Eğitim Bilgileri
2005 - 2010
2005 - 2010Doktora
Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Tarla Bitkileri (Dr), Türkiye
2001 - 2005
2001 - 2005Yüksek Lisans
Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Tarla Bitkileri (Yl) (Tezli), Türkiye
1997 - 2001
1997 - 2001Lisans
Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarla Bitkileri Bölümü, Türkiye
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Araştırma Alanları
Tarımsal Bilimler
Akademik Ünvanlar / Görevler
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorProf. Dr.
Yozgat Bozok Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarla Bitkileri
2012 - 2018
2012 - 2018Doç. Dr.
Yozgat Bozok Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarla Bitkileri
2010 - 2012
2010 - 2012Yrd. Doç. Dr.
Yozgat Bozok Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarla Bitkileri
2005 - 2010
2005 - 2010Araştırma Görevlisi
Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Tarla Bitkileri (Dr)
Yönetimsel Görevler
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorFakülte Yönetim Kurulu Üyesi
Yozgat Bozok Üniversitesi
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorFakülte Kurulu Üyesi
Yozgat Bozok Üniversitesi
2018 - 2020
2018 - 2020Dekan
Yozgat Bozok Üniversitesi, Ziraat Fakültesi
2017 - 2020
2017 - 2020Rektörlük Kalite Komisyonu Üyesi
Yozgat Bozok Üniversitesi
2017 - 2018
2017 - 2018Dekan Yardımcısı
Yozgat Bozok Üniversitesi, Ziraat Fakültesi
2015 - 2018
2015 - 2018Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü
Yozgat Bozok Üniversitesi
Yönetilen Tezler
2022
2022Yüksek Lisans
Farklı tuz konsantrasyonları ile ön işlem uygulanan mısırın (Zea mays L.) tuz stresi altında gelişimi
Başaran U. (Danışman)
S.NAZLI(Öğrenci)
2021
2021Yüksek Lisans
Tuz stresinin mürdümüğün (Lathyrus sativus L.) çimlenme ve fide gelişimine etkisi
Başaran U. (Danışman)
K.GÜLEÇ(Öğrenci)
2021
2021Yüksek Lisans
YONCANIN (Medicago sativa L.) FİDE GELİŞİMİ VE BAZI KİMYASAL ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE BİTKİSEL KAYNAKLI DUMAN SOLÜSYONLARININ ETKİSİ
BAŞARAN U. (Danışman)
Ö.ÇOBAN(Öğrenci)
2021
2021Yüksek Lisans
Çavdarın (Secale cereale L.) yem bitkisi olarak kullanımı; ot verimi ve kalitesinin biçim zamanına bağlı değişimi
Başaran U. (Danışman)
B.BULUT(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Kükürt doz ve uygulama zamanlarının mürdümüğün (Lathyrus sativus L.) tane kalitesine etkisi
BAŞARAN U. (Danışman)
M.ŞAHİN(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Bitkisel kökenli duman solüsyonlarının bazı yeşil alan bitkilerinin çimlenme ve fide gelişimine etkileri
BAŞARAN U. (Danışman)
A.ÖZBEK(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Alkali stresinin mürdümüğün (Lathyrus sativus L.) çimlenme ve fide gelişimine etkisi
BAŞARAN U. (Danışman)
A.ŞEN(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Kükürt dozları ve uygulama zamanının yulafın (Avena sativa L.) ot verimi ve kalitesine etkisi
BAŞARAN U. (Danışman)
A.ŞAHİN(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Tokat ekolojik şartlarında bazı tek yıllık çim (Lolium multiflorum lam.) çeşitlerinin adaptasyonu
BAŞARAN U. (Danışman)
A.NİDA(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Yerel mürdümük (Lathyrus sativus L.) genotiplerinde morfolojik ve tarımsal özelliklerin varyasyonu ve aralarındaki ilişkinin belirlenmesi
BAŞARAN U. (Danışman)
Y.TUFAN(Öğrenci)
2017
2017Yüksek Lisans
Yozgat ekolojik koşullarına uygun silajlık mısır (Zea mays l.) çesitlerinin belirlenmesi
BAŞARAN U. (Danışman)
O.YOZGATLI(Öğrenci)
2017
2017Yüksek Lisans
Yozgat koşullarında macar fiğinin (Vicia pannonica crantz) kalite ve verimi üzerine farklı toprak işleme yöntemleri ve tohum oranlarının etkisinin belirlenmesi
BAŞARAN U. (Danışman)
İ.KARABULUT(Öğrenci)
2017
2017Yüksek Lisans
Yozgat şartlarında karabuğday(Fagopyrum esculentum moench) yetiştiriciliği
BAŞARAN U. (Danışman)
Ş.KÖKSAL(Öğrenci)
2014
2014Yüksek Lisans
Farklı azot dozlarının arıotunun (Phacelia tanacetifolia Bentham) bitkisel özellikleri ve ot kalitesi üzerine etkisi
BAŞARAN U. (Danışman)
K.TUNCER(Öğrenci)
Makaleler
2025
20251. Changes in nutritional value and some quality parameters of semolina pasta fortified with high protein content grass pea (Lathyrus sativus L.) flour
HAYIT F., BAŞARAN U.
Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi , cilt.40, sa.3, ss.423-434, 2025 (TRDizin)
2024
20242. Yem Şalgamının Mürdümük Tohumlarının Çimlenme ve Fide Gelişimi Üzerinde Allelopatik Etkisi
LEBLEBİCİ S., BAŞARAN U., GÜLÜMSER E.
Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
, cilt.14, sa.4, ss.1761-1767, 2024 (TRDizin)
2024
20243. Misir-Sorghum-Korunga Karışımlarının Ot Verimi ve Silaj Kalitesi
DOĞRUSÖZ M. Ç., BAŞARAN U., GÜLÜMSER E., MUT H.
Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi
, cilt.39, sa.3, ss.469-483, 2024 (TRDizin)
2024
20244. The Endangered Traditional Pulse, Single-Flowered Vetch (Vicia articulata Hornem): Some Agronomic Characteristics and Protein-Based Nutritional Value of Populations from Türkiye
BAŞARAN U.
MAS Journal of Applied Sciences , sa.9, ss.892-898, 2024 (Hakemli Dergi)
2024
20245. The Effects of Priming With NaCl Solutions on Salt Stress During Germination and Seedling Stages in Maize
NAZLI S., BAŞARAN U.
KSU TARIM VE DOGA DERGISI-KSU JOURNAL OF AGRICULTURE AND NATURE
, cilt.24, sa.4, ss.892-900, 2024 (ESCI, TRDizin)
2024
20246. Enhancing drought resistance in grass pea: The positive regulatory role of plant-smoke solution
Doğrusöz M., Mut H., Başaran U., Gülümser E.
South African Journal of Botany
, cilt.166, ss.483-491, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20247. The impact of adding hops to alfalfa at different rates on silage quality and methane emissions in vitro
GÜLÜMSER E., MUT H., SUCU E., BAŞARAN U., ÇOPUR DOĞRUSÖZ M.
Turkish Journal of Agriculture and Forestry
, cilt.48, sa.1, ss.71-80, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
20238. Determination of Roughage Yield and Quality of Grass Pea (Lathyrus sativus L.) and Common Vetch (Vicia sativa L.) In Bilecik Ecological Conditions
GÜLÜMSER E., YILDIRIM İ., KARDEŞ Y. M., BAŞARAN U.
MAS Uygulamalı Bilimler Dergisi , cilt.8, ss.938-942, 2023 (Hakemli Dergi)
2023
20239. Yozgat Ekolojik Koşullarında Yazlık ve Kışlık Olarak Yetiştirilen Bazı Mürdümük (Lathyrus sativus l.) Genotiplerinin Tane Verimi ve Kalite Özellikleri
BAŞARAN U., KARDEŞ Y. M., GÜLÜMSER E., ÇOPUR DOĞRUSÖZ M., MUT H.
