Eğitim Bilgileri
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorDoktora
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Türkiye
2019 - 2022
2019 - 2022Yüksek Lisans
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli), Türkiye
2006 - 2010
2006 - 2010Lisans
Gazi Üniversitesi, Ticaret Ve Turizm Eğitim Fakültesi, Turizm İşletmeciliği, Türkiye
Yaptığı Tezler
2022
2022Yüksek Lisans
Yiyecek içecek işletmelerinde hizmet kalitesinin müşteri sadakati üzerine etkisi
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü
Araştırma Alanları
Sosyal ve Beşeri Bilimler
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Turizm
Akademik Unvanlar / Görevler
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorÖğretim Görevlisi
Yozgat Bozok Üniversitesi, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri
Yönetimsel Görevler
2019 - 2023
2019 - 2023Bölüm Başkanı
Yozgat Bozok Üniversitesi
Akademi Dışı Deneyim
2018 - 2018
2018 - 2018Yozgat Valiliği/ Özel Kalem Müdürlüğü/ Protokol Şefi
Yozgat Valiliği
2010 - 2018
2010 - 2018ÖĞRETMEN /MÜDÜR BAŞYARDIMCISI
Milli Eğitim Müdürlüğü, ZÜBEYDE HANIM MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ, YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
2010 - 2018
2010 - 2018Öğretmen/ Müdür Yardımcısı
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
Verdiği Dersler
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2024
2024Aşçılık Programı Öğrencilerinin “Slow Food” Kavramına İlişkin Algılarının Metaforlar Yöntemi ile Belirlenmesi
BEŞCANLAR S.
Neugastro , cilt.3, sa.1, 2024 (Hakemli Dergi)
2024
2024Investigation of the Usability of Hemp Flour in the Production of Gluten-Free Cakes
HAYIT F., BALIKÇI E., YAZİCİ L., BEŞCANLAR S.
Journal of Culinary Science and Technology , 2024 (ESCI)
2023
2023Kırsal Bölgelerde Balık Tüketiminin Yaygınlaştırılmasına Yönelik Bir Saha Çalışması: Yozgat Örneği
BEŞCANLAR S.
journal of recreation and tourısm research , cilt.10, sa.2, ss.36-52, 2023 (Hakemli Dergi)
2022
2022Kırsal Destinasyonda Yerel Halkın Yer Kimliği Algısının Turizmin Gelişimine Desteği: İkamet Edilen Sürenin Rolü
ATSIZ O., KAHRAMAN O. C., BEŞCANLAR S.
GSI Journals Serie A: Advancements in Tourism, Recreation and Sports Sciences , cilt.5, sa.2, ss.190-203, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
2022Yiyecek içecek işletmelerinde hizmet kalitesinin müşteri sadakati üzerine etkisi
BEŞCANLAR S., KOÇ H.
Journal of tourism research institute , cilt.3, sa.2, ss.137-157, 2022 (Hakemli Dergi)
2021
2021Gelişmekte Olan Ülkelerde Turizm Gelirleri, Doğrudan Yabancı Yatırımlar ve Ticari Açıklığın Ekonomik Büyüme Üzerine Etkisi
DURMUŞ S., ŞAHİN D., BEŞCANLAR S.
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi , cilt.23, sa.41, ss.517-529, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
2021Türkiye’de Ekonomik Büyüme ve Turizm Gelirleri İlişkisi; Yapısal Kırılmalı Test Analizi
ŞAHİN D., DURMUŞ S., BEŞCANLAR S.
Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi , cilt.0, ss.36-56, 2021 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
2024
2024YEREL TATLAR VE KÜRESEL LEZZETLER: PORTEKİZ GASTRONOMİSİ
BEŞCANLAR S., BAYRAK B.
III. INTERNATIONAL VAN SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS, Van, Türkiye, 15 Kasım 2024
2024
2024AĞRI İLİNİN MUTFAK KÜLTÜRÜ VE YÖRESEL LEZZETLERİ
BAYRAK B., BEŞCANLAR S.
III. INTERNATIONAL VAN SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS, Van, Türkiye, 15 Kasım 2024
2024
2024Vegan yaşam tarzı sürdürülebilir bir gelecek için ödül mü?
BEŞCANLAR S., ÇAY G.
IV. International Sustainable Tourism Congress, Yozgat, Türkiye, 03 Ekim 2024, ss.264-274
2024
2024KENTLEŞEN TARIM, DOĞALLAŞAN TABAĞINIZ: GASTRONOMİDE DİKEY ÇİFTLİKLERİN YERİ
BEŞCANLAR S., BAYRAK B.
3rd INTERNATIONAL LAKE VAN SOCIAL SCIENCES CONGRESS, Van, Türkiye, 22 - 24 Ekim 2024
2024
2024GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE SLOW FOOD KAVRAMI
BAYRAK B., BEŞCANLAR S.
