Eğitim Bilgileri
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorDoktora
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Türkiye
2019 - 2022
2019 - 2022Yüksek Lisans
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli), Türkiye
2006 - 2010
2006 - 2010Lisans
Gazi Üniversitesi, Ticaret Ve Turizm Eğitim Fakültesi, Turizm İşletmeciliği, Türkiye
Yaptığı Tezler
2022
2022Yüksek Lisans
Yiyecek içecek işletmelerinde hizmet kalitesinin müşteri sadakati üzerine etkisi
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü
Araştırma Alanları
Sosyal ve Beşeri Bilimler
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Turizm
Akademik Ünvanlar / Görevler
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorÖğretim Görevlisi
Yozgat Bozok Üniversitesi, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri
Yönetimsel Görevler
2019 - 2023
2019 - 2023Bölüm Başkanı
Yozgat Bozok Üniversitesi, Yozgat Meslek Yüksekokulu, Otel Lokanta Ve İkram Hizmetleri
Akademi Dışı Deneyim
2018 - 2018
2018 - 2018Yozgat Valiliği/ Özel Kalem Müdürlüğü/ Protokol Şefi
Valilik, Yozgat Valiliği, Özel Kalem Müdürlüğü, Yozgat Valiliği/ Özel Kalem Müdürlüğü/ Protokol Şefi
2010 - 2018
2010 - 2018ÖĞRETMEN /MÜDÜR BAŞYARDIMCISI
Milli Eğitim Müdürlüğü, ZÜBEYDE HANIM MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ, YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI, ÖĞRETMEN /MÜDÜR BAŞYARDIMCISI
Verdiği Dersler
Makaleler
Tümü (9)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (1)
ESCI (1)
Scopus (1)
TRDizin (4)
Diğer Yayınlar (4)
2025
20251. Aşçılık Programı Öğrencilerinin Coğrafi İşaretli Tatlılara Yönelik Farkındalığı: Bölgesel Karşılaştırmalı Bir İnceleme
Bayrak B., Çay G., Beşcanlar S.
Journal of Recreation and Tourism Research , cilt.12, sa.2, ss.65-90, 2025 (Hakemli Dergi)
2025
20252. Yemek Sunumu, Ortam ve Yemek İsimlerinin Turistlerin Akılda Kalan Deneyimleri ve Algılanan Değer Üzerindeki Etkisi: Algılanan Otantikliğin Aracı Rolü
BEŞCANLAR S., DİNÇ L.
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online)
, cilt.8, sa.21, ss.352-367, 2025 (TRDizin)
2025
20253. Investigation of the Usability of Hemp Flour in the Production of Gluten-Free Cakes
Hayit F., Balikçi E., Yazici L., Beşcanlar S.
Journal of Culinary Science and Technology
, cilt.23, sa.4, ss.919-935, 2025 (ESCI, Scopus)
2024
20244. Aşçılık Programı Öğrencilerinin “Slow Food” Kavramına İlişkin Algılarının Metaforlar Yöntemi ile Belirlenmesi
BEŞCANLAR S.
Neugastro , cilt.3, sa.1, 2024 (Hakemli Dergi)
2023
20235. Kırsal Bölgelerde Balık Tüketiminin Yaygınlaştırılmasına Yönelik Bir Saha Çalışması: Yozgat Örneği
BEŞCANLAR S.
journal of recreation and tourısm research , cilt.10, sa.2, ss.36-52, 2023 (Hakemli Dergi)
2022
20226. Kırsal Destinasyonda Yerel Halkın Yer Kimliği Algısının Turizmin Gelişimine Desteği: İkamet Edilen Sürenin Rolü
ATSIZ O., KAHRAMAN O. C., BEŞCANLAR S.
GSI Journals Serie A: Advancements in Tourism, Recreation and Sports Sciences
, cilt.5, sa.2, ss.190-203, 2022 (TRDizin)
2022
20227. Yiyecek içecek işletmelerinde hizmet kalitesinin müşteri sadakati üzerine etkisi
BEŞCANLAR S., KOÇ H.
Journal of tourism research institute , cilt.3, sa.2, ss.137-157, 2022 (Hakemli Dergi)
2021
20218. Gelişmekte Olan Ülkelerde Turizm Gelirleri, Doğrudan Yabancı Yatırımlar ve Ticari Açıklığın Ekonomik Büyüme Üzerine Etkisi
DURMUŞ S., ŞAHİN D., BEŞCANLAR S.
