Öğr. Gör. SONER BEŞCANLAR


Yozgat Meslek Yüksekokulu, Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri

Aşçılık Pr.


WoS Araştırma Alanları: Sosyal Bilimler (Soc)


Avesis Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler

Metrikler

Yayın

55

Yayın (WoS)

1

Yayın (Scopus)

1

Atıf (WoS)

2

Atıf (Scopus)

3

H-İndeks (Scopus)

1

Atıf (Scholar)

21

Atıf (TrDizin)

12

H-İndeks (TrDizin)

3

Toplam Atıf Sayısı

61

Proje

4

Açık Erişim

1
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Doktora

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Türkiye

2019 - 2022

2019 - 2022

Yüksek Lisans

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli), Türkiye

2006 - 2010

2006 - 2010

Lisans

Gazi Üniversitesi, Ticaret Ve Turizm Eğitim Fakültesi, Turizm İşletmeciliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2022

2022

Yüksek Lisans

Yiyecek içecek işletmelerinde hizmet kalitesinin müşteri sadakati üzerine etkisi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü

Araştırma Alanları

Sosyal ve Beşeri Bilimler

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Turizm

Akademik Ünvanlar / Görevler

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Öğretim Görevlisi

Yozgat Bozok Üniversitesi, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri

Yönetimsel Görevler

2019 - 2023

2019 - 2023

Bölüm Başkanı

Yozgat Bozok Üniversitesi, Yozgat Meslek Yüksekokulu, Otel Lokanta Ve İkram Hizmetleri

Akademi Dışı Deneyim

2018 - 2018

2018 - 2018

Yozgat Valiliği/ Özel Kalem Müdürlüğü/ Protokol Şefi

Valilik, Yozgat Valiliği, Özel Kalem Müdürlüğü, Yozgat Valiliği/ Özel Kalem Müdürlüğü/ Protokol Şefi

2010 - 2018

2010 - 2018

ÖĞRETMEN /MÜDÜR BAŞYARDIMCISI

Milli Eğitim Müdürlüğü, ZÜBEYDE HANIM MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ, YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI, ÖĞRETMEN /MÜDÜR BAŞYARDIMCISI

Verdiği Dersler

Ön Lisans

Ön Lisans

pastacılık teknikleri

Tatlı Yapım Teknikleri

STAJ

Gastronomide Güncel Eğilimler

Yiyecek İçecek Servisi ve Uygulamaları

Balık ve Su Ürünleri

mutfakta pişirme teknikleri

Soğuk Mutfak

ÖZEL MUTFAK

YÖRESEL MUTFAK

MUTFAK UYGULAMALARI-I

ekmek yapım teknikleri

Ziyafet Servis Yönetimi

Makaleler

Tümü (9)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (1)
ESCI (1)
Scopus (1)
TRDizin (4)
Diğer Yayınlar (4)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2025

2025

1. SERVICE ROBOTS USED IN HOTEL BUSINESSES

DİNÇ L., BEŞCANLAR S.

15th International Baskent Congress on Social, Humanities, Administrative, and Educational Sciences, Ankara, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2025, ss.1133-1134, (Özet Bildiri)

2025

2025

2. INNOVATIVE APPLICATIONS IN TOURISM INDUSTRY

BEŞCANLAR S., ÇAY G.

3. ULUSLARARASI TÜRK DÜNYASI SOSYAL, BEŞERİ, İDARİ VE EĞİTİM BİLİMLERİ KONGRESİ, Ankara, Türkiye, 16 - 18 Nisan 2025, ss.636-650, (Tam Metin Bildiri)

2025

2025

3. AŞÇILIK PROGRAMI ÖĞRENCİLERİNİN İŞ YERİ EĞİTİMİ DENEYİMLERİ: YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ ÖRNEĞİ

DİNÇ L., BEŞCANLAR S.

3. ULUSLARARASI TÜRK DÜNYASI SOSYAL, BEŞERİ, İDARİ VE EĞİTİM BİLİMLERİ KONGRESİ, Ankara, Türkiye, 16 - 18 Nisan 2025, ss.629-635, (Tam Metin Bildiri)

2025

2025

4. THE RISE OF GHOST KITCHENS: IS THE FUTURE OF TRADITIONAL RESTAURANTS AT RISK?

ÇAY G., BEŞCANLAR S.