3rd INTERNATIONAL LAKE VAN SOCIAL SCIENCES CONGRESS, Van, Türkiye, 22 Ekim 2024
2024
2024Restoranlarda Robotik Kullanım
ÖZEN İ. A., BEŞCANLAR S., GÖÇ S.
Uluslararası Orta Anadolu Sempozyumu, Yozgat, Türkiye, 16 Mayıs 2024, ss.194-208
2024
2024GASTRONOMİDE DİJİTALLEŞME ve TEKNOLOJİ KABUL MODELİ
BEŞCANLAR S.
ITEC’ 24 INTERNATIONAL CONGRESS ON TOURISM, CULTURE AND ECONOMY, üsküp, Makedonya, 08 Ekim 2024, ss.153-163
2024
2024İTALYA MUTFAK KÜLTÜRÜNE BİR BAKIŞ
BEŞCANLAR S.
ITEC’ 24 INTERNATIONAL CONGRESS ON TOURISM, CULTURE AND ECONOMY, Üsküp, Makedonya, 08 Mayıs 2024, ss.145-152
2023
2023FONKSİYONEL ÜRÜN OLAN KENEVİRİN UNLU MAMULLERDE KULLANIMI
BEŞCANLAR S., TUNCER A. M.
2nd INTERNATIONAL CONGRESS on FOOD RESEARCHES, Sivas, Türkiye, 16 Ekim 2023, ss.383-390
2023
2023YÖRESEL YEMEKLERİN GASTRONOMİ TURİZMİ KAPSAMINDA İNCELENMESİ: GÜLÜKLÜ (HÜLÜKLÜ) ÇORBA
TUNCER A. M., BEŞCANLAR S.
2nd INTERNATIONAL CONGRESS on FOOD RESEARCHES, Sivas, Türkiye, 16 Ekim 2023, ss.390
2022
2022Bisküvi Kalitesi Üzerine Farklı Özellikteki Tarhanaların Etkileri
BEŞCANLAR S., HAYIT F.
2. International Cappadocia Scientific Research Congress, Nevşehir, Türkiye, 17 Haziran 2022
2022
2022Glutensiz ve normal Kek Örneklerinde Ovaleks Kullanımının Bazı Kalite Parametrelerine Etkisi
HAYIT F., BEŞCANLAR S.
2. International Cappadocia Scientific Research Congress, Nevşehir, Türkiye, 17 - 19 Haziran 2022
2021
2021Parents’ Viewpoint of Kids’ Menus in Restaurants: A Research in the City of Yozgat
BEŞCANLAR S., SAĞLIK E.
3. Uluslararası Aile, Gençlik ve Çocuk Dostu Turizm İşletmeciliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 23 Haziran 2021, ss.176-187
2021
2021COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİN RESTORAN MENÜLERİ ÜZERİNDEN DEĞERLENDİRİLMESİ
BEŞCANLAR S.
GANUD 2ND INTERNATIONALCONFERENCE ON GASTRONOMY,NUTRITION AND DIETETICS, Gaziantep, Türkiye, 19 Haziran 2021, ss.9-18
2021
2021THE ROLE OF LOCAL FOOD IN GASTRONOMY TOURISM: THE EXAMPLE OF “TANDIR KEBAB“ IN YOZGAT PROVINCE
BEŞCANLAR S.
GANUD 2ND INTERNATIONALCONFERENCE ON GASTRONOMY,NUTRITION AND DIETETICS, Gaziantep, Türkiye, 19 Haziran 2021, ss.49-56
2021
2021YOZGAT’IN GELENEKSEL EKMEĞİ PARMAK ÇÖREK
HAYIT F., BEŞCANLAR S.
7. ULUSLARARASI MUHENDİSLİK MİMARLIK VE TASARIM KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 21 Mayıs 2021
2021
2021ÇÖLYAK HASTALARINA YÖNELİK GLUTENSİZ KEK ÜRETİMİNDE KENEVİR UNU KULLANIMININ FİZİKSEL VE DUYUSAL ETKİSİ
HAYIT F., BEŞCANLAR S.
7. ULUSLARARASI MUHENDİSLİK MİMARLIK VE TASARIM KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 21 Mayıs 2021, ss.791-798
2020
2020Sivas ve Yozgat İli Termal Turizm Potansiyelinin SWOT Analizi İle Değerlendirilmesi
BEŞCANLAR S., TUNCER M., ŞAHİN D., Şahin G.
USBIK 2020 3.ULUSLARARASI SOSYAL BİLİMLER KONGRESİ, Kayseri, Türkiye, 29 Ocak 2020, ss.195
Kitap & Kitap Bölümleri
2024
2024Geographically Indicated Cheeses: From the Europe and Türkiye Perspectives
ÇAY G., BEŞCANLAR S.
Global Perspectives on Cheese Tourism, ALTAŞ AYSU, TAŞKIN GRANT ALTAY, Editör, IGI Global Scientific Publishing, Hershey, ss.427-446, 2024
2024
2024Lezzetin Bilimi
BEŞCANLAR S.