Akademik Ziraat Dergisi
, cilt.12, sa.2, ss.211-220, 2023 (TRDizin)
2023
202310. Grain yield and quality characteristics of some grass pea (Lathyrus sativus L.) genotypes grown as summer and winter crop under ecological conditions of Yozgat
BAŞARAN U., KARDEŞ Y. M., GÜLÜMSER E., ÇOPUR DOĞRUSÖZ M., MUT H.
Akademik Ziraat Dergisi
, cilt.12, sa.2, ss.211-220, 2023 (TRDizin)
2023
202311. The Quality of Silage and Yield in Hungarian Vetch and Forage Crops and Rye Intercropping System
ÇOPUR DOĞRUSÖZ M., BAŞARAN U., MUT H., GÜLÜMSER E.
SELCUK JOURNAL OF AGRICULTURE AND FOOD SCIENCES , cilt.37, sa.2, ss.301-312, 2023 (TRDizin)
2023
202312. EVALUATION OF DIFFERENT SOYBEAN GENOTYPES IN TERMS OF ISOFLAVONES, ANTIOXIDANTS AND SOME QUALITY TRAITS
ERGİN N., GÜLÜMSER E., MUT H., BAŞARAN U., DOĞRUSÖZ M.
Black Sea Journal of Agriculture
, cilt.6, sa.4, ss.343-349, 2023 (TRDizin)
2023
202313. Mürdümük (Lathyrus sativus L.) Genotiplerinin Yem Kalitesi ve Besleme Değeri
YILDIRIM İ., GÜLÜMSER E., MUT H., BAŞARAN U., ÇOPUR DOĞRUSÖZ M.
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
, cilt.10, sa.1, ss.33-38, 2023 (TRDizin)
2023
202314. Çavdarın (Secale cereale L.) Yem Bitkisi Olarak Kullanımı; Ot Verimi ve Kalitesinin Biçim Zamanına Bağlı Değişimi
BULUT B., BAŞARAN U.
Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (Online)
, cilt.37, sa.1, ss.35-49, 2023 (TRDizin)
2023
202315. Growth and Biochemical Responses of Grass Pea (Lathyrus sativus L.) Genotypes Under Salt (NaCl) Stress Generated by Irrigation Water, and Changes in Soil pH and EC
Sen K. G., BAŞARAN U., ÇOPUR DOĞRUSÖZ M., GÜLÜMSER E., MUT H.
GESUNDE PFLANZEN
, cilt.75, sa.3, ss.667-675, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
202316. Çavdar ile Macar fiği ve Yem Bezelyesinin Karışık Ekim Sisteminde Ot Verimi ve Kalitesi
ÇOPUR DOĞRUSÖZ M., Hakkoymaz O., BAŞARAN U., MUT H., GÜLÜMSER E.
ISPEC Journal of Agricultural Sciences , cilt.7, sa.2, ss.442-450, 2023 (Hakemli Dergi)
2022
202217. Organik Bileşiklere Dayalı Priming ve Tohum Kaplamanın Yonca (Medicago sativaL.)’nın Fide Gelişimi ve Özelliklerine Etkisi
BAŞARAN U., ÇOPUR DOĞRUSÖZ M.
ISPEC Journal of Agricultural Sciences , cilt.6, sa.4, ss.667-679, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
202218. Plant-Derived Smoke Solutions as a Strategy to Alleviate ODAP Toxicity in Hydroponic Grass Pea
ÇOPUR DOĞRUSÖZ M., BAŞARAN U., AYAN İ., ACAR Z.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.10, ss.1814-1820, 2022 (TRDizin)
2022
202219. Nutritional value, bioactive compounds and antioxidant activities of wild chicory (Cichorium intybus L.) from Turkey
BAŞARAN U., ÇOPUR DOĞRUSÖZ M., YAMAN C., Gulumser E., Mut H.
INTERNATIONAL JOURNAL OF ENVIRONMENTAL SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.19, sa.9, ss.8429-8438, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202220. Farklı Priming Uygulamalarında Macar Fiğinin (Vicia pannonica Crantz.) Çimlenme Özellikleri ve Fide Gelişimi
ÇOPUR DOĞRUSÖZ M., BAŞARAN U., MUT H., GÜLÜMSER E.
ISPEC Tarım Bilimleri Dergisi , cilt.6, sa.3, ss.437-447, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
202221. Yem Bezelyesi Tarımında Arpanın Arkadaş Bitki Olarak Kullanılması
SİPAHİOĞLU O., MUT H., GÜLÜMSER E., ÇOPUR DOĞRUSÖZ M., BAŞARAN U.
Iktisadi Kalkinma ve Sosyal Arastirmalar Dernegi , cilt.6, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
202222. Kaba Yem Kaynağı Olarak Şerbetçi Otu (Humulus lupulus L.)
GÜLÜMSER E., MUT H., BAŞARAN U., ÇOPUR DOĞRUSÖZ M.
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi , 2022 (TRDizin)
2022
202223. Bazı Tek Yıllık Çim (Lolium multiflorum Lam.) Çeşitlerinin Ot Verimi ile Bazı Morfolojik Özelliklerinin Belirlenmesi.doc
KURT A. N., BAŞARAN U.
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi (Online)
, cilt.5, sa.1, ss.1-11, 2022 (TRDizin)
2022
202224. GRAIN YIELD AND NUTRITIONAL QUALITY OF DIFFERENT RYE GENOTYPES
Başaran U., Gulumser E., Kardes Y. M., Çopur Doğrusöz M., Mut H.
TURKISH JOURNAL OF FIELD CROPS
, cilt.27, sa.2, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202225. A preliminary study on change of mistletoe (Viscum album L.) silage quality according to collection time and host tree species
Ozturk Y. E., Gulumser E., Mut H., Basaran U., Copur Dogrusoz M.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE AND FORESTRY
, cilt.46, sa.1, ss.104-112, 2022 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2021
202126. An Assessment Of Ensiling Potential İn Maize X Legume (Soybean And Cowpea) Binary Mixtures For Yield And Feeding Quality
Gülümser E., Mut H., Başaran U., Çopur Doğrusöz M.
TURKISH JOURNAL OF VETERINARY AND ANIMAL SCIENCES
, cilt.45, sa.3, ss.547-555, 2021 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2021
202127. Germination and Seedling Growth of Some Turfgrass Species Exposed to Smoke Solutions
Özbek A., BAŞARAN U., DOĞRUSÖZ M.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
, cilt.26, sa.3, ss.114-122, 2021 (TRDizin)
2021
202128. YIELD, QUALITY AND PROFITABILITY OF HUNGARIAN VETCH (Vicia pannonica Crantz) UNDER DIFFERENT TILLAGE SYSTEMS AND SEED RATIOS
Karabulut I., Basara U.
TURKISH JOURNAL OF FIELD CROPS
, cilt.26, sa.2, ss.195-201, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202129. Hidroponik Mürdümük Üretimde Bitkisel Kaynaklı Duman Solüsyonlarının Etkisi
DOĞRUSÖZ M., BAŞARAN U., GÜLÜMSER E., MUT H.
ANADOLU JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCES , cilt.36, sa.2, ss.227-233, 2021 (TRDizin)
2021
202130. Yem Bezelyesi ile Yulafın Farklı Oranlarda Karıştırılması ile Elde Edilen Silajların Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
GÜLÜMSER E., MUT H., BAŞARAN U., DOĞRUSÖZ M.
Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
, cilt.11, sa.1, ss.763-770, 2021 (TRDizin)
2021
202131. Alkali Stresinin Farklı Mürdümük Geneotiplerinde (Lathyrus sativus L.) Çimlenme Gelişimine Etkisi
DOĞRUSÖZ M., GÜLÜMSER E., BAŞARAN U., MUT H.
ISPEC Tarım Bilimleri Dergisi , cilt.5, sa.2, ss.257-266, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
202132. Antioxidants and Mineral Contents of Chicory as Coffee Additive
BAŞARAN U., GÜLÜMSER E., YAMAN C., DOĞRUSÖZ M., MUT H.
Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology
, cilt.9, sa.1, ss.217-223, 2021 (TRDizin)
2021
202133. Arıtılmış Atık Su Seviyelerinin Mürdümük (Lathyrus sativus L.) Genotiplerinin Çimlenme Gelişimine Etkisi
KARAER M., GÜLÜMSER E., BAŞARAN U., MUT H.
ISPEC Journal of Agricultural Sciences , cilt.5, sa.4, ss.919-926, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
202134. Alkali Stresinin Mürdümük Genotiplerinin (Lathyrus sativus L.) Fide Gelişimi ve Kalitesi Üzerine Etkisi
Şen A., BAŞARAN U., DOĞRUSÖZ M., GÜLÜMSER E., MUT H.
Türkiye Tarımsal Araştırmalar Dergisi , cilt.8, sa.2, ss.205-212, 2021 (TRDizin)
2021
202135. Tokat Ekolojik Şartlarında Bazı Tek Yıllık Çim (Lolium multiflorum Lam.) Çeşitlerinin Adaptasyonu
BEŞTAŞ A. N., BAŞARAN U.
ISPEC Journal of Agricultural Sciences , cilt.5, 2021 (Hakemli Dergi)
2020
202036. Şerbetçi otunun mısır ve yemlik soya ile karışımlarının silaj kalitesinin belirlenmesi
Öztürk Y. E., GÜLÜMSER E., MUT H., BAŞARAN U., DOĞRUSÖZ M.
Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
, cilt.24, sa.4, ss.440-446, 2020 (TRDizin)
2020
202037. Koca Fiğ ile İtalyan Çimi Karışımlarının Silaj Kalitesinin Belirlenmesi
MUT H., GÜLÜMSER E., DOĞRUSÖZ M., BAŞARAN U.
ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.8, sa.2, ss.391-396, 2020 (TRDizin)
2020
202038. GENETIC DIVERSITY AND MOLECULAR TAXONOMY STUDY OF GENUS FESTUCA
ALSALEH A., Dogrusoz M., Basaran U., Tamkoc A., Avci M. A.
JOURNAL OF ANIMAL AND PLANT SCIENCES-JAPS
, cilt.30, sa.4, ss.931-943, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202039. HİDROPONİK YEŞİL YEM ÜRETİMİNDE ARPA, BUĞDAY VE MÜRDÜMÜĞÜN VERİM VE KALİTELERİNİN ZAMANA BAĞLI DEĞİŞİMİ
DOĞRUSÖZ M., BAŞARAN U., MUT H., GÜLÜMSER E.
Euroasia Journal of Mathematics, Engineering, Natural Medical SciencesInternational Indexed Refereed , cilt.8, sa.9, ss.158-167, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
202040. Değişik Arkadaş Bitkilerin Yonca Silaj Kalitesine Etkisi
MUT H., GÜLÜMSER E., DOĞRUSÖZ M., BAŞARAN U.
KSU TARIM VE DOGA DERGISI-KSU JOURNAL OF AGRICULTURE AND NATURE , cilt.23, sa.4, ss.975-980, 2020 (ESCI, TRDizin)
2020
202041. Bilecik Doğal Florasından Toplanan Bituminaria bituminosa (L.) C.H. Stirtion Genotiplerinin Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
MUT H., GÜLÜMSER E., DOĞRUSÖZ M., BAŞARAN U.
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi , cilt.7, sa.1, ss.121-128, 2020 (TRDizin)
2020
202042. Doğal Floradan Toplanan Aktaş Yoncalarının (Melilotus alba Desr.) Bazı Kalite Özellikleri
GÜLÜMSER E., MUT H., DOĞRUSÖZ M., BAŞARAN U.
Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisi , cilt.8, sa.2, ss.324-328, 2020 (TRDizin)
2020
202043. Ökse Otu (Viscum album L.)’nun Yem Kalitesinin Belirlenmesi
Öztürk Y. E., GÜLÜMSER E., MUT H., DOĞRUSÖZ M., BAŞARAN U.
Türkiye Tarımsal Araştırmalar Dergisi , cilt.7, sa.2, ss.200-206, 2020 (TRDizin)
2020
202044. Effect of Different Companion Crops on Alfalfa Silage Quality
Mut H., GÜLÜMSER E., ÇOPUR DOĞRUSÖZ M., BAŞARAN U.
KSU TARIM VE DOGA DERGISI-KSU JOURNAL OF AGRICULTURE AND NATURE
, cilt.23, sa.4, ss.975-980, 2020 (ESCI, TRDizin)
2020
202045. IMPROVING YIELD AND QUALITY IN SPRING-SOWN ALFALFA WITH ANNUAL COMPANION CROPS
BAŞARAN U., GÜLÜMSER E., ÇOPUR DOĞRUSÖZ M., Mut H.
TURKISH JOURNAL OF FIELD CROPS
, cilt.25, sa.2, ss.138-146, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2019
201946. TEK YILLIK YEM BİTKİSİ YETİŞTİRİCİLİĞİ ALTINDAKİ SU TUTUCU UYGULANMIŞ TOPRAKTAN MEYDANA GELEN SEDİMENT VE YÜZEY AKIŞ
YAKUPOĞLU T., GÜLÜMSER E., DOĞRUSÖZ M., BAŞARAN U.
Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Dergisi , cilt.7, sa.2, ss.99-109, 2019 (TRDizin)
2019
201947. Melas veya Arpa Kırması İlavesinin Börülce ve Soya Silajlarının Kalitesi Üzerine Etkisi
GÜLÜMSER E., MUT H., BAŞARAN U., DOĞRUSÖZ M.
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi , cilt.6, ss.161-167, 2019 (TRDizin)
2019
201948. The Variation for Dry Weight and Hay Quality in Turkish Origin Wild Chicory(Cichorium intybus L.) Genotypes
BAŞARAN U., GÜLÜMSER E., DOĞRUSÖZ M., MUT H.
Yüzüncü Yıl ÜniversitesiTarım Bilimleri Dergisi
, cilt.29, sa.2, ss.187-194, 2019 (Scopus, TRDizin)
2019
201949. Variation and association in Lathyrus species based on seed biochemical constituents
Basaran U., Gulumser E., Dogrusoz M., Mut H.
RANGE MANAGEMENT AND AGROFORESTRY
, cilt.40, sa.1, ss.124-130, 2019 (SCI-Expanded, Scopus)
2019
201950. Effect of Smoke Solution of Sage (Salvia officinalis L.) on Root and Shoot Growth of Grass Pea (Lathyrus sativus L.)
YAMAN C., BAŞARAN U.
Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology
, cilt.7, sa.3, ss.511-515, 2019 (TRDizin)
2019
201951. Yozgat Ekolojisinde Bazı Mısır Çeşitlerinin Morfolojik Özellikleri, Verim ve Silaj Kaliteleri
Yozgatlı O., BAŞARAN U., GÜLÜMSER E., MUT H., DOĞRUSÖZ M.
KSU TARIM VE DOGA DERGISI-KSU JOURNAL OF AGRICULTURE AND NATURE , cilt.22, sa.2, ss.170-177, 2019 (TRDizin)
2019
201952. Performance of Legumes-Turnip Mixtures with Different Seed Rates
DOĞRUSÖZ M., MUT H., BAŞARAN U., GÜLÜMSER E.
Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology , cilt.7, sa.1, ss.81-86, 2019 (TRDizin)
2019
201953. Morphological Traits, Yield and Silage Qualities of Some Corn Varieties Under Yozgat Ecological Condition
Yozgatli O., BAŞARAN U., Gulumster E., Mut H., ÇOPUR DOĞRUSÖZ M.
