Öğr. Gör. SONER BEŞCANLAR


Yozgat Meslek Yüksekokulu, Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri

Aşçılık Pr.


WoS Araştırma Alanları: Sosyal Bilimler (Soc)


Avesis Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler

Metrikler

Yayın

34

Atıf (TrDizin)

10

H-İndeks (TrDizin)

2

Proje

4

Açık Erişim

1
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Doktora

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Türkiye

2019 - 2022

2019 - 2022

Yüksek Lisans

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli), Türkiye

2006 - 2010

2006 - 2010

Lisans

Gazi Üniversitesi, Ticaret Ve Turizm Eğitim Fakültesi, Turizm İşletmeciliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2022

2022

Yüksek Lisans

Yiyecek içecek işletmelerinde hizmet kalitesinin müşteri sadakati üzerine etkisi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü

Araştırma Alanları

Sosyal ve Beşeri Bilimler

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Turizm

Akademik Unvanlar / Görevler

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Öğretim Görevlisi

Yozgat Bozok Üniversitesi, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri

Yönetimsel Görevler

2019 - 2023

2019 - 2023

Bölüm Başkanı

Yozgat Bozok Üniversitesi

Akademi Dışı Deneyim

2018 - 2018

2018 - 2018

Yozgat Valiliği/ Özel Kalem Müdürlüğü/ Protokol Şefi

Yozgat Valiliği

2010 - 2018

2010 - 2018

ÖĞRETMEN /MÜDÜR BAŞYARDIMCISI

Milli Eğitim Müdürlüğü, ZÜBEYDE HANIM MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ, YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI

2010 - 2018

2010 - 2018

Öğretmen/ Müdür Yardımcısı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

Verdiği Dersler

Ön Lisans

Ön Lisans

pastacılık teknikleri

Ön Lisans

Ön Lisans

STAJ

Ön Lisans

Ön Lisans

mutfakta pişirme teknikleri

Ön Lisans

Ön Lisans

Soğuk Mutfak

Ön Lisans

Ön Lisans

Yiyecek İçecek Servisi ve Uygulamaları

Ön Lisans

Ön Lisans

Balık ve Su Ürünleri

Ön Lisans

Ön Lisans

ÖZEL MUTFAK

Ön Lisans

Ön Lisans

YÖRESEL MUTFAK

Ön Lisans

Ön Lisans

MUTFAK UYGULAMALARI-I

Ön Lisans

Ön Lisans

ekmek yapım teknikleri

Ön Lisans

Ön Lisans

Ziyafet Servis Yönetimi

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

2024

2024

KENTLEŞEN TARIM, DOĞALLAŞAN TABAĞINIZ: GASTRONOMİDE DİKEY ÇİFTLİKLERİN YERİ

BEŞCANLAR S., BAYRAK B.

3rd INTERNATIONAL LAKE VAN SOCIAL SCIENCES CONGRESS, Van, Türkiye, 22 - 24 Ekim 2024

2024

2024

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE SLOW FOOD KAVRAMI

BAYRAK B., BEŞCANLAR S.

3rd INTERNATIONAL LAKE VAN SOCIAL SCIENCES CONGRESS, Van, Türkiye, 22 Ekim 2024

2024

2024

Restoranlarda Robotik Kullanım

ÖZEN İ. A., BEŞCANLAR S., GÖÇ S.

Uluslararası Orta Anadolu Sempozyumu, Yozgat, Türkiye, 16 Mayıs 2024, ss.194-208

2024

2024

İTALYA MUTFAK KÜLTÜRÜNE BİR BAKIŞ

BEŞCANLAR S.

ITEC’ 24 INTERNATIONAL CONGRESS ON TOURISM, CULTURE AND ECONOMY, Üsküp, Makedonya, 08 Mayıs 2024, ss.145-152

2024

2024

GASTRONOMİDE DİJİTALLEŞME ve TEKNOLOJİ KABUL MODELİ

BEŞCANLAR S.