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi
, cilt.23, sa.41, ss.517-529, 2021 (TRDizin)
2021
20219. Türkiye’de Ekonomik Büyüme ve Turizm Gelirleri İlişkisi; Yapısal Kırılmalı Test Analizi
ŞAHİN D., DURMUŞ S., BEŞCANLAR S.
Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
, cilt.0, ss.36-56, 2021 (TRDizin)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2025
20251. SERVICE ROBOTS USED IN HOTEL BUSINESSES
DİNÇ L., BEŞCANLAR S.
15th International Baskent Congress on Social, Humanities, Administrative, and Educational Sciences, Ankara, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2025, ss.1133-1134, (Özet Bildiri)
2025
20252. INNOVATIVE APPLICATIONS IN TOURISM INDUSTRY
BEŞCANLAR S., ÇAY G.
3. ULUSLARARASI TÜRK DÜNYASI SOSYAL, BEŞERİ, İDARİ VE EĞİTİM BİLİMLERİ KONGRESİ, Ankara, Türkiye, 16 - 18 Nisan 2025, ss.636-650, (Tam Metin Bildiri)
2025
20253. AŞÇILIK PROGRAMI ÖĞRENCİLERİNİN İŞ YERİ EĞİTİMİ DENEYİMLERİ: YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ ÖRNEĞİ
DİNÇ L., BEŞCANLAR S.
3. ULUSLARARASI TÜRK DÜNYASI SOSYAL, BEŞERİ, İDARİ VE EĞİTİM BİLİMLERİ KONGRESİ, Ankara, Türkiye, 16 - 18 Nisan 2025, ss.629-635, (Tam Metin Bildiri)
2025
20254. THE RISE OF GHOST KITCHENS: IS THE FUTURE OF TRADITIONAL RESTAURANTS AT RISK?
ÇAY G., BEŞCANLAR S.
3. ULUSLARARASI TÜRK DÜNYASI SOSYAL, BEŞERİ, İDARİ VE EĞİTİM BİLİMLERİ KONGRESİ, Ankara, Türkiye, 16 Nisan 2025, ss.651-666, (Tam Metin Bildiri)
2025
20255. CURRENT APPROACHES IN GASTRONOMIC EXPERIENCE AND EXPERIENCE VALUE MEASUREMENT
ATSIZ O., BEŞCANLAR S.
15TH INTERNATIONAL İSTANBUL SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS, İstanbul, Türkiye, 24 Mart 2025, ss.170-174, (Tam Metin Bildiri)
2025
20256. THE RISE OF DIGITAL MENUS IN THE FOOD AND BEVERAGE INDUSTRY
DİNÇ L., BEŞCANLAR S.
15TH INTERNATIONAL İSTANBUL SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS, İstanbul, Türkiye, 24 Mart 2025, ss.175-179, (Tam Metin Bildiri)
2025
20257. DIGITAL TRANSFORMATION IN FOOD AND BEVERAGE BUSINESSES
BEŞCANLAR S., ÇAY G.
2nd International Ege Congres on Social, Humanities, Administrative, and Educational Sciences, İzmir, Türkiye, 08 Mart 2025, (Tam Metin Bildiri)
2025
20258. REVIEW AND EVALUATION OF ACADEMIC LITERATURE ON THAI CUISINE
ÇAY G., BEŞCANLAR S.
2nd International Ege Congres on Social, Humanities, Administrative, and Educational Sciences, İzmir, Türkiye, 08 Mart 2025, (Tam Metin Bildiri)
2025
20259. GASTRONOMİDE SAĞLIKLI BESLENME AKIMLARI
BAYRAK B., BEŞCANLAR S.
15TH INTERNATIONAL CONGRESS ON SOCIAL, HUMANITIES, ADMINISTRATIVE, AND EDUCATIONAL SCIENCES IN A CHANGING WORLD, Ankara, Türkiye, 13 Şubat 2025, (Tam Metin Bildiri)
2025
202510. GASTRONOMİDE YARATICILIĞIN YENİ BOYUTU: 3D BASKININ GÜCÜ
BEŞCANLAR S., BAYRAK B.
15TH INTERNATIONAL CONGRESS ON SOCIAL, HUMANITIES, ADMINISTRATIVE, AND EDUCATIONAL SCIENCES IN A CHANGING WORLD, Ankara, Türkiye, 13 Şubat 2025, (Tam Metin Bildiri)
2024
202411. GELECEĞİN TADI: HÜCRESEL TARIM VE GASTRONOMİ
BEŞCANLAR S., BAYRAK B.
