Pamukkale Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2024

2024

Doktora

Üzüm posası ekstraktının nanofiber film üretiminde kullanım olanaklarının araştırılması

Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü

2014

2014

Yüksek Lisans

Kurutmada ultrason kullanımının ürün kalitesi ve kuruma davranışına etkileri

Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Teknolojisi (Yl) (Tezli)

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Teknolojisi

Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma)

Akademik Ünvanlar / Görevler

2025 - Devam Ediyor

2025 - Devam Ediyor

Dr. Öğr. Üyesi

Yozgat Bozok Üniversitesi, Boğazlıyan Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2017 - 2025

2017 - 2025

Öğretim Görevlisi

Yozgat Bozok Üniversitesi, Boğazlıyan Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

Verdiği Dersler

Ön Lisans

Ön Lisans

Et ve Ürünleri Teknolojisi

Staj

Gıda Analizleri

Gıda Katkı Maddeleri

Hijyen ve Sanitasyon

Enstrümantel Analiz

Gıda İşlemede Yeni Teknolojiler

Gıda Kimyası

Duyusal Analiz Teknikleri

Bitkisel Yağ Teknolojisi

Kariyer Planlama

Fonksiyonel Gıdalar

Mesleki Yabancı Dil

Gıda Ambalajlama ve Depolama

Gıda Güvenliğinin Temel Prensipleri Sürdürülebilir Kalkınma

Gıdalarda Temel İşlemler

Çevre Koruma

Alkollü ve Alkolsüz İçecekler Teknolojisi

Gıdalarda Temel İşlemler II

Gıdalarda Temel İşlemler I

Makaleler

Tümü (4)
SCI-E, SSCI, AHCI (3)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (3)
Scopus (3)
Diğer Yayınlar (1)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2025

2025

1. Yumurtasız beze üretimi ve bazı özelliklerinin incelenmesi

Yılmaz B., Yıldız Ö. F.

YOBÜ II. ULUSLARARASI ORTA ANADOLU SEMPOZYUMU, Yozgat, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2025, ss.25-26, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2023

2023

2. Effect Of Celery Flour In Functional Bread Production On Bread Quality Parameters

HAYIT F., YILMAZ B., KARAKAYA S.

4.INTERNATIONAL DİCLE SCIENTIFIC RESEARCH AND INNOVATION CONGRESS, 18 - 19 Nisan 2023, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

3. Ultrasound Pre-treatment of Carrot Slices and Effects on Drying Rate and Quality Parameters

Yılmaz B., Çakmak H., Tavman Ş.

Novel Approaches in Food Industry, Aydın, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2014, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2024

2024

2. PORTAKAL KABUĞUNUN KURUTULMASINDA ULTRASON DESTEKLİ OZMOTİK KURUTMA İŞLEMİNİN ETKİSİ

Hokkaömeroğlu Ş., Yılmaz B.

TEORİ VE UYGULAMADA MÜHENDİSLİK 2, Abdulrezzak BAKIŞ,Şakir PARLAKYILDIZ, Editör, Duvar Yayınevi, İzmir, ss.55-72, 2024

Patent

2025

2025

ELEKTROHİDRODİNAMİK YÖNTEMLERDE KULLANILMAK ÜZERE ÇOKLU BAŞLIK

Faydalı Model

Tescil Edildi, Buluşun Tescil No: TR 2023 003526 Y , Standart Tescil



Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 86

h-indeksi (SCOPUS): 3