Lect. SONER BEŞCANLAR


Yozgat Meslek Yüksekokulu, Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri

Aşçılık Pr.


Research Areas: Social Sciences and Humanities

Metrics

Publication

25

Project

4

Open Access

1
UN Sustainable Development Goals

Education Information

2024 - Continues

2024 - Continues

Doctorate

Nevsehir Haci Bektas Veli University, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turkey

2019 - 2022

2019 - 2022

Postgraduate

Sivas Cumhuriyet University, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli), Turkey

2006 - 2010

2006 - 2010

Undergraduate

Gazi University, Ticaret Ve Turizm Eğitim Fakültesi, Turizm İşletmeciliği, Turkey

Dissertations

2022

2022

Postgraduate

Yiyecek içecek işletmelerinde hizmet kalitesinin müşteri sadakati üzerine etkisi

Sivas Cumhuriyet University, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü

Certificates, Courses and Trainings

2023

2023

ÜNİVERSİTE KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ EĞİTİMİ

Quality Management

Yozgat Bozok Üniversitesi

2021

2021

WEB SAYFASI İÇERİK GÜNCELLEME EĞİTİMİ

Other

YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ

2021

2021

DÖNER SERMAYE İŞLETME BİRİMLERİ İŞ VE İŞLEMLER İLE İLGİLİ UYGULAMALAR EĞİTİMİ

Other

Yozgat Bozok Üniversitesi

2021

2021

EBYS EĞİTİMİ

Other

Yozgat Bozok Üniversitesi

2021

2021

KALİTE YÖNETİMİ

Quality Management

YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ

2020

2020

DİKSİYON VE GÜZEL KONUŞMA EĞİTİMİ

Other

Yozgat Bozok Üniversitesi

2019

2019

PROTOKOL VE GÖRGÜ KURALLARI İLE AST ÜST İLİŞKİLERİ EĞİTİMİ

Other

YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ

Research Areas

Social Sciences and Humanities

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Turizm

Academic Titles / Tasks

2019 - Continues

2019 - Continues

Lecturer

Yozgat Bozok University, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri

Managerial Experience

2019 - 2023

2019 - 2023

Head of Department

Yozgat Bozok University

Non Academic Experience

2018 - 2018

2018 - 2018

Yozgat Valiliği/ Özel Kalem Müdürlüğü/ Protokol Şefi

Yozgat Valiliği

2010 - 2018

2010 - 2018

ÖĞRETMEN /MÜDÜR BAŞYARDIMCISI

National Education Directorate, ZÜBEYDE HANIM MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ, YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI

2010 - 2018

2010 - 2018

Öğretmen/ Müdür Yardımcısı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

Courses

Associate Degree

Associate Degree

ÖZEL MUTFAK

Associate Degree

Associate Degree

pastacılık teknikleri

Associate Degree

Associate Degree

mutfakta pişirme teknikleri

Associate Degree

Associate Degree

YÖRESEL MUTFAK

Associate Degree

Associate Degree

Yiyecek İçecek Servisi ve Uygulamaları

Associate Degree

Associate Degree

MUTFAK UYGULAMALARI-I

Associate Degree

Associate Degree

Balık ve Su Ürünleri

Associate Degree

Associate Degree

ekmek yapım teknikleri

Associate Degree

Associate Degree

Ziyafet Servis Yönetimi

Refereed Congress / Symposium Publications in Proceedings

2023

2023

FONKSİYONEL ÜRÜN OLAN KENEVİRİN UNLU MAMULLERDE KULLANIMI

BEŞCANLAR S., TUNCER A. M.

2nd INTERNATIONAL CONGRESS on FOOD RESEARCHES, Sivas, Turkey, 16 October 2023, pp.383-390

2023

2023

YÖRESEL YEMEKLERİN GASTRONOMİ TURİZMİ KAPSAMINDA İNCELENMESİ: GÜLÜKLÜ (HÜLÜKLÜ) ÇORBA

TUNCER A. M., BEŞCANLAR S.

2nd INTERNATIONAL CONGRESS on FOOD RESEARCHES, Sivas, Turkey, 16 October 2023, pp.390

2022

2022

Glutensiz ve normal Kek Örneklerinde Ovaleks Kullanımının Bazı Kalite Parametrelerine Etkisi

HAYIT F., BEŞCANLAR S.

2. International Cappadocia Scientific Research Congress, Nevşehir, Turkey, 17 - 19 June 2022

2022

2022

Bisküvi Kalitesi Üzerine Farklı Özellikteki Tarhanaların Etkileri

BEŞCANLAR S., HAYIT F.

2. International Cappadocia Scientific Research Congress, Nevşehir, Turkey, 17 June 2022

2021

2021

Parents’ Viewpoint of Kids’ Menus in Restaurants: A Research in the City of Yozgat

BEŞCANLAR S., SAĞLIK E.

3. Uluslararası Aile, Gençlik ve Çocuk Dostu Turizm İşletmeciliği Kongresi, İstanbul, Turkey, 23 June 2021, pp.176-187

2021

2021

THE ROLE OF LOCAL FOOD IN GASTRONOMY TOURISM: THE EXAMPLE OF “TANDIR KEBAB“ IN YOZGAT PROVINCE

BEŞCANLAR S.

