Dr. Öğr. Üyesi MUHABBET ÇELİK


Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Gastronomi ve Mutfak Sanatları


WoS Araştırma Alanları: Sosyal Bilimler (Soc)


Avesis Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler

Metrikler

Yayın

43

Yayın (WoS)

1

Yayın (Scopus)

1

Atıf (Scopus)

11

H-İndeks (Scopus)

1

Atıf (TrDizin)

18

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Diğer Toplam)

31

Proje

1

Açık Erişim

2
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2017 - 2021

2017 - 2021

Doktora

Gazi Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları, Türkiye

2014 - 2016

2014 - 2016

Yüksek Lisans

Gazi Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü, Türkiye

2012 - 2014

2012 - 2014

Yüksek Lisans

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Üretim Yönetimi Ve Pazarlama (Yl) (Tezli), Türkiye

2007 - 2011

2007 - 2011

Lisans

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu, Seyahat İşletmeciliği Ve Turizm Rehberliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2021

2021

Doktora

BEKLENTİLERİN ONAYLANMASI TEORİSİ KAPSAMINDA TATİLDEYKEN DIŞARIDA YEME İÇME DENEYİMİNİN TEKRAR ZİYARET NİYETİNE ETKİSİ: GASTRONOMİ ŞEHİRLERİ ÖRNEĞİ

Gazi Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları

2016

2016

Yüksek Lisans

Şanlıurfa daki gastronomi kültürünün, kenti ziyaret eden yerli turistlerin kalış sürelerine etkisi üzerine bir araştırma

Gazi Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü

2014

2014

Yüksek Lisans

Turizmde destinasyon markalaşması: Şanlıurfa üzerine bir uygulama

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Üretim Yönetimi Ve Pazarlama (Yl) (Tezli)

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2019

2019

Pasta ve Tatlı Sanatı Şeker Hamuru Figür

Diğer

Bonelli Pastaneleri

2018

2018

Kore Mutfağı

Diğer

Kore Üniversitesi Gastronomi ve mutfak Sanatları bölümü

Araştırma Alanları

Sosyal ve Beşeri Bilimler

Akademik Ünvanlar / Görevler

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Araştırma Görevlisi Dr.

Yozgat Bozok Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

2013 - 2021

2013 - 2021

Araştırma Görevlisi

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü

Akademi Dışı Deneyim

2010 - 2011

2010 - 2011

Aşçılık

Vesta Hotel (Kuşadası), Aşçılık

2008 - 2010

2008 - 2010

Transfer

Castle Travel Center (Kuşadası), Transfer

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Osmanlı Mutfağı

Baharat ve Kahve Kültürü Sürdürülebilir Kalkınma

Makaleler

Tümü (15)
SCI-E, SSCI, AHCI (1)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (1)
Scopus (1)
TRDizin (5)
Diğer Yayınlar (9)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2025

2025

1. Ünlü Şeflerin Aşçılık Mesleğini Tercih Etme Üzerindeki Etkisi

ÇELİK M.

7th INTERNATIONAL TURKIC WORLD TOURISM CONGRESS PROCEEDINGS, Gazimağusa, KKTC/ Famagusta, TRNC, Kıbrıs (Kktc), 21 - 25 Mayıs 2025, ss.474-476, (Özet Bildiri)

2025

2025

2. YENİLEBİLİR OTLAR TÜKETİM ALIŞKANLIĞI: BİTLİS İLİ ÖRNEĞİ

Çelik M.

IWACT’25 9th INTERNATIONAL WEST ASIA CONGRESS OF TOURISM, Bitlis, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2025, ss.22-23, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2024

2024

3. EXAMINATION OF KYRGYZ CUISINE WITHIN THE FRAMEWORK OF GASTRONOMY INTERACTION: YOZGAT PROVINCE EXAMPLE

ÇELİK M.

3RD INTERNATIONAL FOOD RESEARCH CONGRESS, Sivas, Türkiye, 16 - 18 Ekim 2024, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

4. Yozgat Yöresel Mutfağının Unutulmaya Yüz Tutmuş Yemeklerinin Değerlendirilmesi

Çelik M.