14TH INTERNATIONAL BASKENT CONGRESS ON SOCIAL, HUMANITIES, ADMINISTRATIVE, AND EDUCATIONAL SCIENCES, Ankara, Türkiye, 12 Aralık 2024, ss.1065-1071, (Tam Metin Bildiri)
2024
202412. AĞRI İLİNİN MUTFAK KÜLTÜRÜ VE YÖRESEL LEZZETLERİ
BAYRAK B., BEŞCANLAR S.
III. INTERNATIONAL VAN SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS, Van, Türkiye, 15 Kasım 2024, (Tam Metin Bildiri)
2024
202413. YEREL TATLAR VE KÜRESEL LEZZETLER: PORTEKİZ GASTRONOMİSİ
BEŞCANLAR S., BAYRAK B.
III. INTERNATIONAL VAN SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS, Van, Türkiye, 15 Kasım 2024, (Tam Metin Bildiri)
2024
202414. Vegan yaşam tarzı sürdürülebilir bir gelecek için ödül mü?
BEŞCANLAR S., ÇAY G.
IV. International Sustainable Tourism Congress, Yozgat, Türkiye, 03 Ekim 2024, ss.264-274, (Tam Metin Bildiri)
2024
202415. KENTLEŞEN TARIM, DOĞALLAŞAN TABAĞINIZ: GASTRONOMİDE DİKEY ÇİFTLİKLERİN YERİ
BEŞCANLAR S., BAYRAK B.
3rd INTERNATIONAL LAKE VAN SOCIAL SCIENCES CONGRESS, Van, Türkiye, 22 - 24 Ekim 2024, (Tam Metin Bildiri)
2024
202416. GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE SLOW FOOD KAVRAMI
BAYRAK B., BEŞCANLAR S.
3rd INTERNATIONAL LAKE VAN SOCIAL SCIENCES CONGRESS, Van, Türkiye, 22 Ekim 2024, (Tam Metin Bildiri)
2024
202417. Restoranlarda Robotik Kullanım
ÖZEN İ. A., BEŞCANLAR S., GÖÇ S.
Uluslararası Orta Anadolu Sempozyumu, Yozgat, Türkiye, 16 Mayıs 2024, ss.194-208, (Tam Metin Bildiri)
2024
202418. GASTRONOMİDE DİJİTALLEŞME ve TEKNOLOJİ KABUL MODELİ
BEŞCANLAR S.
ITEC’ 24 INTERNATIONAL CONGRESS ON TOURISM, CULTURE AND ECONOMY, üsküp, Makedonya, 08 Ekim 2024, ss.153-163, (Tam Metin Bildiri)
2024
202419. İTALYA MUTFAK KÜLTÜRÜNE BİR BAKIŞ
BEŞCANLAR S.
ITEC’ 24 INTERNATIONAL CONGRESS ON TOURISM, CULTURE AND ECONOMY, Üsküp, Makedonya, 08 Mayıs 2024, ss.145-152, (Tam Metin Bildiri)
2023
202320. YÖRESEL YEMEKLERİN GASTRONOMİ TURİZMİ KAPSAMINDA İNCELENMESİ: GÜLÜKLÜ (HÜLÜKLÜ) ÇORBA
TUNCER A. M., BEŞCANLAR S.
2nd INTERNATIONAL CONGRESS on FOOD RESEARCHES, Sivas, Türkiye, 16 Ekim 2023, ss.390, (Tam Metin Bildiri)
2023
202321. FONKSİYONEL ÜRÜN OLAN KENEVİRİN UNLU MAMULLERDE KULLANIMI
BEŞCANLAR S., TUNCER A. M.
2nd INTERNATIONAL CONGRESS on FOOD RESEARCHES, Sivas, Türkiye, 16 Ekim 2023, ss.383-390, (Tam Metin Bildiri)
2022
202222. Glutensiz ve normal Kek Örneklerinde Ovaleks Kullanımının Bazı Kalite Parametrelerine Etkisi
HAYIT F., BEŞCANLAR S.
2. International Cappadocia Scientific Research Congress, Nevşehir, Türkiye, 17 - 19 Haziran 2022, (Tam Metin Bildiri)
2022
202223. Bisküvi Kalitesi Üzerine Farklı Özellikteki Tarhanaların Etkileri
BEŞCANLAR S., HAYIT F.