ITEC’ 24 INTERNATIONAL CONGRESS ON TOURISM, CULTURE AND ECONOMY, üsküp, Makedonya, 08 Ekim 2024, ss.153-163

2023

2023

FONKSİYONEL ÜRÜN OLAN KENEVİRİN UNLU MAMULLERDE KULLANIMI

BEŞCANLAR S., TUNCER A. M.

2nd INTERNATIONAL CONGRESS on FOOD RESEARCHES, Sivas, Türkiye, 16 Ekim 2023, ss.383-390

2023

2023

YÖRESEL YEMEKLERİN GASTRONOMİ TURİZMİ KAPSAMINDA İNCELENMESİ: GÜLÜKLÜ (HÜLÜKLÜ) ÇORBA

TUNCER A. M., BEŞCANLAR S.

2nd INTERNATIONAL CONGRESS on FOOD RESEARCHES, Sivas, Türkiye, 16 Ekim 2023, ss.390

2022

2022

Bisküvi Kalitesi Üzerine Farklı Özellikteki Tarhanaların Etkileri

BEŞCANLAR S., HAYIT F.

2. International Cappadocia Scientific Research Congress, Nevşehir, Türkiye, 17 Haziran 2022

2022

2022

Glutensiz ve normal Kek Örneklerinde Ovaleks Kullanımının Bazı Kalite Parametrelerine Etkisi

HAYIT F., BEŞCANLAR S.

2. International Cappadocia Scientific Research Congress, Nevşehir, Türkiye, 17 - 19 Haziran 2022

2021

2021

Parents’ Viewpoint of Kids’ Menus in Restaurants: A Research in the City of Yozgat

BEŞCANLAR S., SAĞLIK E.

3. Uluslararası Aile, Gençlik ve Çocuk Dostu Turizm İşletmeciliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 23 Haziran 2021, ss.176-187

2021

2021

THE ROLE OF LOCAL FOOD IN GASTRONOMY TOURISM: THE EXAMPLE OF “TANDIR KEBAB“ IN YOZGAT PROVINCE

BEŞCANLAR S.

GANUD 2ND INTERNATIONALCONFERENCE ON GASTRONOMY,NUTRITION AND DIETETICS, Gaziantep, Türkiye, 19 Haziran 2021, ss.49-56

2021

2021

COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİN RESTORAN MENÜLERİ ÜZERİNDEN DEĞERLENDİRİLMESİ

BEŞCANLAR S.

GANUD 2ND INTERNATIONALCONFERENCE ON GASTRONOMY,NUTRITION AND DIETETICS, Gaziantep, Türkiye, 19 Haziran 2021, ss.9-18

2021

2021

ÇÖLYAK HASTALARINA YÖNELİK GLUTENSİZ KEK ÜRETİMİNDE KENEVİR UNU KULLANIMININ FİZİKSEL VE DUYUSAL ETKİSİ

HAYIT F., BEŞCANLAR S.

7. ULUSLARARASI MUHENDİSLİK MİMARLIK VE TASARIM KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 21 Mayıs 2021, ss.791-798

2021

2021

YOZGAT’IN GELENEKSEL EKMEĞİ PARMAK ÇÖREK

HAYIT F., BEŞCANLAR S.

7. ULUSLARARASI MUHENDİSLİK MİMARLIK VE TASARIM KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 21 Mayıs 2021

2020

2020

Sivas ve Yozgat İli Termal Turizm Potansiyelinin SWOT Analizi İle Değerlendirilmesi

BEŞCANLAR S., TUNCER M., ŞAHİN D., Şahin G.

USBIK 2020 3.ULUSLARARASI SOSYAL BİLİMLER KONGRESİ, Kayseri, Türkiye, 29 Ocak 2020, ss.195

Kitap & Kitap Bölümleri

2024

2024

Veganlık ve Sürdürülebilirlik İlişkisi

BEŞCANLAR S., ÇAY G.

Vegan Turizm, ALTAŞ AYSU, Editör, Detay Yayıncılık, Yozgat, ss.204-211, 2024

2024

2024

Lezzetin Bilimi

BEŞCANLAR S.