KSU TARIM VE DOGA DERGISI-KSU JOURNAL OF AGRICULTURE AND NATURE
, cilt.22, sa.2, ss.170-177, 2019 (ESCI, TRDizin)
2019
201954. Using smoke solutions in grass pea (Lathyrus sativus L.) to improve germination and seedling growth and reduce toxic compound ODAP
BAŞARAN U., ÇOPUR DOĞRUSÖZ M., GÜLÜMSER E., Mut H.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE AND FORESTRY
, cilt.43, sa.6, ss.518-526, 2019 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2018
201855. Performance of Alfalfa under Different Intercropping Treatments
BAŞARAN U., GÜLÜMSER E., DOĞRUSÖZ M., MUT H.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi
, cilt.28, sa.3, ss.278-284, 2018 (Scopus, TRDizin)
2018
201856. Mürdümük tahıl karışımlarının silaj verimi ve kalitesinin belirlenmesi
BAŞARAN U., GÜLÜMSER E., MUT H., DOĞRUSÖZ M.
Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi , cilt.6, sa.9, ss.1237-1242, 2018 (TRDizin)
2018
201857. EFFECT OF MIXTURES AND HARVEST TIME ON AGRICULTURAL AND COMPETITIVE TRAITS OF LEGUME plus CEREAL INTERCROPPING
GÜLÜMSER E., BAŞARAN U., Mut H., ÇOPUR DOĞRUSÖZ M.
FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN
, cilt.27, sa.10, ss.6653-6660, 2018 (SCI-Expanded)
2018
201858. High-Performance Liquid Chromatography with Refractive Index Detection for the Determination of Inulin in Chicory Roots
BAŞARAN U., Akkbik M., Mut H., Gulumser E., ÇOPUR DOĞRUSÖZ M., Kocoglu S.
ANALYTICAL LETTERS
, cilt.51, ss.83-95, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2018
201859. Effect of mixtures and harvest time on agricultural and competitive traits of legume + cereal intercropping
GÜLÜMSER E., BAŞARAN U., MUT H., ÇOPUR DOĞRUSÖZ M.
Fresenius Environmental Bulletin
, cilt.27, sa.10, ss.6653-6660, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201760. Farklı Silajlık Mısır Çeşitlerinin Hamur Olum Döneminde Silaj ve Tane Özelliklerinin Belirlenmesi
BAŞARAN U., GÜLÜMSER E., DOĞRUSÖZ M., MUT H., ŞAHİN A.
KSU TARIM VE DOGA DERGISI-KSU JOURNAL OF AGRICULTURE AND NATURE
, cilt.21, ss.1-5, 2017 (ESCI, TRDizin)
2017
201761. Baklagil Yem Bitkisi Tahıl Karışımların Ot Kalitesi Üzerinde Ekim Oranlarının Etkisi
GÜLÜMSER E., MUT H., DOĞRUSÖZ M., BAŞARAN U.
Selçuk Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi , cilt.31, sa.3, ss.37-45, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
201762. Effects of sowing ratio and harvest periods on hay yields, quality and competitive characteristics of Hungarian vetch - cereal mixtures
ACAR Z., Gulumser E., Asci O. O., Basaran U., Mut H., AYAN İ.
LEGUME RESEARCH
, cilt.40, sa.4, ss.677-683, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201763. Forage yield and nutritive value of maize-legume mixtures
Mut H., Gulumser E., ÇOPUR DOĞRUSÖZ M., BAŞARAN U.
RANGE MANAGEMENT AND AGROFORESTRY
, cilt.38, sa.1, ss.76-81, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201764. Effect of Different Nitrogen Levels on Hay Yield and Some Quality Traits of Sudan Grass and Sorghum .. Sudan Grass Hybrids
Mut H., Gulumser E., Dogrusoz M., Basaran U.
ANIMAL NUTRITION AND FEED TECHNOLOGY
, cilt.17, sa.2, ss.269-278, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201765. HAY YIELD AND QUALITY OF INTERCROPPED SORGHUM-SUDAN GRASS HYBRID AND LEGUMES WITH DIFFERENT SEED RATIO
Basaram U., ÇOPUR DOĞRUSÖZ M., Gulumser E., Mut H.
TURKISH JOURNAL OF FIELD CROPS
, cilt.22, sa.1, ss.47-53, 2017 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2017
201766. EVALUATION AND CHARACTERIZATION OF PERENNIAL RYEGRASS (LOLIUM PERENNE L.) GENOTYPES COLLECTED FROM NATURAL FLORA
Mut H., BAŞARAN U., ÇOPUR DOĞRUSÖZ M., Gulumser E., AYAN İ.
ROMANIAN AGRICULTURAL RESEARCH
, cilt.34, ss.3-7, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2016
201667. Evaluation of Turkish grass pea (Lathyrus sativus L.) collections for its agronomic characters with a special reference to ODAP content
BAŞARAN U., Mut H., Gulumser E., ÇOPUR DOĞRUSÖZ M.
LEGUME RESEARCH
, cilt.39, sa.6, ss.876-882, 2016 (SCI-Expanded, Scopus)
2013
201368. Recent and Historical Status of grass pea Lathyrus sativus L in Turkey
BAŞARAN U., ACAR Z.
Cassava Cyanide Diseases & Neurolathyrism Network , sa.22, ss.8-10, 2013 (Hakemsiz Dergi)
2013
201369. VARIATION AND CORRELATION OF MORPHO-AGRONOMIC TRAITS AND BIOCHEMICAL CONTENTS (PROTEIN AND B-ODAP) IN TURKISH GRASS PEA (Lathyrus sativus L.) LANDRACES
BAŞARAN U., ACAR Z., Karacan M., ONAR A. N.
TURKISH JOURNAL OF FIELD CROPS
, cilt.18, sa.2, ss.166-173, 2013 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2012
201270. Germination pattern of naturally grown Lathyrus and Vicia species to different methods and seedbeds
Basaran U., Mut H., Asci O. O., Ayan I., Acar Z.
INTERNATIONAL JOURNAL OF PLANT PRODUCTION
, cilt.6, sa.3, ss.325-335, 2012 (SCI-Expanded, Scopus)
2012
201271. EFFECTS OF CULTIVAR, INOCULATION, AND SOWING DATE IN SEED YIELD AND YIELD COMPONENTS OF LUPIN
Mut H., GÜLÜMSER A., AYAN İ., ACAR Z., Basaran U., ÖNAL AŞCI Ö.
JOURNAL OF PLANT NUTRITION
, cilt.35, sa.9, ss.1290-1302, 2012 (SCI-Expanded, Scopus)
2012
201272. FORAGE POTENTIAL OF COWPEA (Vigna unguiculata L. WALP)
AYAN İ., Mut H., BAŞARAN U., ACAR Z., ÖNAL AŞCI Ö.
TURKISH JOURNAL OF FIELD CROPS
, cilt.17, sa.2, ss.135-138, 2012 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2011
201173. Seed yield and agronomic parameters of cowpea (Vigna unguiculata L.) genotypes grown in the Black Sea region of Turkey
BAŞARAN U., AYAN İ., ACAR Z., Mut H., ÖNAL AŞCI Ö.
AFRICAN JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY
, cilt.10, sa.62, ss.13461-13464, 2011 (SCI-Expanded, Scopus)
2011
201174. Effect of pretreatments on seed germination rate of red clover (Trifolium pratense L.) populations
ÖNAL AŞCI Ö., ACAR Z., AYAN İ., BAŞARAN U., Mut H.
AFRICAN JOURNAL OF AGRICULTURAL RESEARCH
, cilt.6, sa.13, ss.3055-3060, 2011 (SCI-Expanded, Scopus)
2011
201175. Quantifying aggregate stability of a clay soil under annual forage crops
YAKUPOĞLU T., Basaran U., Ozdemir N., Acar Z.
JOURNAL OF PLANT NUTRITION AND SOIL SCIENCE
, cilt.174, sa.3, ss.404-407, 2011 (SCI-Expanded, Scopus)
2011
201176. Some quality traits and neurotoxin beta-N-oxalyl-L-alpha,beta-diaminopropionic acid (beta-ODAP) contents of Lathyrus sp cultivated in Turkey
BAŞARAN U., ÖNAL AŞCI Ö., Mut H., ACAR Z., AYAN İ.