2. International Cappadocia Scientific Research Congress, Nevşehir, Türkiye, 17 Haziran 2022, (Tam Metin Bildiri)
2021
202124. Parents’ Viewpoint of Kids’ Menus in Restaurants: A Research in the City of Yozgat
BEŞCANLAR S., SAĞLIK E.
3. Uluslararası Aile, Gençlik ve Çocuk Dostu Turizm İşletmeciliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 23 Haziran 2021, ss.176-187, (Tam Metin Bildiri)
2021
202125. COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİN RESTORAN MENÜLERİ ÜZERİNDEN DEĞERLENDİRİLMESİ
BEŞCANLAR S.
GANUD 2ND INTERNATIONALCONFERENCE ON GASTRONOMY,NUTRITION AND DIETETICS, Gaziantep, Türkiye, 19 Haziran 2021, ss.9-18, (Tam Metin Bildiri)
2021
202126. THE ROLE OF LOCAL FOOD IN GASTRONOMY TOURISM: THE EXAMPLE OF “TANDIR KEBAB“ IN YOZGAT PROVINCE
BEŞCANLAR S.
GANUD 2ND INTERNATIONALCONFERENCE ON GASTRONOMY,NUTRITION AND DIETETICS, Gaziantep, Türkiye, 19 Haziran 2021, ss.49-56, (Tam Metin Bildiri)
2021
202127. ÇÖLYAK HASTALARINA YÖNELİK GLUTENSİZ KEK ÜRETİMİNDE KENEVİR UNU KULLANIMININ FİZİKSEL VE DUYUSAL ETKİSİ
HAYIT F., BEŞCANLAR S.
7. ULUSLARARASI MUHENDİSLİK MİMARLIK VE TASARIM KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 21 Mayıs 2021, ss.791-798, (Tam Metin Bildiri)
2021
202128. YOZGAT’IN GELENEKSEL EKMEĞİ PARMAK ÇÖREK
HAYIT F., BEŞCANLAR S.
7. ULUSLARARASI MUHENDİSLİK MİMARLIK VE TASARIM KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 21 Mayıs 2021, (Tam Metin Bildiri)
2020
202029. Sivas ve Yozgat İli Termal Turizm Potansiyelinin SWOT Analizi İle Değerlendirilmesi
BEŞCANLAR S., TUNCER M., ŞAHİN D., Şahin G.
USBIK 2020 3.ULUSLARARASI SOSYAL BİLİMLER KONGRESİ, Kayseri, Türkiye, 29 Ocak 2020, ss.195, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2025
20251. Gastronomik Hediyeleşme Kültüründe Kahvenin Yeri ve Önemi
ÇAY G., BEŞCANLAR S.
Gastronomik Hediyeleşme 2, İNCEÖZ SERAP, KILIÇ BİNALİ, BAYAT GÜLŞEN, GÖNENÇ GÜLER EMEL, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.1-21, 2025
2025
20252. Sosyal Medya
KERKEZ A., BEŞCANLAR S.
Teknoloji ve Turizm, ÇİLESİZ EMRE, ÜNAL AYDIN, Editör, paradigma, Çanakkale, ss.31-58, 2025
2025
20253. Turizm Pazarlamasında Riskler, Tehditler ve Doğal Afetler
BEŞCANLAR S., BAYRAK B.
Turizm Pazarlaması, ÜNAL AYDIN, KAYA MUHAMMET CANER, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.413-428, 2025
2024
20244. Geographically Indicated Cheeses: From the Europe and Türkiye Perspectives
Çay G., Beşcanlar S.
Global Perspectives on Cheese Tourism, ALTAŞ AYSU,TAŞKIN GRANT ALTAY, Editör, IGI Global Scientific Publishing, Georgia, ss.427-446, 2024
2024
20245. Lezzetin Bilimi
BEŞCANLAR S.
Gelenekten Geleceğe: Türk Mutfağında Moleküler Dokunuşlar, DİNÇ LOKMAN, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.99-115, 2024
2024
20246. Turizm Endüstrisinde Teknoloji
ÖZEN İ. A., BEŞCANLAR S.
Turizm Pazarlamasında Temel Konulara Yenilenmiş Bakış, GÜNEREN EBRU, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.17-38, 2024
2024
20247. Veganlık ve Sürdürülebilirlik İlişkisi
BEŞCANLAR S., ÇAY G.
