Arş. Gör. Dr. OZAN ATSIZ


Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Gastronomi ve Mutfak Sanatları


WoS Araştırma Alanları: Sosyal Bilimler (Soc), Sosyal Bilimler Genel


Avesis Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler

Araştırmacı kurumdan ayrılmıştır

Metrikler

Yayın

49

Yayın (WoS)

21

Yayın (Scopus)

19

Atıf (WoS)

4

H-İndeks (WoS)

2

Atıf (Scopus)

1

H-İndeks (Scopus)

1

Atıf (TrDizin)

3

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Diğer Toplam)

34

Proje

1

Açık Erişim

3
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2016 - 2020

2016 - 2020

Doktora

İstanbul Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Dr), Türkiye

2015 - 2016

2015 - 2016

Yüksek Lisans

İstanbul Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli), Türkiye

2010 - 2014

2010 - 2014

Lisans

Anadolu Üniversitesi, Turizm Ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu, Turizm Ve Otel İşletmeciliği Pr., Türkiye

Yaptığı Tezler

2020

2020

Doktora

Kültürel Destinasyonlarda Turistlerin Kalış Süresi

İstanbul Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Dr)

2016

2016

Yüksek Lisans

Mardin ilinin doğal ve kültürel unsurlarının destinasyon pazarlamasında kullanımı: Yerel paydaşlara yönelik bir çalışma

İstanbul Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli)

Yabancı Diller

C1 İleri

C1 İleri

İngilizce

Araştırma Alanları

Sosyal ve Beşeri Bilimler

Akademik Ünvanlar / Görevler

2015 - Devam Ediyor

2015 - Devam Ediyor

Araştırma Görevlisi

Yozgat Bozok Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

2015 - 2017

2015 - 2017

Araştırma Görevlisi

İstanbul Üniversitesi, İktisat Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü

Makaleler

Tümü (30)
SCI-E, SSCI, AHCI (11)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (20)
ESCI (9)
Scopus (18)
TRDizin (8)
Diğer Yayınlar (3)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2021

2021

1. Overall residents’ quality of life, community attachment and support for tourism in rural destinations amid the COVID-19 pandemic: A preliminary research

Atsız O.

Modern Trends in Business, Hospitality and Tourism, Cluj-Napoca, Romanya, 13 - 14 Mayıs 2021, ss.1-7, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2021

2021

2. Exploring the families’ local guided tour experiences in the sharing economy platform

Atsız O.

Global Conference on Services and Retail Management, Florida, Amerika Birleşik Devletleri, 12 - 14 Mayıs 2021, ss.1-7, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

3. Sportif Olta Balıkçılığına Katılan Turistlerin İtici ve Çekici Motivasyon Faktörlerinin Belirlenmesi: Bir Pilot Çalışma

İstanbullu Dinçer F. F., Kahraman O. C., Çifçi İ., Atsız O.

II. Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Kongresi, Gümüşhane, Türkiye, 7 - 14 Haziran 2017, ss.272-281, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

4. Rekreasyon Deneyimi, Destinasyon Memnuniyeti ve Sadakati Arasındaki İlişkinin Belirlenmesi: Munzur Vadisi Milli Parkı Üzerine Araştırma

Atsız O., Akova O., Muğan Ertuğral S.

4th Internatıonal Regıonal Development Conference, Tunceli, Türkiye, 21 - 23 Eylül 2017, ss.906-913, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

5. Components of Package Tour Qualıty

Çetin G., Akova O., Atsız O., Balık Kaya M.

7th Advances in Hospitality and Tourism Marketing and Management conference, Gazimagusa, Kıbrıs (Kktc), 10 - 15 Temmuz 2017, ss.113-119, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

6. The Use Of Social Responsibility And Ethics On Hotels Websites A study at 5 Star Hotels in Istanbul

Atsız O., Akova O., Taşkıran Ö.

3rd Belgrade International Tourism Conference: Tourism Education in the 21st Century: Policies, Practices, Internationalization, Belgrade, Sırbistan, 18 - 19 Mart 2016, ss.420-432, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

7. Seyahat Acentelerinde Yenilik Yönetimi: Kültürel Deneyim Üzerine Bir Uygulama

Atsız O., Kızılırmak İ.