AFRICAN JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY
, cilt.10, sa.20, ss.4072-4080, 2011 (SCI-Expanded, Scopus)
2011
201177. Can triticale be used as a companion crop with red clover?
ACAR Z., ÖNAL AŞCI Ö., BAŞARAN U., AYAN İ., Mut H.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE AND FORESTRY
, cilt.35, sa.3, ss.235-245, 2011 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2011
201178. VARIABILITY IN FORAGE QUALITY OF TURKISH GRASS PEA (Lathyrus sativus L.) LANDRACES
BAŞARAN U., Mut H., ÖNAL AŞCI Ö., ACAR Z., AYAN İ.
TURKISH JOURNAL OF FIELD CROPS
, cilt.16, sa.1, ss.9-14, 2011 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2010
201079. The effects of sheep manure application time and rates on yield and botanical composition of secondary succession rangeland
Mut H., AYAN İ., BAŞARAN U., ÖNAL AŞCI Ö., ACAR Z.
AFRICAN JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY
, cilt.9, sa.23, ss.3388-3395, 2010 (SCI-Expanded, Scopus)
2010
201080. Effect of Manure Application on the Chemical Composition and Nutritive Value of Rangeland Hay
AYAN İ., Mut H., ÖNAL AŞCI Ö., Basaran U., ACAR Z.
JOURNAL OF ANIMAL AND VETERINARY ADVANCES
, cilt.9, sa.13, ss.1852-1857, 2010 (SCI-Expanded)
2010
201081. Determination of hay quality of some companion crops sown with red clover
Onal-Asci O., Acar Z., Basaran U., Ayan I., Mut H.
JOURNAL OF FOOD AGRICULTURE & ENVIRONMENT
, cilt.8, sa.1, ss.190-194, 2010 (SCI-Expanded, Scopus)
2010
201082. THE EFFECT OF DIFFERENT IMPROVEMENT METHODS ON PASTURE YIELD AND QUALITY OF HAY OBTAINED FROM THE ABANDONED RANGELAND
Mut H., AYAN İ., ACAR Z., BAŞARAN U., ÖNAL AŞCI Ö.
TURKISH JOURNAL OF FIELD CROPS
, cilt.15, sa.2, ss.198-203, 2010 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2010
201083. PEA COMPANION CROP FOR RED CLOVER ESTABLISHMENT
ACAR Z., ÖNAL AŞCI Ö., BAŞARAN U., AYAN İ., Mut H.
TURKISH JOURNAL OF FIELD CROPS
, cilt.15, sa.2, ss.114-122, 2010 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2010
201084. Barley companion crop management in red clover establishment
ÖNAL AŞCI Ö., ACAR Z., Basaran U., AYAN İ., Mut H.
AFRICAN JOURNAL OF AGRICULTURAL RESEARCH
, cilt.5, sa.1, ss.45-54, 2010 (SCI-Expanded)
2009
200985. Biodiversity in morphological properties and nutritional values of forage grass species
Acar Z., Ayan I., Asci O., Basaran U., Mut H.
JOURNAL OF ENVIRONMENTAL BIOLOGY
, cilt.30, sa.4, ss.583-589, 2009 (SCI-Expanded, Scopus)
2009
200986. Relationship Between Soil Structure and Botanical Composition of The Flat Pastures in Costal Region of Samsun Province
Mut H., Ayan I., Acar Z., Basaran U., Tongel O., Asci O.
ASIAN JOURNAL OF CHEMISTRY
, cilt.21, sa.2, ss.971-978, 2009 (SCI-Expanded, Scopus)
2007
200787. Determination of morphological, agricultural and cytological characters of some Lathyrus species
Acar Z., Basaran U.
ASIAN JOURNAL OF CHEMISTRY
, cilt.19, sa.7, ss.5625-5633, 2007 (SCI-Expanded, Scopus)
2006
200688. Morphological, chemical and nutritional properties of forage plants in a natural rangeland in Turkey
Ayan I., Acar Z., Mut H., Basaran U., Asci O.
BANGLADESH JOURNAL OF BOTANY
, cilt.35, sa.2, ss.133-142, 2006 (SCI-Expanded, Scopus)
2006
200689. 2006 Doğal Olarak Yetişen Bazı Baklagil Yembitkilerinin Bazı Morfolojik ve Tarımsal Özellikleri U Başaran Z Acar H Mut Ö Önal Aşcı
BAŞARAN U., ACAR Z., MUT H., ÖNAL AŞCI Ö.
OMÜ Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.21, sa.3, ss.314-317, 2006 (Hakemli Dergi)
2006
200690. Samsun Ekolojik Koşullarında Bazı Burçak Vicia ervilia L Hatlarının Ot ve Tohum Verimlerinin Belirlenmesi
AYAN İ., ACAR Z., BAŞARAN U., ÖNAL AŞCI Ö., MUT H.
OMÜ Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.21, sa.3, ss.318-322, 2006 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2025
20251. Phytotoxic effects of different herbicide applications on grasspea (Lathyrus sativus L.)
Kale K., Kale H., Başaran U.
9. INTERNATIONAL CONGRESS ON CONTEMPORARY SCIENTIFIC RESEARCH, 8 - 12 Kasım 2025, (Tam Metin Bildiri)
2025
20252. Phytotoxic effects of different herbicide applications on single-flowered vetch (Vicia articulata Hornem.)
Kale K., Kale H., Başaran U.
9. INTERNATIONAL CONGRESS ON CONTEMPORARY SCIENTIFIC RESEARCH, Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri, 8 - 12 Kasım 2025, ss.363-369, (Tam Metin Bildiri)
2025
20253. The potential of rye for sustainable forage production in Türkiye
Başaran U., Gülümser E., Kardeş Y. M.
INTERNATIONAL CONGRESS on RANGELAND and FORAGE CROPS III, Aydın, Türkiye, 12 Eylül - 14 Aralık 2025, ss.151-161, (Tam Metin Bildiri)
2025
20254. Hay yield and quality of forage turnip and oat mixtures
GÜLÜMSER E., KARDEŞ Y. M., BAŞARAN U.
INTERNATIONAL CONGRESS on RANGELAND and FORAGE CROPS III, Aydın, Türkiye, 12 - 14 Eylül 2025, (Tam Metin Bildiri)
2025
20255. Yem Bitkileri Tarımında Mevcut Durum ve Sürdürülebilirlik
ACAR Z., AYAN İ., ÖNAL AŞCI Ö., MUT H., BAŞARAN U., GÜLÜMSER E., et al.
Türkiye Ziraat Mühendisliği X. Teknik Kongresi, Ankara, Türkiye, 13 - 17 Ocak 2025, (Tam Metin Bildiri)
2025
20256. Tarla Bitkileri Üretim Sistemlerinde Sera Gazı Emisyonlarının Azaltılması
BAŞARAN U., GÜLÜMSER E.
ISPEC 17th INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRICULTURE, ANIMAL SCIENCES and RURAL DEVELOPMENT, Kırşehir, Türkiye, 25 - 27 Nisan 2025, (Tam Metin Bildiri)
2025
20257. Yem Şalgamı Yaprak Ekstralarının Yemlik Börülcenin Çimlenme Ve Fide Gelişimi Üzerine Etkisi
Gürkan Z. G., Gülümser E., Başaran U.
ISPEC 17th INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRICULTURE, ANIMAL SCIENCES and RURAL DEVELOPMENT, Kırşehir, Türkiye, 25 - 27 Nisan 2025, ss.442-451, (Tam Metin Bildiri)
2024
20248. Germination Characteristics Of Single-Flowered Vetch (Vicia Articulata Hornem) And Its Response To Different Primings
BAŞARAN U., GÜLÜMSER E.
ISPEC 16. INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRICULTURE, ANIMAL SCIENCE and RURAL DEVELOPMENT, Konya, Türkiye, 15 - 17 Kasım 2024, (Tam Metin Bildiri)
2024
20249. YEREL ÇAVDAR GENOTİPLERİNİN KABA YEM VERİMİ VE KALİTESİNİN BELİRLENMESİ
BAŞARAN U., KARDEŞ Y. M., GÜLÜMSER E.