UNİKOP 10. Bölgesel Kalkınma Sempozyumu, Yozgat, Türkiye, 13 - 15 Kasım 2023, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2022

2022

5. SOSYAL MEDYA KULLANIMININ GASTRONOMİ TURİZMİNE ETİ DÜZEYİ ÜZERİNE BİR İNCELEME

ÇELİK M.

7th INTERNATIONAL GASTRONOMY TOURISM STUDIES CONGRESS, Kastamonu, Türkiye, 28 Eylül 2022 - 30 Eylül 2023, ss.64-66, (Özet Bildiri)

2018

2018

6. İŞ YAŞAMINDA CİNSİYET AYRIMCILIĞI: KADIN AŞÇILAR ÖRNEĞİ

ÇELİK M., ŞAHİNGÖZ S.

Gastronomi Zirvesi, Ankara, Türkiye, 22 - 25 Mart 2018, ss.83-84, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2017

2017

7. BOZOK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNİN YOZGAT YEMEKLERİNİ TANIMA DÜZEYİ

ÇELİK M., AKSOY M., ÖZKAYA F.

II. Uluslar arası Bozok Sempozyumu, Yozgat, Türkiye, 4 - 06 Mayıs 2017, cilt.2, ss.56-69, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

8. Geleneksel Bir Bayram Çöreği: Şanlıurfa Külünçe’si

ÇELİK M., YAMAN M.

ULUSLARARASI TURİZM VE KÜLTÜREL MİRAS KONGRESİ, Muğla, Türkiye, 4 - 08 Ekim 2017, ss.72-73, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2025

2025

1. GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜNDE SOFRA ADABI ÜZERİNE KAVRAMSAL BİR İNCELEME

ÇELİK M.

GASTRONOMİ ALANINDA TEMATİK ARAŞTIRMALAR -V-, OĞAN YENER, Editör, Çizgi Kitapevi, Konya, ss.179-187, 2025

2024

2024

2. YOZGAT YÖRESEL MUTFAĞININ UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ YİYECEKLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

ÇELİK M.

ULUSLARARASI KALKINMADA YOZGAT'IN POTANSİYELİ PROBLEMLERİ VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ, ÖZALP MUSTAFA, Editör, kriter, İstanbul, ss.235-246, 2024

2024

2024

3. EXAMINATION OF KYRGYZ CUISINE WITHIN THE FRAMEWORK OF GASTRONOMY INTERACTION: YOZGAT PROVINCE EXAMPLE

Çelik M.

3RD INTERNATIONAL FOOD RESEARCH CONGRESS, GÖKSEL SARAÇ MERYEM,CAN ÖZLEM PELİN,HASTAOĞLU EMRE, Editör, İksad Yayınevi, Sivas, ss.263-270, 2024

2023

2023

4. The use of sea food as an appetizer in Turkish gastronomy

Balıkçı E., Çelik M.

Current Approaches and Trends in Tourism Science, İrfan yazıcıoğlu Alper Işın Özgür Yayla, Editör, SRA, Klaipeda, ss.184-203, 2023 Sürdürülebilir Kalkınma

2023

2023

5. YÖRESEL YEMEKLERİN RESTORAN MENÜLERİNDE YER ALMA DURUMU: YOZGAT İLİ ÖRNEĞİ

ÇELİK M.

Gıda Bilimi ve Gastronomi I, Hayıt Fatma, Editör, İksad Yayınevi, Ankara, ss.285-305, 2023

2023

2023

6. GASTRONOMIC PRODUCT

ÇELİK M., BALIKÇI E.

GLOBAL CONCEPTS IN GASTRONOMY, Çekiç İbrahim, Oğan Yener, Editör, Eğitim Yayınevi, ss.125-144, 2023

2023

2023

7. GASTRONOMIC PRODUCT

Çelik M., Balıkçı E.

GLOBAL CONCEPTS IN GASTRONOMY, Dr. İbrahim Çekiç,Dr. Yener Oğan, Editör, Eğitim yayınevi, İstanbul, ss.125-145, 2023 Sürdürülebilir Kalkınma

2023

2023

8. Fırıncılık, Unlu Mamüller ve Hamur İşleri

ÇELİK M., BALIKÇI E.