Gelenekten Geleceğe: Türk Mutfağında Moleküler Dokunuşlar, DİNÇ LOKMAN, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.99-115, 2024

2023

2023

TÜRKİYE’DE AŞÇILIK PROGRAMLARI VE İŞYERİ EĞİTİMİ UYGULAMALARINA YÖNELİK GELİŞMELER

BEŞCANLAR S.

Turizmde Güncel Gelişmeler, Doç. Dr. Ayhan Karakaş - Dr. Ahmet Aslan, Editör, eğitim yayınevi, Ankara, ss.133-147, 2023

2023

2023

TURİZM SEKTÖRÜNDE TEKNOLOJİNİN KULLANIMI VE EKONOMİK ETKİLERİ

BEŞCANLAR S.

Gelişmekte Olan Ülkelerde Ekonomik Görünüm, Erkekoğlu Hatice, Arıç Kıvanç Halil, Editör, Ekin Yayınevi, Bursa, ss.104-119, 2023

2023

2023

Otellerde Ziyafet Menülerinin Planlanması

BEŞCANLAR S.

Turizm Araştırmaları, Bayram Ali Turan, Editör, özgür yayınları, Gaziantep, ss.217-237, 2023

2022

2022

Yozgat İli Turizm Alt Yapısı

BEŞCANLAR S., TUNCER M., DOĞANTEKİN A., ÖZDEMİR S.

Yozgat Turizm, Güngör, Ebubekir, Editör, Akçağ Yayınları, Ankara, ss.407-421, 2022

2022

2022

Yozgat Kültürel Turizm Kaynakları

DOĞANTEKİN A., ÖZDEMİR S., SOYSAL DEMİRCİ H., TUNCER M., HAYIT F., BALIKÇI E., et al.

Yozgat Turizm, Güngör, Ebubekir, Editör, Akçağ Yayınları, Ankara, ss.171-405, 2022

2021

2021

Yiyecek İçecek İşletmelerinde Satın Alma Operasyonları

BEŞCANLAR S., SAĞLIK E.

Yiyecek İçecek İşletmelerinde Satın Alma ve Depolama, Sağlık Erkan, Yıldız Muhammed, Editör, Eğitim Yayınevi, Konya, ss.181-194, 2021

2021

2021

SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM VE TURİZMİN ÇEVRESEL ETKİLERİ: EN FAZLA TURİST ÇEKEN 10 ÜLKE ÜZERİNE EKONOMETRİK ANALİZ

Şahin D., Beşcanlar S.

2000'Lİ YILLARDA DÜNYA EKONOMİSİNDE DÖNÜŞÜM, Prof. Dr. Hatice ERKEKOĞLU -Prof. Dr. Kıvanç Halil ARIÇ, Editör, Ekin basım yayın dağıtım, Ankara, ss.279-314, 2021

2020

2020

Kış Turizminin Dünya’daki ve Türkiye’deki Gelişimi

BEŞCANLAR S., SAĞLIK E.

Türkiye’nin Kış Turizm Merkezleri ve Potansiyeli, Erkan Sağlık, Muharrem Tuna, Editör, Eğitim Yayınevi, Konya, ss.14-27, 2020

2020

2020

Marka Yerleştirme

BEŞCANLAR S., ŞAHİN D., TUNCER M.

Marka Külliyatı, Remzi Altunışık, Burhanettin Zengin, Yıldırım Yıldırım, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.632-652, 2020

Ansiklopedide Bölümler

2022

2022

otel yönetim sistemleri

Beşcanlar S.

detay yayıncılık, ss.200-203, 2022

Ödüller

Ocak 2024

Ocak 2024

TEŞEKKÜR BELGESİ

Yozgat Bozok Üniversitesi

Ekim 2023

Ekim 2023

TEŞEKKÜR BELGESİ

Yozgat Bozok Üniversitesi

Nisan 2023

Nisan 2023

TEŞEKKÜR BELGESİ

Yozgat Bozok Üniversitesi

Ekim 2022

Ekim 2022

TEŞEKKÜR BELGESİ

Yozgat Bozok Üniversitesi



Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 1

h-indeksi (SCOPUS): 1