Eğitim Bilgileri
2016 - 2020
2016 - 2020Doktora
İstanbul Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Dr), Türkiye
2015 - 2016
2015 - 2016Yüksek Lisans
İstanbul Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli), Türkiye
2010 - 2014
2010 - 2014Lisans
Anadolu Üniversitesi, Turizm Ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu, Turizm Ve Otel İşletmeciliği Pr., Türkiye
Yaptığı Tezler
2020
2020Doktora
Kültürel Destinasyonlarda Turistlerin Kalış Süresi
İstanbul Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Dr)
2016
2016Yüksek Lisans
Mardin ilinin doğal ve kültürel unsurlarının destinasyon pazarlamasında kullanımı: Yerel paydaşlara yönelik bir çalışma
İstanbul Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli)
Yabancı Diller
C1 İleri
C1 İleriİngilizce
Araştırma Alanları
Sosyal ve Beşeri Bilimler
Akademik Ünvanlar / Görevler
2015 - Devam Ediyor
2015 - Devam EdiyorAraştırma Görevlisi
Yozgat Bozok Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2015 - 2017
2015 - 2017Araştırma Görevlisi
İstanbul Üniversitesi, İktisat Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü
Makaleler
Tümü (30)
SCI-E, SSCI, AHCI (11)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (20)
ESCI (9)
Scopus (18)
TRDizin (8)
Diğer Yayınlar (3)
2025
20251. Memorable Cooking Class Experience in Third-Generation Gastronomy Forms
Atsız O., Doğan F., Kandemir B., Öztürk B., Şeker D.
Journal of Culinary Science and Technology
, cilt.23, sa.5, ss.1070-1090, 2025 (ESCI, Scopus)
2023
20232. Insights into the Art of Plating in Gastronomy: A Content Analysis of Master Chefs' Perspectives
Cifci H., Gok I., Atsiz O., ÇİFÇİ İ.
JOURNAL OF CULINARY SCIENCE & TECHNOLOGY
, cilt.21, sa.2, ss.238-263, 2023 (ESCI, Scopus)
2022
20223. The family experiences in the daily local-guided tours: Evidence from the sharing economy platform (Withlocals)
ATSIZ O.
JOURNAL OF VACATION MARKETING
, cilt.28, sa.4, ss.387-405, 2022 (SSCI, Scopus)
2022
20224. A bibliometric analysis of Length of Stay studies in tourism
Atsız O., Öğretmenoğlu M., Akova O.
European Journal of Tourism Research , cilt.1, sa.1, ss.1-28, 2022 (ESCI, Scopus)
2022
20225. Distant gastronomic experiences through online cooking classes in the Covid-19 era
Seyitoğlu F., Atsız O.
Journal of Culinary Science & Technology
, cilt.0, sa.0, ss.1-19, 2022 (ESCI)
2022
20226. A netnography approach on the daily local-guided shopping tour experiences of travellers: an unexplored facet of the sharing economy
Atsız O., Seyitoğlu F.
JOURNAL OF VACATION MARKETING , cilt.0, sa.0, ss.1-25, 2022 (SSCI, Scopus)
2022
20227. Determinants of tourists' length of stay in cultural destination: one-night vs longer stays
ATSIZ O., Leoni V., Akova O.
JOURNAL OF HOSPITALITY AND TOURISM INSIGHTS
, cilt.5, ss.62-78, 2022 (ESCI)
2022
20228. Yoga travellers’ experiences in guided tours: A multiple case study approach
Atsız O., Ramkissoon H., Öğretmenoğlu M.
Current Issues In Tourism , cilt.0, sa.0, ss.1-15, 2022 (SSCI, Scopus)
2022
20229. Exploring the components of meal-sharing experiences with local foods: a netnography approach
ATSIZ O., ÇİFÇİ İ., Rasoolimanesh S. M.
CURRENT ISSUES IN TOURISM
, cilt.25, sa.6, ss.919-936, 2022 (SSCI, Scopus)
2022
202210. Understanding the heritage experience: a content analysis of online reviews of World Heritage Sites in Istanbul
Gursoy D., AKOVA O., Atsiz O.
JOURNAL OF TOURISM AND CULTURAL CHANGE
, cilt.20, sa.3, ss.311-334, 2022 (SSCI, Scopus)
2022
202211. Exploring the motives for entrepreneurship in the meal-sharing economy
ATSIZ O., ÇİFÇİ İ.