15. Geleneksel Turizm Sempozyumu, Balıkesir, Türkiye, 08 Haziran 2016, ss.459-467, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

8. Türkiye’de Sportif Olta Balıkçılığının Alternatif Turizm Kapsamında Değerlendirilmesi

İstanbullu Dinçer F. F., Atsız O., Kahraman O. C., Çifçi İ.

I. Ulusal Alternatif Turizm Kongresi, Erzincan, Türkiye, 7 - 10 Nisan 2016, ss.90-100, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

9. Çanakkale'de Düzenlenen Anzak Tur Programlarına Yönelik Bir İçerik Analizi

Kızılırmak İ., Alrawadıeh Z., Küçükali S., Atsız O.

16. Ulusal Turizm Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 5 - 07 Kasım 2015, ss.1200-1208, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

10. Exploring the boutique hotel guest experience

Kurtulay Z., Taşkıran Ö., Çetin G., Kızılırmak İ., Atsız O., Karayılan E.

International Interdisciplinary Business-Economics Advancement Conference, Nevada, Amerika Birleşik Devletleri, 9 - 17 Temmuz 2015, ss.27-36, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2022

2022

1. Components of gastro-tourists’ experiences in culinary destination Evidence from sharing economy platforms

Çifçi İ., Atsız O.

Handbook on Tourism and Social Media, Doğan Gürsoy,Rahul Pratap Singh Kaur, Editör, Edward Elgar , Chelmsford, ss.1-20, 2022

2022

2022

2. Understanding Online Heritage Destination Image through User Generated Contents

Atsız O., Öğretmenoğlu M., Akova O.

Handbook on Tourism and Social Media, Dogan Gursoy,Rahul Pratap Singh Kaurav, Editör, Edward Elgar , Chelmsford, ss.20-40, 2022

2022

2022

3. Literary Tourism: A Perspective of the Visitor Experience in the Museum of Innocence..

Atsız O., Temiz S.

Global Perspectives on Literary Tourism and Film-Induced Tourism, Rita Baleiro,Rosária Pereira, Editör, IGI Global, Byram, ss.37-52, 2022

2021

2021

4. Turizm İşletmelerinde Demokratik Liderlik

Atsız O.

Turizm İşletmelerinde Liderlik, Eren Erkılıç,Fazıl Kaya, Editör, Detay Yayınevi, Ankara, ss.39-52, 2021

2019

2019

5. Sociocultural impacts of tourism development on heritage sites

Akova O., Atsız O.

The Routledge Handbook of Tourism Impacts, Doğan Gürsoy,Robin Nunkoo, Editör, Routledge, London/New York , London, ss.252-264, 2019

2017

2017

6. The Relationship Between Leadership Behavior, Organizational Commitment and Intention to Leave: A Research Upon 5 Star Hotels in Istanbul

Atsız O., Muğan Ertuğral S., Akova O., Keskin M.

New Trends in Social And Liberal Sciences, Z. Gölen,İ. Serbestoğlu, Editör, Gece Kitaplığı, Ankara, ss.669-694, 2017

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Ağustos 2021

Ağustos 2021

TOURISM MANAGEMENT PERSPECTIVES

SSCI Kapsamındaki Dergi

Ağustos 2021

Ağustos 2021

Journal of Foodservice Business Research

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Mart 2021

Mart 2021

Journal of Quality Assurance in Hospitality & Tourism

ESCI Kapsamındaki Dergi

Şubat 2021

Şubat 2021

INTERNATIONAL JOURNAL OF CONTEMPORARY HOSPITALITY MANAGEMENT

SSCI Kapsamındaki Dergi

Şubat 2021

Şubat 2021

Tourism Recreation Research

ESCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2021

Ocak 2021

CURRENT ISSUES IN TOURISM

SSCI Kapsamındaki Dergi

Eylül 2020

Eylül 2020

Journal of Hospitality and Tourism Insights

ESCI Kapsamındaki Dergi

Ağustos 2020

Ağustos 2020

Journal of Economy Culture and Society

ESCI Kapsamındaki Dergi

Temmuz 2020

Temmuz 2020

Journal of Tourismology

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Haziran 2020

Haziran 2020

JOURNAL OF HOSPITALITY AND TOURISM MANAGEMENT

SSCI Kapsamındaki Dergi

Sanatsal Etkinlik



Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 1

h-indeksi (SCOPUS): 1