7. ULUSLARARASI TARIM, ÇEVRE VE SAĞLIK KONGRESİ, Bursa, Türkiye, 30 Mayıs - 01 Haziran 2024, (Tam Metin Bildiri)
2024
202410. The sustainable farming with agrivoltaic system
GÜLÜMSER E., BAŞARAN U., KARDEŞ Y. M.
ISPEC 14. INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRICULTURE, ANIMAL SCIENCE and RURAL DEVELOPMENT, İzmir, Türkiye, 22 - 24 Mart 2024, (Tam Metin Bildiri)
2024
202411. The contents of organic acids in silage and the factors affecting these contents
KARDEŞ Y. M., GÜLÜMSER E., BAŞARAN U.
ISPEC 14. INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRICULTURE, ANIMAL SCIENCE and RURAL DEVELOPMENT, İzmir, Türkiye, 22 - 24 Mart 2024, (Tam Metin Bildiri)
2023
202312. Forage quality of chicory (Cichorium intybus L.) genotypes in the natural flora of Bilecik province
MUT H., GÜLÜMSER E., BAŞARAN U., ÇOPUR DOĞRUSÖZ M.
ISPEC 12. INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRICULTURE, ANIMAL SCIENCE and RURAL DEVELOPMENT, Ordu, Türkiye, 6 - 08 Temmuz 2023, (Tam Metin Bildiri)
2023
202313. Forage quality of yellow sweet clover (Melilotus officinalis (L.) Lamb.) genotypes in the natural flora of Bilecik province
GÜLÜMSER E., BAŞARAN U., ÇOPUR DOĞRUSÖZ M., MUT H.
ISPEC 12. INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRICULTURE, ANIMAL SCIENCE and RURAL DEVELOPMENT, Ordu, Türkiye, 6 - 08 Temmuz 2023, (Tam Metin Bildiri)
2023
202314. Kahramanmaraş Merkezli 6 şubat 2023 Tarihli Depremlerin Türk Tarımı Üzerine Olası Etkileri
BAŞARAN U., SEYDOŞOĞLU S.
ISPEC 11. INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRICULTURE, ANIMAL SCIENCE and RURAL DEVELOPMENT, Muş, Türkiye, 3 - 05 Mart 2023, (Tam Metin Bildiri)
2022
202215. Küresel Isınma ve Yembitkileri
GÜLÜMSER E., MUT H., BAŞARAN U.
VI. International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress- TARGID 2022, Kütahya, Türkiye, 7 Ekim - 09 Aralık 2022, ss.777-782, (Tam Metin Bildiri)
2022
202216. İskenderiye Üçgülü ( Trifolium Alexandrinum L. ) Tek Yillik Çim (Lolium Multiflorum L.) Karişimlarinin Ot Verimi Ve Kalitesi
GÜLÜMSER E., MUT H., BAŞARAN U., ÇOPUR DOĞRUSÖZ M.
VI. International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress, 07 Ekim 2022, cilt.1, ss.701-704, (Tam Metin Bildiri)
2022
202217. THE EFFECT OF POLYETHYLENE GLYCOL-6000 APPLICATION ON GERMİNATİON AND SEEDLING DEVELOPMENT IN SOME LEGUMES FORAGE CROPS
ÇOPUR DOĞRUSÖZ M., BAŞARAN U., GÜLÜMSER E., MUT H.
3. INTERNATIONAL DĠCLE SCIENTIFIC RESEARCH AND INNOVATION CONGRESS, Diyarbakır, Türkiye, 26 - 27 Kasım 2022, ss.1113-1124, (Tam Metin Bildiri)
2022
202218. Bazi Baklagil Yem Bitkilerinde Polietilen Glikol-6000 Uygulamasinin Çimlenme Ve Fide GeliĢimine Etkisi
ÇOPUR DOĞRUSÖZ M., BAŞARAN U., GÜLÜMSER E., MUT H.
3. INTERNATIONAL DİCLE SCIENTIFIC RESEARCH AND INNOVATION CONGRESS 26-27 NOVEMBER 2022, Dicle, Türkiye, 26 Kasım 2022, cilt.1, ss.956-965, (Tam Metin Bildiri)
2021
202119. Farklı Azot Dozlarının Arıotunun (Phacelia tanacetifolia Bentham) Bitkisel Özellikleri Ve Ot Kalitesi Üzerine Etkisi. 13th. International Congress On Mathematics, Engineering
Tuncer K., BAŞARAN U.
13th. International Congress On Mathematics, Engineering, Natural And Medical Sciences, Nevşehir, Türkiye, 26 Ekim 2021, ss.442-453, (Tam Metin Bildiri)
2020
202020. Yem Şalgamı Yulaf Karışımlarının Silaj Verimi Ve Kalitesinin Tespiti
öztürk Y. e., GÜLÜMSER E., MUT H., BAŞARAN U., DOĞRUSÖZ M.
1. ULUSLARARASI ÇAYIR-MERA VE YEM BİTKİLERİ KONGRESİ, Adana, Türkiye, 22 Şubat - 23 Ocak 2020, cilt.1, ss.63-64, (Özet Bildiri)
2020
202021. Türkiye’de Yem Bitkileri Tarımının Durumu ve Geliştirme Olanakları
ACAR Z., TAN M., AYAN İ., ÖNAL AŞCI Ö., MUT H., BAŞARAN U., et al.
Türkiye Ziraat Mühendisliği IX. Teknik Kongresi, Türkiye, 13 - 17 Ocak 2020, (Tam Metin Bildiri)
2019
201922. Kükürt Doz ve Uygulama Zamanlarının Mürdümüğün (Lathyrus sativus L.) Tane Kalitesine Etkisi
Şahin M., BAŞARAN U.
2. Uluslararası Erciyes Bilimsel Araştırmalar Kongresi, 27 - 29 Eylül 2019, ss.105-112, (Tam Metin Bildiri)
2019
201923. Yaygın Fiğ (Vicia sativa L.) Ve Mürdümüğün (Lathyrus sativus L.) Çimlenme Ve Fide Gelişimine Duman Solüsyonlarının Etkisi.
DOĞRUSÖZ M., GÜLÜMSER E., BAŞARAN U., MUT H.
2. Uluslararası Erciyes Bilimsel Araştırmalar Kongresi, Kayseri, Türkiye, 27 - 29 Eylül 2019, ss.97-104, (Tam Metin Bildiri)
2019
201924. Duman Solüsyonlarının Buğday (Triticum durum Desf.) ve Çavdar (Secale cereale L.)’In Çimleneme Özelliklerine Etkisi
DOĞRUSÖZ M., BAŞARAN U., MUT H., GÜLÜMSER E.
ULUSLARARASI TARIM VE ORMAN KONGRESİ, Ankara, Türkiye, 21 - 23 Haziran 2019, ss.1161-1173, (Tam Metin Bildiri)
2019
201925. HERBAGE YIELD AND COMPETITIVE TRAITS OF LEGUME CEREAL MIXTURES
MUT H., GÜLÜMSER E., BAŞARAN U., DOĞRUSÖZ M.
10th International Conference of Strategic Research on Scientific Studies and Education (ICoSReSSE) 2019, İtalya, 17 - 19 Haziran 2019, ss.297-305, (Tam Metin Bildiri)
2019
201926. HAY YIELD AND FEEDING VALUE OF SELECTED GRASS PEA(Lathyrus sativus L.) GENOTYPES IN THE MIDDLE ANATOLIACONDITIONS OF TURKEY
GÜLÜMSER E., DOĞRUSÖZ M., BAŞARAN U., MUT H.
