Doç. Dr. CEMHAN DOĞAN


Boğazlıyan Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

Gıda Teknolojisi Pr.


WoS Araştırma Alanları: Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age)


Avesis Araştırma Alanları: Tarımsal Bilimler, Mühendislik ve Teknoloji

Metrikler

Yayın

72

Yayın (WoS)

26

Yayın (Scopus)

23

Atıf (WoS)

129

H-İndeks (WoS)

6

Atıf (Scopus)

129

Atıf (Scholar)

295

Atıf (TrDizin)

19

H-İndeks (TrDizin)

3

Atıf (Diğer Toplam)

22

Proje

4

Tez Danışmanlığı

2

Açık Erişim

6
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2009 - 2011

2009 - 2011

Yüksek Lisans

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

2004 - 2008

2004 - 2008

Lisans

Harran Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2011

2011

Yüksek Lisans

Siirt otlu peynirinin geleneksel üretim yöntemi ve bileşimi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2011

2011

Doktora

Sert kabuklu yemişlerin dış kabuklarından elde edilen ekstraktların meyveli yoğurda etkisi

Harran Üniversitesi

Yabancı Diller

B1 Orta

B1 Orta

İngilizce

Araştırma Alanları

Tarımsal Bilimler

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Ünvanlar / Görevler

2016 - Devam Ediyor

2016 - Devam Ediyor

Dr. Öğr. Üyesi

Yozgat Bozok Üniversitesi, Boğazlıyan Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2012 - 2016

2012 - 2016

Öğretim Görevlisi

Yozgat Bozok Üniversitesi, Boğazlıyan Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2009 - 2012

2009 - 2012

Öğretim Görevlisi

Siirt Üniversitesi, Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü

Yönetimsel Görevler

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Bölüm Başkanı

Yozgat Bozok Üniversitesi, Boğazlıyan Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2012 - 2016

2012 - 2016

MYO Müdür Yardımcısı

Yozgat Bozok Üniversitesi

Akademi Dışı Deneyim

2009 - 2010

2009 - 2010

Organizasyoın Sorumlusu

Kahraman Catering, Organizasyoın Sorumlusu

Verdiği Dersler

Ön Lisans

Ön Lisans

İleri Gıda Ambalajlama Teknikleri

Gıdalarda temel işlemler 1

Gıdalarda temel işlemler 2

Makaleler

Tümü (36)
SCI-E, SSCI, AHCI (19)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (26)
ESCI (6)
Scopus (23)
TRDizin (11)
Diğer Yayınlar (3)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

1. A Solid State (Fungal) Fermentation for the Enrichment of Functional Properties of Corn Flour

DURU B. N., YÜKSEL M., BERKTAŞ S., DOĞAN N., DOĞAN C., HAYTA M., et al.

International Food Innovation and Sustainability Congress, 16 Mayıs 2024, (Özet Bildiri)

2024

2024

3. PRODUCTION OF ENRICHED WHEAT FLOUR THROUGH FUNGAL SOLIDSTATE FERMENTATION

YÜKSEL M., DOĞAN N., BERKTAŞ S., DOĞAN C., ÇAM M.

INTERNATIONAL AEGEAN CONFERENCES ON INNOVATION TECHNOLOGIES & ENGINEERING-IX, 23 Şubat 2024, (Özet Bildiri)

2023

2023

4. Use of Green Synthesis Carbon Dots Derived from Pumpkin Waste in Food Packaging

DOĞAN C., DOĞAN N.

6th International Conferences on Science and Technology, 30 Ağustos - 01 Eylül 2023, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

5. Egzotik Bazı Mantarların Misel Üretim Teknikleri

DOĞAN C., DOĞAN N.

4. ULUSLARARASI KARADENİZ MODERN BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR KONGRESİ, Türkiye, 06 Haziran 2023, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

6. GIDA ENDÜSTRİSİNDE KATI HAL FERMANTASYONU

DOĞAN N., DOĞAN C.