CURRENT ISSUES IN TOURISM
, cilt.25, sa.6, ss.864-873, 2022 (SSCI, Scopus)
2022
202212. Understanding food experience in sharing-economy platforms: insights from Eatwith and Withlocals
Atsız O., Çifçi İ., Law R.
JOURNAL OF TOURISM AND CULTURAL CHANGE
, cilt.20, sa.1-2, ss.131-156, 2022 (SSCI, Scopus)
2021
202113. Can we imagine the meal-sharing economy without service providers? The impact of COVID-19
ATSIZ O., ÇİFÇİ İ.
JOURNAL OF HOSPITALITY AND TOURISM MANAGEMENT
, cilt.49, ss.172-177, 2021 (SSCI, Scopus)
2021
202114. The street food experiences of the local-guided tour in the meal-sharing economy: the case of Bangkok
ÇİFÇİ İ., ATSIZ O., Gupta V.
BRITISH FOOD JOURNAL
, cilt.123, sa.12, ss.4030-4048, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202115. A bibliometric analysis of food studies: Evidence from British Food Journal
Öğretmenoğlu M., Göktepe S., Atsız O.
Journal of Multidisciplinary Academic Tourism , cilt.1, sa.1, ss.1-15, 2021 (TRDizin)
2021
202116. Robots as restaurant employees-A double-barrelled detective story
Seyitoglu F., Ivanov S., ATSIZ O., ÇİFÇİ İ.
TECHNOLOGY IN SOCIETY
, cilt.67, 2021 (SSCI, Scopus)
2021
202117. Recreational fishers' motivations at wetland destinations: The push and pull theory approach
Çifçi İ., Atsız O., Kahraman O. C., İstanbullu Dinçer F. F.
Leisure Sciences
, cilt.0, sa.0, ss.1-35, 2021 (SSCI, Scopus)
2021
202118. Cultural destination attributes, overall tourist satisfaction and tourist loyalty: First Timers versus Repeaters
Atsız O., Akova O.
Advances in Hospitality and Tourism Research (AHTR) , cilt.1, sa.1, ss.1-20, 2021 (ESCI, Scopus, TRDizin)
2021
202119. Az gelişmiş Bir Destinasyonda Yerel Halkın Turizme Yönelik Desteği: Yozgat Örneği
Atsız O.
Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi , cilt.32, sa.2, ss.1-20, 2021 (TRDizin)
2021
202120. Virtual reality technology and physical distancing: A review on limiting human interaction in tourism
Atsız O.
Journal of Multidisciplinary Academic Tourism
, cilt.6, sa.1, ss.27-35, 2021 (TRDizin)
2021
202121. EXAMINING PACKAGE TOURISTS' EXPERIENCE ON OVERALL PACKAGE TOUR SATISFACTION AND BEHAVIORAL INTENTIONS: FIRST-TIME VERSUS REPEAT PACKAGE TOURISTS
ATSIZ O., AKOVA O., ÇETİN G.
ANAIS BRASILEIROS DE ESTUDOS TURISTICOS-ABET
, cilt.11, 2021 (ESCI)
2021
202122. Understanding the Role of Refugees' Entrepreneurship Motives and Challenges in Integration: Evidence From the Food Industry
ÇİFÇİ İ., ATSIZ O.
JOURNAL OF ECONOMY CULTURE AND SOCIETY
, sa.64, 2021 (ESCI, TRDizin)
2021
202123. Adventure tourism: environmental impacts and management
ATSIZ O.
TOURISM RECREATION RESEARCH
, cilt.46, sa.1, ss.141-142, 2021 (ESCI, Scopus)
2019
201924. Yozgat’ın Alternatif Turizm Potansiyelinin Belirlenmesine YönelikBir Alan Araştırması
Akın G., Balıkçı E., Temiz S., Atsız O.
JOURNAL OF TOURISM STUDIES
, cilt.1, sa.1, ss.1-16, 2019 (Hakemli Dergi)
2017
201725. Evaluation of Sport Fishing Within the Context of Alternative Tourism
İSTANBULLU DİNÇER F. F., ATSIZ O., KAHRAMAN O. C., ÇİFÇİ İ.
