Öğr. Gör. ELİF GÖKMEN


Yozgat Meslek Yüksekokulu, Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri

Aşçılık Pr.


WoS Araştırma Alanları: Beslenme ve Diyetetik


Avesis Araştırma Alanları: Beslenme ve Dietetik

E-posta: elif.gokmen@bozok.edu.tr
Diğer E-posta: elif.gokmen@yobu.edu.tr
Web: https://avesis.bozok.edu.tr/elif.gokmen
Posta Adresi: Yozgat Meslek Yüksekokulu Bahçeşehir Mahallesi, Esentepe Mevki, Merkez / Yozgat

Eğitim Bilgileri

2020 - Devam Ediyor

2020 - Devam Ediyor

Doktora

Selçuk Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Türkiye

2017 - 2020

2017 - 2020

Yüksek Lisans

Selçuk Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Türkiye

2012 - 2016

2012 - 2016

Lisans

Ankara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2020

2020

Yüksek Lisans

TUZ ALIMINI AZALTMA EĞİTİMİNİN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN TUZ TÜKETİM DURUMUNA VE TUZLA İLGİLİ BİLGİ, TUTUM VE DAVRANIŞLARINA ETKİSİNİN İNCELENMESİ Sürdürülebilir Kalkınma

Yozgat Bozok Üniversitesi, Yozgat Meslek Yüksekokulu, Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2025

2025

Eğiticilerin Eğitimi

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Amasya Üniversitesi

Araştırma Alanları

Beslenme ve Dietetik

Akademik Ünvanlar / Görevler

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Öğretim Görevlisi

Yozgat Bozok Üniversitesi, Yozgat Meslek Yüksekokulu, Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Beslenme

Yaşam Boyu Beslenme

Beslenme

Fiziksel Aktivite ve Beslenme

Hastalıklarda Beslenme

Ön Lisans

Ön Lisans

Mutfak Planlama ve Organizasyon

İşletmede Mesleki Eğitim

Beslenme, Fiziksel Aktivite ve Sağlık

Beslenme İlkeleri ve Menü Planlama

Mutfak Hizmetleri Yönetimi Sürdürülebilir Kalkınma

Makaleler

Tümü (1)
Diğer Yayınlar (1)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2025

2025

1. Global Trends and Research Focuses in Nutrition and Longevity Research: A Bibliometric Analysis and Data Visualization

Aktaş N., Özkan A., Gökmen E.

Nutition and Metabolism Symposium, Konya, Türkiye, 14 - 16 Mayıs 2025, ss.57-59, (Özet Bildiri)

2024

2024

2. Türkiye’de Toplumun Diyetlere Olan İlgisinin Google Arama Hacmi Verileri ile Değerlendirilmesi

Gökmen E., Aktaş N.

XI. ULUSLARARASI BESLENME VE DİYETETİK KONGRESİ, Ankara, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2024, sa.17, ss.392-393, (Özet Bildiri)

2019

2019

3. Yeme Bağımlılığı Araştırmaları: 2000-2019 Dönemi Makalelerinin İçerik Analizi

Gökmen E., Aktaş N., Eke N. H.

International Eurasian Congress on Natural Nutrition, Healthy Life & Sport, Ankara, Türkiye, 2 - 06 Ekim 2019, ss.690-697, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2022

2022

1. Kuru Baklagiller

Gökmen E., Aktaş N.

Besin hazırlama ve Pişirme Teknikleri, Prof. Dr. Nurhan Ünüsan, Editör, KTO Karatay Üniversitesi Yayınları, Konya, ss.87-102, 2022

2021

2021

2. Yeme bağımlılığı Kavramına Genel Bir Bakış

Gökmen E., Aktaş N.

Sağlık Bilimleri Alanında Uluslararası Araştırmalar, Doç. Dr. Yahya Özdoğan, Editör, Eğitim Kitabevi, Konya, ss.156-173, 2021

2020

2020

3. Yeme Bağımlılığı

Gökmen E., Aktaş N.

Sosyal Hizmet ve Bütün Yönleriyle Bağımlılık, Y. Sinan Zavalsız, Editör, Grafiker Yayınları, Ankara, ss.195-212, 2020


Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

10 Ekim 2024 - 12 Ekim 2024

10 Ekim 2024 - 12 Ekim 2024

XI. ULUSLARARASI BESLENME VE DİYETETİK KONGRESİ

Katılımcı

Ankara-Türkiye