4. ULUSLARARASI KARADENİZ MODERN BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR KONGRESİ, 6 - 07 Haziran 2023, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

7. DOĞAL GIDA KAYNAKLARI ve ARTIKLARINDAN KARBON NOKTALARININ SENTEZİ, BİYOAKTİVİTESİ ve UYGULAMA ALANLARI

DOĞAN C., DOĞAN N.

EGE 7. ULUSLARARASI UYGULAMALI BİLİMLER KONGRESİ, 24 Aralık 2022, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

8. KOMBUCHA SİRKESİNİN ÜRETİMİ ve GIDA PATOJENLERİNE KARŞI ANTİMİKROBİYAL POTANSİYELİNİN BELİRLENMESİ

DOĞAN N., DOĞAN C.

EGE 7. ULUSLARARASI UYGULAMALI BİLİMLER KONGRESİ, 24 Aralık 2022, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

9. Electrical Assisted Solution Blowing of PVDF/Rosemary Nanofibrous Webs for Food Packaging Applications

AKGÜL Y., DOĞAN C., DOĞAN N., Eticha A. K., KILIÇ A.

Uluslararası Lif ve Polimer Araştırmaları Sempozyumu, 4 - 05 Kasım 2022, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

10. Lipidomics in diagnosis

AYDIN A., DOĞAN C., KARADAĞ A., Ali A., OKYAY T. M., DİNÇ M., et al.

18th Euro Fed Lipid Congress and Expo (Online Meeting), Almanya, 18 Ekim 2021, (Özet Bildiri)

2018

2018

11. Yozgat İlindeki İstiridye Mantarı Tesislerinin Hammadde Temini ve Pazarlama Projeksiyonu

DOĞAN C., DOĞAN N.

III. Uluslararası Bozok Sempozyumu, 3 - 05 Mayıs 2018, ss.80, (Özet Bildiri)

2018

2018

12. Yozgat İlinde Üretilen ve Toplanan Mantar Çeşitleri

DOĞAN C., DOĞAN N.

III. Uluslararası Bozok Sempozyumu, 3 - 05 Mayıs 2018, ss.78, (Özet Bildiri)

2017

2017

13. Cladonia rangiformis’DEN ANTİOKSİDAN VE FENOLİK MADDE EKSTRAKTSİYONU İÇİN SOLVENT OPTİMİZASYONU

DOĞAN N., KOCAKAYA M., DOĞAN C., ÇAM M.

International Symposium on Medicinal Aromatic and Dye plants, Malatya, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, ss.386, (Özet Bildiri)

2017

2017

14. MENENGİÇ İLAVELİ MEYVELİ YOĞURT ÜRETİMİNİN OPTİMİZASYONU

DOĞAN C., ÇELİK Ş., DOĞAN N.

International Symposium on Medicinal, Aromatic and Dye Plants (REYHAN 2017), 5 - 07 Ekim 2017, ss.548, (Özet Bildiri)

2017

2017

15. YABANİ HARDAL’IN (Sinapis arvensis L.) BAZI BİYOAKTİF ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ

DOĞAN N., DOĞAN C., ÇAM M.

INTERNATIONAL SYMPOSIUM ONMEDICINAL, AROMATIC AND DYE PLANTS, Malatya, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, ss.465, (Özet Bildiri)

2017

2017

16. CEVİZ DIŞ KABUĞUNDAN FARKLI SOLVENTLERLE ELDE EDİLEN EKSTRAKTLARIN BAZI BİYOKİMYASAL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ

DOĞAN C., ÇELİK Ş., DOĞAN N.

International Symposium on Medicinal, Aromatic and Dye Plants (REYHAN 2017), 5 - 07 Ekim 2017, ss.530, (Özet Bildiri)

2017

2017

17. Pseudevernia furfuracea’IN BAZI BİYOAKTİF ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ VE SOLVENT OPTİMİZASYONU

DOĞAN N., KOCAKAYA Z., DOĞAN C., ÇAM M.

International Symposium on Medicinal Aromatic and Dye plants (REYHAN 2017), Malatya, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

2016

2016

19. TOZ BAL

DOĞAN N., DOĞAN C., HAYOĞLU İ. A.