Gelenekten Geleceğe: Türk Mutfağında Moleküler Dokunuşlar, DİNÇ LOKMAN, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.99-115, 2024
2024
2024Veganlık ve Sürdürülebilirlik İlişkisi
BEŞCANLAR S., ÇAY G.
Vegan Turizm, ALTAŞ AYSU, Editör, Detay Yayıncılık, Yozgat, ss.204-211, 2024
2023
2023Otellerde Ziyafet Menülerinin Planlanması
BEŞCANLAR S.
Turizm Araştırmaları, Bayram Ali Turan, Editör, özgür yayınları, Gaziantep, ss.217-237, 2023
2023
2023TÜRKİYE’DE AŞÇILIK PROGRAMLARI VE İŞYERİ EĞİTİMİ UYGULAMALARINA YÖNELİK GELİŞMELER
BEŞCANLAR S.
Turizmde Güncel Gelişmeler, Doç. Dr. Ayhan Karakaş - Dr. Ahmet Aslan, Editör, eğitim yayınevi, Ankara, ss.133-147, 2023
2023
2023TURİZM SEKTÖRÜNDE TEKNOLOJİNİN KULLANIMI VE EKONOMİK ETKİLERİ
BEŞCANLAR S.
Gelişmekte Olan Ülkelerde Ekonomik Görünüm, Erkekoğlu Hatice, Arıç Kıvanç Halil, Editör, Ekin Yayınevi, Bursa, ss.104-119, 2023
2022
2022Yozgat İli Turizm Alt Yapısı
BEŞCANLAR S., TUNCER M., DOĞANTEKİN A., ÖZDEMİR S.
Yozgat Turizm, Güngör, Ebubekir, Editör, Akçağ Yayınları, Ankara, ss.407-421, 2022
2022
2022Yozgat Kültürel Turizm Kaynakları
Doğantekin A., Özdemir S., Soysal Demirci H., Tuncer M., Hayıt F., Balıkçı E., et al.
Yozgat Turizm, Güngör, Ebubekir, Editör, Akçağ Yayınları, Ankara, ss.171-405, 2022
2021
2021Yiyecek İçecek İşletmelerinde Satın Alma Operasyonları
BEŞCANLAR S., SAĞLIK E.
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Satın Alma ve Depolama, Sağlık Erkan, Yıldız Muhammed, Editör, Eğitim Yayınevi, Konya, ss.181-194, 2021
2021
2021SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM VE TURİZMİN ÇEVRESEL ETKİLERİ: EN FAZLA TURİST ÇEKEN 10 ÜLKE ÜZERİNE EKONOMETRİK ANALİZ
Şahin D., Beşcanlar S.
2000'Lİ YILLARDA DÜNYA EKONOMİSİNDE DÖNÜŞÜM, Prof. Dr. Hatice ERKEKOĞLU -Prof. Dr. Kıvanç Halil ARIÇ, Editör, Ekin basım yayın dağıtım, Ankara, ss.279-314, 2021
2020
2020Kış Turizminin Dünya’daki ve Türkiye’deki Gelişimi
BEŞCANLAR S., SAĞLIK E.
Türkiye’nin Kış Turizm Merkezleri ve Potansiyeli, Erkan Sağlık, Muharrem Tuna, Editör, Eğitim Yayınevi, Konya, ss.14-27, 2020
2020
2020Marka Yerleştirme
BEŞCANLAR S., ŞAHİN D., TUNCER M.
Marka Külliyatı, Remzi Altunışık, Burhanettin Zengin, Yıldırım Yıldırım, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.632-652, 2020
Ansiklopedide Bölümler
Desteklenen Projeler
2021 - 2024
2021 - 2024Kenevir Ununun Alabalık Köftesi Yapımında Kullanımı ve Kalite Parametrelerine Etkileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BALIKÇI E. (Yürütücü), BEŞCANLAR S., KENAR M., ÖZOĞUL Y., HAYIT F., YAZİCİ L.
2022 - 2023
2022 - 2023Kırsal Kesimde Balık Tüketiminin Yaygınlaştırılmasına Yönelik Bir Saha Çalışması
TÜBİTAK Projesi
(Proje Özeti)
Beşcanlar S.
2021 - 2023
2021 - 2023Farklı Oranlarda Kenevir Ununun Glutensiz Kek Yapımında Kullanımı ve Glutensiz Kekin Kalite Özelliklerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
HAYIT F. (Yürütücü), YAZİCİ L., BALIKÇI E., BEŞCANLAR S.
Ödüller
Ocak 2024
Ocak 2024TEŞEKKÜR BELGESİ
Yozgat Bozok Üniversitesi
Ekim 2023
Ekim 2023TEŞEKKÜR BELGESİ
Yozgat Bozok Üniversitesi
Nisan 2023
Nisan 2023TEŞEKKÜR BELGESİ
Yozgat Bozok Üniversitesi
Ekim 2022
Ekim 2022