10th International Conference of Strategic Research on Scientific Studies and Education (ICoSReSSE) 2019, İtalya, 17 - 19 Haziran 2019, ss.288-296, (Tam Metin Bildiri)
2019
201927. Mısır İle Soya Ve Börülce Karışımlarının Ot Verimi Ve Kalitesinin Belirlenmesi
GÜLÜMSER E., MUT H., BAŞARAN U., DOĞRUSÖZ M.
3. International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences, Trabzon, Türkiye, 16 - 18 Nisan 2019, ss.459-465, (Tam Metin Bildiri)
2019
201928. Tuz Stresi Ve Farklı Tane İriliğinin Börülcede Fide Gelişimine Etkisi
MUT H., DOĞRUSÖZ M., GÜLÜMSER E., BAŞARAN U.
3. International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences, Trabzon, Türkiye, 16 - 18 Nisan 2019, ss.452-457, (Tam Metin Bildiri)
2018
201829. TR 72 (Yozgat-Sivas-Kayseri) İçinde Yozgat’ın Tarımsal ve Sosyo-Ekonomik Durumu
GÜLÜMSER E., BAŞARAN U., MUT H., DOĞRUSÖZ M.
3. INTERNATIONAL BOZOK SYMPOSIUM, Yozgat, Türkiye, 3 - 05 Mayıs 2018, ss.406-413, (Tam Metin Bildiri)
2018
201830. Yozgat İlinde Kırsal Göçün Nedenleri ve Tarıma Etkileri
DOĞRUSÖZ M., BAŞARAN U., MUT H., GÜLÜMSER E.
3. INTERNATIONAL BOZOK SYMPOSIUM, Yozgat, Türkiye, 3 - 05 Mayıs 2018, ss.870-879, (Tam Metin Bildiri)
2018
201831. Tarımsal Destekler ve Kooperatifleşmenin Yozgat İli Kırsal Kalkınmasındaki Rolü
GÜLÜMSER E., MUT H., BAŞARAN U., DOĞRUSÖZ M.
3rd INTERNATIONALBOZOK SYMPOSIUM, Yozgat, Türkiye, 3 - 05 Mayıs 2018, ss.397-405, (Tam Metin Bildiri)
2018
201832. Samanlı Su Tutucu (Aquasorb) Polimerin Mısır ve Soyanın Fide Gelişimi Üzerine Etkisi
Murat A., GÜLÜMSER E., DOĞRUSÖZ M., BAŞARAN U., MUT H.
Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi, Aydın, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2018, ss.348-353, (Tam Metin Bildiri)
2018
201833. Duman Solüsyonlarının Yonca (Medicago sativa L.)’nın Çimlenme ve Fide Gelişimi Üzerine Etkisi
DOĞRUSÖZ M., GÜLÜMSER E., BAŞARAN U., MUT H.
Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi, Aydın, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2018, ss.301-310, (Tam Metin Bildiri)
2018
201834. Determination on Yield and Quality of GrasspeaCereals Intercropping
GÜLÜMSER E., BAŞARAN U., DOĞRUSÖZ M., MUT H.
Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi, Aydın, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2018, ss.354-358, (Tam Metin Bildiri)
2018
201835. DETERMINATION OF SUITABLE MIXING RATIOS OF CHICORY WITH ORCHARDGRASS AND RED CLOVER
ÖZTÜRK E., AYAN İ., ACAR Z., CAN M., BAŞARAN U.
IX International Scientific Agricultural Symposium “Agrosym 2018”, 4 - 07 Ekim 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
201836. Changing Socio-Ecological and Economic Conditions, Relation Between Agricultural Situation and Forage Crop Culture in Turkey
ACAR Z., BAŞARAN U., GÜLÜMSER E.
3.International bozok Symposium, 3 - 05 Mayıs 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
201837. Effect on Hay Quality of Seed Ratios in Different Forage Crops Mixes
MUT H., Ay İ., GÜLÜMSER E., DOĞRUSÖZ M., BAŞARAN U.
International Congress on Engineering and Life Science, Kastamonu, Türkiye, 26 - 29 Nisan 2018, ss.567-572, (Tam Metin Bildiri)
2018
201838. The Effect of Sowing Time on Some Yield and Quality Traits of Buckwheat (Fagopyrum esculentum Moench) in Yozgat Ecological Conditions
Köksal Ş., BAŞARAN U., GÜLÜMSER E., DOĞRUSÖZ M., MUT H.
INTERNATIONAL ECOLOGY 2018 SYMPOSIUM, Kastamonu, Türkiye, 19 - 23 Haziran 2018, ss.316, (Özet Bildiri)
2017
201739. Hay Yield and some Quality Traits of Alfalfa Cultivars in Three Years Old Stand
MUT H., GÜLÜMSER E., BAŞARAN U., DOĞRUSÖZ M., AYAN İ.
VIII. International Scientific Agriculture Symposium, 5 - 08 Ekim 2017, (Tam Metin Bildiri)
2017
201740. Yozgat Turizminde Tarım ve Yöresel Ürünlerin Rolü
GÜLÜMSER E., DOĞRUSÖZ M., MUT H., BAŞARAN U., MUT Z.
II. International Bozok Symposium, Yozgat, Türkiye, 5 - 07 Mayıs 2017, ss.45-55, (Tam Metin Bildiri)
2016
201641. YOZGAT’TA YEM BİTKİLERİ TARIMININ GENEL DURUMU
MUT H., GEZE M., GÜLÜMSER E., BAŞARAN U., DOĞRUSÖZ M., AYAN İ.
ULUSLARARASI BOZOK SEMPOZYUMU, Yozgat, Türkiye, 5 Mayıs - 07 Temmuz 2016, cilt.4, ss.133-139, (Tam Metin Bildiri)
2016
201642. Determine of Inulin Fructose Glucose and Sucrose in Roots of Chicory CichoriumIntybus Using RP HPLC RID
AKKBİK M., BAŞARAN U.
“10th Aegean Analytical Chemistry Days Conference, 29 Ağustos - 02 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
2016
201643. Farklı Bitkilerden Elde Edilen Duman Solisyonlarının Tetranychus urticae Koch Acari Tetranychidae ye Karşı Etkinliği
Çakar T., YANAR D., BAŞARAN U.
Turkey 6th Plant Protection Congress with International Participation, 5 - 08 Eylül 2016, (Özet Bildiri)
2016
201644. Farklı Bitkilerden Elde Edilen Duman Solisyonlarının Tetranychus urticae Koch Acari Tetranychidae ye Karşı Etkinliği
SELİMOĞLU T., YANAR D., BAŞARAN U.
Uluslararası Katılımlı Türkiye VI. Bitki Koruma Kongresi, 5 - 08 Eylül 2016, (Özet Bildiri)
2016
201645. Agronomic performance of the selected Turkish grass pea Lathyrus sativus L landraces
BAŞARAN U., DOĞRUSÖZ M., GÜLÜMSER E., MUT H.
15 th International Meeting of the FAO-CIHEAM Subnetwork on Mediterranean Forages and Fodder Crops, Yunanistan, 12 - 14 Nisan 2016, ss.217-220, (Tam Metin Bildiri)
2016
201646. Floristic composition and plant cover in Yozgat rangelands central Turkey
DOĞRUSÖZ M., MUT H., BAŞARAN U., GÜLÜMSER E., KATLAN E.
15 th International Meeting of the FAO-CIHEAM Subnetwork on Mediterranean Forages and Fodder Crops, Yunanistan, 12 - 14 Nisan 2016, ss.411-414, (Tam Metin Bildiri)
2015
201547. Yem bitkileri üretiminde değişimler ve yeni arayışlar
ACAR Z., SABANCI C. O., TAN M., SANCAK C., KIZILŞİMŞEK M., BİLGİLİ U., et al.
Türkiye Ziraat Mühendisliği VIII. Teknik Kongresi, Türkiye, 12 - 16 Ocak 2015, (Tam Metin Bildiri)
2014
201448. FARKLI HÜMİK ASİT UYGULAMALARININ BAZI YEM BİTKİLERİNDE ÇİMLENMEYE ETKİSİ
DOĞRUSÖZ M., GÜLÜMSER E., BAŞARAN U., MUT H.