5. ULUSLARARASI MUĞLA ÇAM BALI VE ARICILIK KONGRESİ, 1 - 05 Kasım 2016

2015

2015

20. Spices That Are Used as Ornamental Plants in Turkey The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus

HAYOĞLU İ. A., DOĞAN N., DOĞAN C., Hepsağ F., Bülent H.

The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 03 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

21. Spices That Are Used as Ornamental Plants in Turkey

HAYOĞLU İ. A., DOĞAN N., Hepsağ F., DOĞAN C., Hepsağ B.

The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.473-478, (Özet Bildiri)

2015

2015

22. Medicinal and Aromatic Plants in Yozgat Flora and Their Usages

DOĞAN N., Hepsağ F., DOĞAN C., HAYOĞLU İ. A.

The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 03 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

23. Medicinal and Aromatic Plants in Kayseri Flora and Their Usages

DOĞAN C., DOĞAN N., Hepsağ F., HAYOĞLU İ. A.

The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 03 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

2014

2014

25. AKSEKİ MUTFAĞINDAN EKŞİ TARHANA

HAYIT F., DOĞAN N., DOĞAN C.

IV. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

26. Geleneksel Türk Mutfağında Toprak Kullanımı ve Yozgat Testi Kebabı

DOĞAN C., DOĞAN N., CANKURT H., HAYIT F.

IV. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, (Özet Bildiri)

2014

2014

27. Tadı Eski Kendisi Yeni Ürün Şalgam Ketçabı

CANKURT H., SAĞDIÇ O., YETİM H., DOĞAN C., DOĞAN N.

IV Gelenekesel Gıdalar Sempozyumu, 17 Nisan 2014, (Özet Bildiri)

2014

2014

28. Geçmişten Günümüze Gıdalarda Karbonat Kullanımı

DOĞAN N., DOĞAN C., HAYIT F., CANKURT H.

IV. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, (Özet Bildiri)

2014

2014

29. Günlük Yaşamda Alkali Beslenme

DOĞAN N., DOĞAN C., HAYOĞLU İ. A.

IV Gelenekesel Gıdalar Sempozyumu, 17 - 19 Nisan 2014, (Özet Bildiri)

2013

2013

31. Siirt Otlu Peynirinin Bazı Mikrobiyolojik Özelliklerinin Belirlenmesi

DOĞAN N., DOĞAN C., TÜRKOĞLU H.

4. Gıda Güvenliği Kongresi, 14 - 15 Mayıs 2013, (Özet Bildiri)

2012

2012

32. Farklı Oranlarda Sirmo (Allium ursinum) İlavesinin Yoğurdun aktioksidan kapasitesine etkisi

DOĞAN C., DOĞAN N.

Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, 15 - 16 Kasım 2012, (Özet Bildiri)

2012

2012

33. Türkiye'de Süt Sektör, Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri

DOĞAN N., DOĞAN C.

Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, 15 - 16 Kasım 2012, (Özet Bildiri)

2012

2012

34. Siirt İlinde Ekonomik Önem Taşıyan Gıdaların Belirlenmesi

DOĞAN N., DOĞAN C.

Türkiye 11. Gıda Kongresi, 10 - 12 Ekim 2012, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2024

2024

1. GIDA TEKNOLOJİSİNDE SARI KANTARONUN YERİ

DOĞAN C., DOĞAN N.

Sağlık Bilimleri Açısından Sarı Kantaron , TEMEL HAMDİ, Editör, CAĞALOĞLU YAYINEVİ, ss.265-274, 2024

2022

2022

2. Gıda Ambalajında Güncel Yaklaşım-Nanofiberler

DOĞAN N., DOĞAN C.

Mühendislik Bilimlerinde Güncel Tartışmalar, Doç. Dr. Özlem SALLI BİDECİ, Editör, Duvar Yayınları, İzmir, ss.479, 2022

Desteklenen Projeler



Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 186

h-indeksi (SCOPUS): 7