3. ULUSLARARASI TÜRK DÜNYASI SOSYAL, BEŞERİ, İDARİ VE EĞİTİM BİLİMLERİ KONGRESİ, Ankara, Türkiye, 16 Nisan 2025, ss.651-666, (Tam Metin Bildiri)

2025

2025

5. CURRENT APPROACHES IN GASTRONOMIC EXPERIENCE AND EXPERIENCE VALUE MEASUREMENT

ATSIZ O., BEŞCANLAR S.

15TH INTERNATIONAL İSTANBUL SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS, İstanbul, Türkiye, 24 Mart 2025, ss.170-174, (Tam Metin Bildiri)

2025

2025

6. THE RISE OF DIGITAL MENUS IN THE FOOD AND BEVERAGE INDUSTRY

DİNÇ L., BEŞCANLAR S.

15TH INTERNATIONAL İSTANBUL SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS, İstanbul, Türkiye, 24 Mart 2025, ss.175-179, (Tam Metin Bildiri)

2025

2025

7. DIGITAL TRANSFORMATION IN FOOD AND BEVERAGE BUSINESSES

BEŞCANLAR S., ÇAY G.

2nd International Ege Congres on Social, Humanities, Administrative, and Educational Sciences, İzmir, Türkiye, 08 Mart 2025, (Tam Metin Bildiri)

2025

2025

8. REVIEW AND EVALUATION OF ACADEMIC LITERATURE ON THAI CUISINE

ÇAY G., BEŞCANLAR S.

2nd International Ege Congres on Social, Humanities, Administrative, and Educational Sciences, İzmir, Türkiye, 08 Mart 2025, (Tam Metin Bildiri)

2025

2025

9. GASTRONOMİDE SAĞLIKLI BESLENME AKIMLARI

BAYRAK B., BEŞCANLAR S.

15TH INTERNATIONAL CONGRESS ON SOCIAL, HUMANITIES, ADMINISTRATIVE, AND EDUCATIONAL SCIENCES IN A CHANGING WORLD, Ankara, Türkiye, 13 Şubat 2025, (Tam Metin Bildiri)

2025

2025

10. GASTRONOMİDE YARATICILIĞIN YENİ BOYUTU: 3D BASKININ GÜCÜ

BEŞCANLAR S., BAYRAK B.

15TH INTERNATIONAL CONGRESS ON SOCIAL, HUMANITIES, ADMINISTRATIVE, AND EDUCATIONAL SCIENCES IN A CHANGING WORLD, Ankara, Türkiye, 13 Şubat 2025, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

11. GELECEĞİN TADI: HÜCRESEL TARIM VE GASTRONOMİ

BEŞCANLAR S., BAYRAK B.

14TH INTERNATIONAL BASKENT CONGRESS ON SOCIAL, HUMANITIES, ADMINISTRATIVE, AND EDUCATIONAL SCIENCES, Ankara, Türkiye, 12 Aralık 2024, ss.1065-1071, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

12. AĞRI İLİNİN MUTFAK KÜLTÜRÜ VE YÖRESEL LEZZETLERİ

BAYRAK B., BEŞCANLAR S.

III. INTERNATIONAL VAN SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS, Van, Türkiye, 15 Kasım 2024, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

13. YEREL TATLAR VE KÜRESEL LEZZETLER: PORTEKİZ GASTRONOMİSİ

BEŞCANLAR S., BAYRAK B.

III. INTERNATIONAL VAN SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS, Van, Türkiye, 15 Kasım 2024, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

14. Vegan yaşam tarzı sürdürülebilir bir gelecek için ödül mü?

BEŞCANLAR S., ÇAY G.

IV. International Sustainable Tourism Congress, Yozgat, Türkiye, 03 Ekim 2024, ss.264-274, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

15. KENTLEŞEN TARIM, DOĞALLAŞAN TABAĞINIZ: GASTRONOMİDE DİKEY ÇİFTLİKLERİN YERİ

BEŞCANLAR S., BAYRAK B.

3rd INTERNATIONAL LAKE VAN SOCIAL SCIENCES CONGRESS, Van, Türkiye, 22 - 24 Ekim 2024, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

16. GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE SLOW FOOD KAVRAMI

BAYRAK B., BEŞCANLAR S.

3rd INTERNATIONAL LAKE VAN SOCIAL SCIENCES CONGRESS, Van, Türkiye, 22 Ekim 2024, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

17. Restoranlarda Robotik Kullanım

ÖZEN İ. A., BEŞCANLAR S., GÖÇ S.