Erzincan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi , sa.4, ss.39-50, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
201726. Mardin’in Doğal ve Kültürel Çekiciliklerinin Destinasyon Pazarlaması Kapsamında İncelenmesi
ATSIZ O., KIZILIRMAK İ.
MUKADDİME , cilt.8, ss.25-41, 2017 (TRDizin)
2017
201727. Turizm, Terörizm ve Siyasi İstikrarsızlık (Çeviri: Tourism, Terrorism, and Political Instability)
ACAR A., ATSIZ O.
Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi
, cilt.28, sa.1, ss.110, 2017 (TRDizin)
2017
201728. Stresle Başa Çıkma Tarzları ile Duygusal Emek İlişkisi: Üniversite Öğrencileri Örneği
KAYA F., YILDIZ S., ATSIZ O., Aghayeva s.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi , cilt.1, sa.3, 2017 (TRDizin)
2016
201629. Understanding The Motivational Factors Of Dining Out: A Study At Fatih Kadinlar Bazaar In Istanbul
AKOVA O., ÇİFÇİ İ., ATSIZ O., gezeroğlu B.
Tourismos: An International Multidisciplinary Journal of Tourism
, cilt.11, sa.1, ss.19-38, 2016 (Scopus)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2021
20211. Overall residents’ quality of life, community attachment and support for tourism in rural destinations amid the COVID-19 pandemic: A preliminary research
Atsız O.
Modern Trends in Business, Hospitality and Tourism, Cluj-Napoca, Romanya, 13 - 14 Mayıs 2021, ss.1-7, (Tam Metin Bildiri)
2021
20212. Exploring the families’ local guided tour experiences in the sharing economy platform
Atsız O.
Global Conference on Services and Retail Management, Florida, Amerika Birleşik Devletleri, 12 - 14 Mayıs 2021, ss.1-7, (Tam Metin Bildiri)
2017
20173. Sportif Olta Balıkçılığına Katılan Turistlerin İtici ve Çekici Motivasyon Faktörlerinin Belirlenmesi: Bir Pilot Çalışma
İstanbullu Dinçer F. F., Kahraman O. C., Çifçi İ., Atsız O.
II. Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Kongresi, Gümüşhane, Türkiye, 7 - 14 Haziran 2017, ss.272-281, (Tam Metin Bildiri)
2017
20174. Rekreasyon Deneyimi, Destinasyon Memnuniyeti ve Sadakati Arasındaki İlişkinin Belirlenmesi: Munzur Vadisi Milli Parkı Üzerine Araştırma
Atsız O., Akova O., Muğan Ertuğral S.
4th Internatıonal Regıonal Development Conference, Tunceli, Türkiye, 21 - 23 Eylül 2017, ss.906-913, (Tam Metin Bildiri)
2017
20175. Components of Package Tour Qualıty
Çetin G., Akova O., Atsız O., Balık Kaya M.
7th Advances in Hospitality and Tourism Marketing and Management conference, Gazimagusa, Kıbrıs (Kktc), 10 - 15 Temmuz 2017, ss.113-119, (Tam Metin Bildiri)
2016
20166. The Use Of Social Responsibility And Ethics On Hotels Websites A study at 5 Star Hotels in Istanbul
Atsız O., Akova O., Taşkıran Ö.
3rd Belgrade International Tourism Conference: Tourism Education in the 21st Century: Policies, Practices, Internationalization, Belgrade, Sırbistan, 18 - 19 Mart 2016, ss.420-432, (Tam Metin Bildiri)
2016
20167. Seyahat Acentelerinde Yenilik Yönetimi: Kültürel Deneyim Üzerine Bir Uygulama
Atsız O., Kızılırmak İ.
15. Geleneksel Turizm Sempozyumu, Balıkesir, Türkiye, 08 Haziran 2016, ss.459-467, (Tam Metin Bildiri)
2016
20168. Türkiye’de Sportif Olta Balıkçılığının Alternatif Turizm Kapsamında Değerlendirilmesi
İstanbullu Dinçer F. F., Atsız O., Kahraman O. C., Çifçi İ.
I. Ulusal Alternatif Turizm Kongresi, Erzincan, Türkiye, 7 - 10 Nisan 2016, ss.90-100, (Tam Metin Bildiri)
2015
20159. Çanakkale'de Düzenlenen Anzak Tur Programlarına Yönelik Bir İçerik Analizi
Kızılırmak İ., Alrawadıeh Z., Küçükali S., Atsız O.