Türkiye'nin Coğrafi İşaretli Gastronomik Ürünleri, Hasan Köşker, Fatih Ercan, Editör, Paradigma Akademi, Çanakkale, ss.177-205, 2023

2023

2023

9. KUYRUK YAĞI VE YOZGAT MUTFAK KÜLTÜRÜNDE KULLANIMI

ÇELİK M.

GIDA BİLİMİ VE GASTRONOMİ II, Hayıt Fatma, Editör, İksad Yayınevi, Ankara, ss.233-251, 2023

2023

2023

10. The use of sea food as an appetizer in Turkish gastronomy

BALIKÇI E., ÇELİK M.

Current Approaches and Trends in Tourism Science, İrfan yazıcıoğlu, Alper ışın özgür yayla, Editör, SRA Academic Publishing, ss.184-203, 2023

2023

2023

11. The use of sea food as an appetizer in Turkish gastronomy

Balıkçı E., Çelik M.

Current Approaches and Trends in Tourism Science, Yazıcıoğlu İrfan,Işın Alper,Yayla Özgür, Editör, SRA Academic Publishing, Klaipeda, ss.184-202, 2023 Sürdürülebilir Kalkınma

2022

2022

12. Yozgat Kültürel Turizm Kaynakları

Doğantekin A., Özdemir S., Soysal Demirci H., Tuncer M., Hayıt F., Balıkçı E., et al.

Yozgat Turizm, Güngör Ebubekir,Balıkçı Esra,Temiz Selman, Editör, Akçağ Yayınları, Ankara, ss.171-405, 2022 Sürdürülebilir Kalkınma

2022

2022

13. YOZGAT İLİ MUTFAK KÜLTÜRÜ

ÇELİK M.

YOZGAT TURİZM, EBUBEKİR GÜNGÖR, ESRA BALIKÇI, SELMAN TEMİZ, Editör, AKÇAĞ, Ankara, ss.325-380, 2022

2022

2022

14. GELENEKSEL BİR BAYRAM ÇÖREĞİ: ŞANLIURFA KÜLÜNÇESİ

ÇELİK M.

Gastronomi Alanında Tematik Araştırmalar, Yener Oğan, Editör, Çizgi Kitapevi, İstanbul, ss.80-87, 2022

2022

2022

15. Yozgat Kültürel Turizm Kaynakları

Doğantekin A., Özdemir S., Soysal Demirci H., Tuncer M., Hayıt F., Balıkçı E., et al.

Yozgat Turizm, Güngör, Ebubekir, Editör, Akçağ Yayınları, Ankara, ss.171-405, 2022 Sürdürülebilir Kalkınma

2022

2022

16. GASTRONOMY AND RAOBOTICS KITCHEN

ÇELİK M.

DIGITALIZATION AND SMART TECHNOLOGIES IN GASTRONOMY, Cihan Canbolat , İbrahim Çekiç, Editör, EĞİTİM, İstanbul, ss.137-153, 2022

2022

2022

17. KITLIK VE YEMEK

ÇELİK M., KAZKONDU İ.

YEMEĞİN KÜLTÜREL TEMELLERİ, MUSTAFA AKSOY , İBRAHİM ÇEKİÇ, GÜL SEÇİL TAHMAZ, Editör, DETAY, Ankara, ss.158-176, 2022

2021

2021

18. Kars

ÇELİK M.

Türkiye lezzet rotaları, İrfan yazıcıoğlu, ümit sormaz, cihan canbolat, Editör, detay, Ankara, ss.198-205, 2021

2021

2021

19. The evalaution of eating out experiences of local tourists visiting gastronomy cities within the frame work of the expectation confirmation theory

ÇELİK M., AKSOY M.

gastronomy and hospitality studies in tourism, İrfan yazıcıoğlu, Alper ışın özgür yayla, Editör, peterlang, Berlin, ss.315-331, 2021

Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler

2017 - Devam Ediyor

2017 - Devam Ediyor

Turizm Akademisyenleri Derneği TUADER

Üye



Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 11

h-indeksi (SCOPUS): 1