Vegan Turizm, ALTAŞ AYSU, Editör, Detay Yayıncılık, Yozgat, ss.204-211, 2024
2023
20238. TURİZM SEKTÖRÜNDE TEKNOLOJİNİN KULLANIMI VE EKONOMİK ETKİLERİ
BEŞCANLAR S.
Gelişmekte Olan Ülkelerde Ekonomik Görünüm, Erkekoğlu Hatice, Arıç Kıvanç Halil, Editör, Ekin Yayınevi, Bursa, ss.104-119, 2023
2023
20239. TÜRKİYE’DE AŞÇILIK PROGRAMLARI VE İŞYERİ EĞİTİMİ UYGULAMALARINA YÖNELİK GELİŞMELER
BEŞCANLAR S.
Turizmde Güncel Gelişmeler, Doç. Dr. Ayhan Karakaş - Dr. Ahmet Aslan, Editör, eğitim yayınevi, Ankara, ss.133-147, 2023
2023
202310. Otellerde Ziyafet Menülerinin Planlanması
BEŞCANLAR S.
Turizm Araştırmaları, Bayram Ali Turan, Editör, özgür yayınları, Gaziantep, ss.217-237, 2023
2022
202211. Yozgat Kültürel Turizm Kaynakları
Doğantekin A., Özdemir S., Soysal Demirci H., Tuncer M., Hayıt F., Balıkçı E., et al.
Yozgat Turizm, Güngör, Ebubekir, Editör, Akçağ Yayınları, Ankara, ss.171-405, 2022
2022
202212. Yozgat İli Turizm Alt Yapısı
BEŞCANLAR S., TUNCER M., DOĞANTEKİN A., ÖZDEMİR S.
Yozgat Turizm, Güngör, Ebubekir, Editör, Akçağ Yayınları, Ankara, ss.407-421, 2022
2021
202113. SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM VE TURİZMİN ÇEVRESEL ETKİLERİ: EN FAZLA TURİST ÇEKEN 10 ÜLKE ÜZERİNE EKONOMETRİK ANALİZ
Şahin D., Beşcanlar S.
2000'Lİ YILLARDA DÜNYA EKONOMİSİNDE DÖNÜŞÜM, Prof. Dr. Hatice ERKEKOĞLU -Prof. Dr. Kıvanç Halil ARIÇ, Editör, Ekin basım yayın dağıtım, Ankara, ss.279-314, 2021
2021
202114. Yiyecek İçecek İşletmelerinde Satın Alma Operasyonları
BEŞCANLAR S., SAĞLIK E.
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Satın Alma ve Depolama, Sağlık Erkan, Yıldız Muhammed, Editör, Eğitim Yayınevi, Konya, ss.181-194, 2021
2020
202015. Kış Turizminin Dünya’daki ve Türkiye’deki Gelişimi
BEŞCANLAR S., SAĞLIK E.
Türkiye’nin Kış Turizm Merkezleri ve Potansiyeli, Erkan Sağlık, Muharrem Tuna, Editör, Eğitim Yayınevi, Konya, ss.14-27, 2020
2020
202016. Marka Yerleştirme
BEŞCANLAR S., ŞAHİN D., TUNCER M.
Marka Külliyatı, Remzi Altunışık, Burhanettin Zengin, Yıldırım Yıldırım, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.632-652, 2020
Ansiklopedide Bölümler
Desteklenen Projeler
2021 - 2024
2021 - 2024Kenevir Ununun Alabalık Köftesi Yapımında Kullanımı ve Kalite Parametrelerine Etkileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
BALIKÇI E. (Yürütücü), BEŞCANLAR S., KENAR M., ÖZOĞUL Y., HAYIT F., YAZİCİ L.
2022 - 2023
2022 - 2023
Kırsal Kesimde Balık Tüketiminin Yaygınlaştırılmasına Yönelik Bir Saha Çalışması
TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı
(Proje Özeti)
Beşcanlar S.
2021 - 2023
2021 - 2023Farklı Oranlarda Kenevir Ununun Glutensiz Kek Yapımında Kullanımı ve Glutensiz Kekin Kalite Özelliklerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
HAYIT F. (Yürütücü), YAZİCİ L., BALIKÇI E., BEŞCANLAR S.
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Ekim 2025
Ekim 2025Journal of Tourism Research Institute
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Eylül 2025
Eylül 2025Journal of Recreation and Tourism Research
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Ekim 2024
Ekim 2024