16. Ulusal Turizm Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 5 - 07 Kasım 2015, ss.1200-1208, (Tam Metin Bildiri)
2015
201510. Exploring the boutique hotel guest experience
Kurtulay Z., Taşkıran Ö., Çetin G., Kızılırmak İ., Atsız O., Karayılan E.
International Interdisciplinary Business-Economics Advancement Conference, Nevada, Amerika Birleşik Devletleri, 9 - 17 Temmuz 2015, ss.27-36, (Tam Metin Bildiri)
2015
201511. Sürdürülebilir Kırsal Turizm Kapsamında Milli Parklar Üzerine Bir Araştırma: Munzur Vadisi Milli Parkı Örneği
İstanbullu Dinçer F. F., Çifçi İ., Atsız O.
4. Ulusal Kırsal Turizm Kongresi, Afyonkarahisar, Türkiye, 8 - 11 Nisan 2015, ss.27, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2022
20221. Components of gastro-tourists’ experiences in culinary destination Evidence from sharing economy platforms
Çifçi İ., Atsız O.
Handbook on Tourism and Social Media, Doğan Gürsoy,Rahul Pratap Singh Kaur, Editör, Edward Elgar , Chelmsford, ss.1-20, 2022
2022
20222. Understanding Online Heritage Destination Image through User Generated Contents
Atsız O., Öğretmenoğlu M., Akova O.
Handbook on Tourism and Social Media, Dogan Gursoy,Rahul Pratap Singh Kaurav, Editör, Edward Elgar , Chelmsford, ss.20-40, 2022
2022
20223. Literary Tourism: A Perspective of the Visitor Experience in the Museum of Innocence..
Atsız O., Temiz S.
Global Perspectives on Literary Tourism and Film-Induced Tourism, Rita Baleiro,Rosária Pereira, Editör, IGI Global, Byram, ss.37-52, 2022
2021
20214. Turizm İşletmelerinde Demokratik Liderlik
Atsız O.
Turizm İşletmelerinde Liderlik, Eren Erkılıç,Fazıl Kaya, Editör, Detay Yayınevi, Ankara, ss.39-52, 2021
2019
20195. Sociocultural impacts of tourism development on heritage sites
Akova O., Atsız O.
The Routledge Handbook of Tourism Impacts, Doğan Gürsoy,Robin Nunkoo, Editör, Routledge, London/New York , London, ss.252-264, 2019
2017
20176. The Relationship Between Leadership Behavior, Organizational Commitment and Intention to Leave: A Research Upon 5 Star Hotels in Istanbul
Atsız O., Muğan Ertuğral S., Akova O., Keskin M.
New Trends in Social And Liberal Sciences, Z. Gölen,İ. Serbestoğlu, Editör, Gece Kitaplığı, Ankara, ss.669-694, 2017
2016
20167. KONAKLAMA İŞLETMELERİNDE ÖNBÜRO İŞLEMLERİ Opera Paket Programı Destekli
KIZILIRMAK İ., KAYA F., ATSIZ O., ÇİFÇİ İ.
Detay Yayıncılık, 2016
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Ağustos 2021
Ağustos 2021TOURISM MANAGEMENT PERSPECTIVES
SSCI Kapsamındaki Dergi
Ağustos 2021
Ağustos 2021Journal of Foodservice Business Research
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Mart 2021
Mart 2021Journal of Quality Assurance in Hospitality & Tourism
ESCI Kapsamındaki Dergi
Şubat 2021
Şubat 2021INTERNATIONAL JOURNAL OF CONTEMPORARY HOSPITALITY MANAGEMENT
SSCI Kapsamındaki Dergi
Şubat 2021
Şubat 2021Tourism Recreation Research
ESCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2021
Ocak 2021CURRENT ISSUES IN TOURISM
SSCI Kapsamındaki Dergi
Eylül 2020
Eylül 2020Journal of Hospitality and Tourism Insights
ESCI Kapsamındaki Dergi
Ağustos 2020
Ağustos 2020Journal of Economy Culture and Society
ESCI Kapsamındaki Dergi
Temmuz 2020
Temmuz 2020Journal of Tourismology
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Haziran 2020
Haziran 2020JOURNAL OF HOSPITALITY AND TOURISM MANAGEMENT
SSCI Kapsamındaki Dergi
Sanatsal Etkinlik