GANUD 2ND INTERNATIONALCONFERENCE ON GASTRONOMY,NUTRITION AND DIETETICS, Gaziantep, Turkey, 19 June 2021, pp.49-56

2021

2021

COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİN RESTORAN MENÜLERİ ÜZERİNDEN DEĞERLENDİRİLMESİ

BEŞCANLAR S.

GANUD 2ND INTERNATIONALCONFERENCE ON GASTRONOMY,NUTRITION AND DIETETICS, Gaziantep, Turkey, 19 June 2021, pp.9-18

2021

2021

YOZGAT’IN GELENEKSEL EKMEĞİ PARMAK ÇÖREK

HAYIT F., BEŞCANLAR S.

7. ULUSLARARASI MUHENDİSLİK MİMARLIK VE TASARIM KONGRESİ, İstanbul, Turkey, 21 May 2021

2021

2021

ÇÖLYAK HASTALARINA YÖNELİK GLUTENSİZ KEK ÜRETİMİNDE KENEVİR UNU KULLANIMININ FİZİKSEL VE DUYUSAL ETKİSİ

HAYIT F., BEŞCANLAR S.

7. ULUSLARARASI MUHENDİSLİK MİMARLIK VE TASARIM KONGRESİ, İstanbul, Turkey, 21 May 2021, pp.791-798

2020

2020

Sivas ve Yozgat İli Termal Turizm Potansiyelinin SWOT Analizi İle Değerlendirilmesi

BEŞCANLAR S., TUNCER M., ŞAHİN D., Şahin G.

USBIK 2020 3.ULUSLARARASI SOSYAL BİLİMLER KONGRESİ, Kayseri, Turkey, 29 January 2020, pp.195

Books & Book Chapters

2023

2023

TÜRKİYE’DE AŞÇILIK PROGRAMLARI VE İŞYERİ EĞİTİMİ UYGULAMALARINA YÖNELİK GELİŞMELER

BEŞCANLAR S.

in: Turizmde Güncel Gelişmeler, Doç. Dr. Ayhan Karakaş - Dr. Ahmet Aslan, Editor, eğitim yayınevi, Ankara, pp.133-147, 2023

2023

2023

TURİZM SEKTÖRÜNDE TEKNOLOJİNİN KULLANIMI VE EKONOMİK ETKİLERİ

BEŞCANLAR S.

in: Gelişmekte Olan Ülkelerde Ekonomik Görünüm, Erkekoğlu Hatice, Arıç Kıvanç Halil, Editor, Ekin Yayınevi, Bursa, pp.104-119, 2023

2023

2023

Otellerde Ziyafet Menülerinin Planlanması

BEŞCANLAR S.

in: Turizm Araştırmaları, Bayram Ali Turan, Editor, özgür yayınları, Gaziantep, pp.217-237, 2023

2022

2022

Yozgat Kültürel Turizm Kaynakları

DOĞANTEKİN A., ÖZDEMİR S., SOYSAL DEMİRCİ H., TUNCER M., HAYIT F., BALIKÇI E., et al.

in: Yozgat Turizm, Güngör, Ebubekir, Editor, Akçağ Yayınları, Ankara, pp.171-405, 2022

2022

2022

Yozgat İli Turizm Alt Yapısı

BEŞCANLAR S., TUNCER M., DOĞANTEKİN A., ÖZDEMİR S.

in: Yozgat Turizm, Güngör, Ebubekir, Editor, Akçağ Yayınları, Ankara, pp.407-421, 2022

2021

2021

SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM VE TURİZMİN ÇEVRESEL ETKİLERİ: EN FAZLA TURİST ÇEKEN 10 ÜLKE ÜZERİNE EKONOMETRİK ANALİZ

Şahin D., Beşcanlar S.

in: 2000'Lİ YILLARDA DÜNYA EKONOMİSİNDE DÖNÜŞÜM, Prof. Dr. Hatice ERKEKOĞLU -Prof. Dr. Kıvanç Halil ARIÇ, Editor, Ekin basım yayın dağıtım, Ankara, pp.279-314, 2021

2021

2021

Yiyecek İçecek İşletmelerinde Satın Alma Operasyonları

BEŞCANLAR S., SAĞLIK E.

in: Yiyecek İçecek İşletmelerinde Satın Alma ve Depolama, Sağlık Erkan, Yıldız Muhammed, Editor, Eğitim Yayınevi, Konya, pp.181-194, 2021

2020

2020

Kış Turizminin Dünya’daki ve Türkiye’deki Gelişimi

BEŞCANLAR S., SAĞLIK E.

in: Türkiye’nin Kış Turizm Merkezleri ve Potansiyeli, Erkan Sağlık, Muharrem Tuna, Editor, Eğitim Yayınevi, Konya, pp.14-27, 2020

2020

2020

Marka Yerleştirme

BEŞCANLAR S., ŞAHİN D., TUNCER M.

in: Marka Külliyatı, Remzi Altunışık, Burhanettin Zengin, Yıldırım Yıldırım, Editor, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, pp.632-652, 2020

Awards

October 2023

October 2023

TEŞEKKÜR BELGESİ

Yozgat Bozok Üniversitesi

April 2023

April 2023

TEŞEKKÜR BELGESİ

Yozgat Bozok Üniversitesi

October 2022

October 2022

TEŞEKKÜR BELGESİ

Yozgat Bozok Üniversitesi