Türkiye 5. Uluslararası Katılımlı Tohumculuk Kongresi, Diyarbakır, Türkiye, 19 - 23 Ekim 2014, ss.430-432, (Tam Metin Bildiri)
2014
201449. Evaluation of forage yield and quality of forage turnip x legume mixtures
DOĞRUSÖZ M., MUT H., GÜLÜMSER E., BAŞARAN U.
15th meeting of the FAO-CIHEAM Sub-Network on Mediterranean Pastures and Fodder Crops, 24 - 26 Haziran 2014, ss.135-138, (Tam Metin Bildiri)
2014
201450. The Effects of Forage Turnip Brassica rapa L var rapa as Companion Crop on Alfalfa Yield and Quality
BAŞARAN U., GÜLÜMSER E., DOĞRUSÖZ M., MUT H.
Options Mediterraneennes, 24 - 26 Haziran 2014, ss.119-122, (Tam Metin Bildiri)
2010
201051. Cultivated local Lathyrus varieties in Turkey andtheir some agronomical traits
BAŞARAN U., ACAR Z., ÖNAL AŞCI Ö., MUT H., Tögel Ö.
Options Méditerranéennes, 7 - 10 Nisan 2010, ss.129-133, (Tam Metin Bildiri)
2010
201052. Determination of some agronomic traits of Bituminaria bituminosa accessions collected from Black Sea Region
GÜLÜMSER E., BAŞARAN U., ACAR Z., AYAN İ., MUT H.
13. Meeting of the Sub-Network on Mediterranean Forage Resources of the FAO-CIHEAM, 7 - 10 Nisan 2010
Kitaplar
2025
20251. Underutilised Crops in Anatolia; Their Importance for Sustainable Agriculture and Food Production
Başaran U. (Editör)
İksad Yayın evi, Ankara, 2025
2025
20252. GRASS PEA (Lathyrus sativus L.)
Başaran U., Gülümser E.
Underutilised Crops in Anatolia; Their Importance for SustainableAgriculture and Food Production, BAŞARAN UĞUR,GÜLÜMSER ERDEM, Editör, İksad, Ankara, ss.167-192, 2025
2025
20253. Karbon Yutağı Olarak Meralar
Gülümser E., Başaran U.
Botanik Biliminde Güncel Yaklaşımlar, Sema LEBLEBİCİ, Editör, İksad Yayınevi, Ankara, ss.133-147, 2025
2025
20254. SINGLE-FLOWERED VETCH (Vicia articulata Hornem.)
BAŞARAN U.
Underutilised Crops in Anatolia; Their Importance for Sustainable Agriculture and Food Production, BAŞARAN UĞUR, GÜLÜMSER ERDEM, Editör, İksad, Ankara, ss.407-421, 2025
2024
20245. Şeker Endüstrisi Yan Ürünleri
BAŞARAN U., MUT H.
ALTERNATİF YEM KAYNAKLARI, ACAR ZEKİ, TAN MUSTAFA, TEMEL SÜLEYMAN, Editör, NOBEL, Ankara, ss.371-388, 2024
2024
20246. Tahıl ve Baklagil Samanı
BAŞARAN U.
ALTERNATİF YEM KAYNAKLARI, ACAR ZEKİ, TAN MUSTAFA, TEMEL SÜLEYMAN, Editör, NOBEL, Ankara, ss.263-276, 2024
2023
20237. HOPS (Humulus lupulus L.)
GÜLÜMSER E., BAŞARAN U.
ALTERNATIVE FORAGE CROPS- II, Gülcan DEMİROĞLU TOPÇU, Editör, İksad, Adıyaman, ss.65-85, 2023
2023
20238. EKİM NÖBETİ VE HASTALIKLAR
ENDES A., KAYAASLAN Z., ATMACA S., BAŞARAN U.
TARIMDA EKİM NÖBETİ, ACAR ZEKİ, AYAN İLKNUR, ÖNAL AŞCI ÖZLEM, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.161-177, 2023
2023
20239. EKİM NÖBETİ VE TARIMDA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK
BAŞARAN U., ŞAHİN E.
TARIMDA EKİM NÖBETİ, Prof. Dr. Zeki Acar, Prof. Dr. İlknur Ayan Prof. Dr. Özlem Önal Aşç, Editör, NOBEL, Ankara, ss.277-303, 2023
2022
202210. Yem Bitkileri Karışımlarında Ürün Değerlendirme
GÜLÜMSER E., MUT H., BAŞARAN U.
Karışık Ekim, Zeki ACAR, Özlem ÖNAL AŞCI, İlknur AYAN, Editör, NOBEL, Ankara, ss.223-231, 2022
2022
202211. İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN MERALAR ÜZERİNDE ETKİLERİ: TESPİT VE ÖNERİLER
BAŞARAN U.
HAYVANSAL ÜRETİM VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ, , Editör, İksad, ss.73-98, 2022
2022
202212. Yem Bitkileri Tarımında Arkadaş Bitki İle Karışık Ekim
ÇOPUR DOĞRUSÖZ M., BAŞARAN U.
Karışık Ekim, Zeki ACAR, Özlem ÖNAL AŞCI, İlknur AYAN, Editör, NOBEL, Ankara, ss.209-222, 2022
2021
202113. SWEET CLOVERS (Melilotus sp.) AS AN ALTERNATİVE FORAGE CROP
GÜLÜMSER E., DOĞRUSÖZ M., MUT H., BAŞARAN U., AYAN İ., ACAR Z.
SUSTAINABLE FORAGE PRODUCTION AND ECOLOGICAL SAFETY, , Editör, İksad Yayınevi, ss.389-409, 2021
2020
202014. FORAGE CHICORY (Cichorium intybus L.): A REVIEW
CAN M., AYAN İ., ACAR Z., BAŞARAN U., Şahin M.
INNOVATIVE APPROACHES IN MEADOW- RANGELAND AND FORAGE CROPS, Seyithan SEYDOŞOĞLU, Editör, Iksad Publications, ss.47-83, 2020
2020
202015. CONSERVATIONAL TILLAGE SYSTEMS FOR FORAGE CROPS
DOĞRUSÖZ M., BAŞARAN U., MUT H., GÜLÜMSER E.
INNOVATIVE APPROACHES IN MEADOW-RANGELAND AND FORAGE CROPS, SEYİTHAN SEYDEŞOĞLU, Editör, İKSAD, ss.219-253, 2020
2019
201916. Silaj İçin Hasat ve Soldurma
BAŞARAN U., CAN M.
Silajlık Mısır Tarımı, Zeki ACAR, Editör, Tarım Gündem, İzmir, ss.61-67, 2019
Desteklenen Projeler
2018 - 2021
2018 - 2021Türkiye Orijinli Hindiba (Cichorium intybus L.) Genotiplerinin Mineral ve Antioksidan İçeriklerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Çopur Doğrusöz M., Alsaleh A., Başaran U. (Yürütücü)
2017 - 2020
2017 - 2020Türkiye Orjinli Festuca L. Genotiplerinde Issr-Pcr Markörleri İle Genetik Çeşitliliğin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
BAŞARAN U. (Yürütücü), ÇOPUR DOĞRUSÖZ M., ALSALEH A.
2017 - 2019
2017 - 2019Mürdümüğün Çimlenme, Fide Gelişimi ve Kimyasal İçeriği Üzerinde Duman Solüsyonlarının Etkisinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
BAŞARAN U. (Yürütücü)
2016 - 2017
2016 - 2017Ziraat Fakültesi Bünyasinde İklim Odasının Oluşturulması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Alt Yapı
BAŞARAN U. (Yürütücü)
2016 - 2017
2016 - 2017Yabani Hindiba (Cichorium İntybus L.) Köklerinde Bazı Kimyasal İçeriklerin Belirlenmesi.
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
BAŞARAN U. (Yürütücü)
2012 - 2015
2012 - 2015