Uluslararası Orta Anadolu Sempozyumu, Yozgat, Türkiye, 16 Mayıs 2024, ss.194-208, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

18. GASTRONOMİDE DİJİTALLEŞME ve TEKNOLOJİ KABUL MODELİ

BEŞCANLAR S.

ITEC’ 24 INTERNATIONAL CONGRESS ON TOURISM, CULTURE AND ECONOMY, üsküp, Makedonya, 08 Ekim 2024, ss.153-163, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

19. İTALYA MUTFAK KÜLTÜRÜNE BİR BAKIŞ

BEŞCANLAR S.

ITEC’ 24 INTERNATIONAL CONGRESS ON TOURISM, CULTURE AND ECONOMY, Üsküp, Makedonya, 08 Mayıs 2024, ss.145-152, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

20. YÖRESEL YEMEKLERİN GASTRONOMİ TURİZMİ KAPSAMINDA İNCELENMESİ: GÜLÜKLÜ (HÜLÜKLÜ) ÇORBA

TUNCER A. M., BEŞCANLAR S.

2nd INTERNATIONAL CONGRESS on FOOD RESEARCHES, Sivas, Türkiye, 16 Ekim 2023, ss.390, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

21. FONKSİYONEL ÜRÜN OLAN KENEVİRİN UNLU MAMULLERDE KULLANIMI

BEŞCANLAR S., TUNCER A. M.

2nd INTERNATIONAL CONGRESS on FOOD RESEARCHES, Sivas, Türkiye, 16 Ekim 2023, ss.383-390, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

22. Glutensiz ve normal Kek Örneklerinde Ovaleks Kullanımının Bazı Kalite Parametrelerine Etkisi

HAYIT F., BEŞCANLAR S.

2. International Cappadocia Scientific Research Congress, Nevşehir, Türkiye, 17 - 19 Haziran 2022, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

23. Bisküvi Kalitesi Üzerine Farklı Özellikteki Tarhanaların Etkileri

BEŞCANLAR S., HAYIT F.

2. International Cappadocia Scientific Research Congress, Nevşehir, Türkiye, 17 Haziran 2022, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

24. Parents’ Viewpoint of Kids’ Menus in Restaurants: A Research in the City of Yozgat

BEŞCANLAR S., SAĞLIK E.

3. Uluslararası Aile, Gençlik ve Çocuk Dostu Turizm İşletmeciliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 23 Haziran 2021, ss.176-187, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

25. COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİN RESTORAN MENÜLERİ ÜZERİNDEN DEĞERLENDİRİLMESİ

BEŞCANLAR S.

GANUD 2ND INTERNATIONALCONFERENCE ON GASTRONOMY,NUTRITION AND DIETETICS, Gaziantep, Türkiye, 19 Haziran 2021, ss.9-18, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

26. THE ROLE OF LOCAL FOOD IN GASTRONOMY TOURISM: THE EXAMPLE OF “TANDIR KEBAB“ IN YOZGAT PROVINCE

BEŞCANLAR S.

GANUD 2ND INTERNATIONALCONFERENCE ON GASTRONOMY,NUTRITION AND DIETETICS, Gaziantep, Türkiye, 19 Haziran 2021, ss.49-56, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

27. ÇÖLYAK HASTALARINA YÖNELİK GLUTENSİZ KEK ÜRETİMİNDE KENEVİR UNU KULLANIMININ FİZİKSEL VE DUYUSAL ETKİSİ

HAYIT F., BEŞCANLAR S.

7. ULUSLARARASI MUHENDİSLİK MİMARLIK VE TASARIM KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 21 Mayıs 2021, ss.791-798, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

28. YOZGAT’IN GELENEKSEL EKMEĞİ PARMAK ÇÖREK

HAYIT F., BEŞCANLAR S.

7. ULUSLARARASI MUHENDİSLİK MİMARLIK VE TASARIM KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 21 Mayıs 2021, (Tam Metin Bildiri)

2020

2020

29. Sivas ve Yozgat İli Termal Turizm Potansiyelinin SWOT Analizi İle Değerlendirilmesi

BEŞCANLAR S., TUNCER M., ŞAHİN D., Şahin G.

USBIK 2020 3.ULUSLARARASI SOSYAL BİLİMLER KONGRESİ, Kayseri, Türkiye, 29 Ocak 2020, ss.195, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2025

2025

1. Gastronomik Hediyeleşme Kültüründe Kahvenin Yeri ve Önemi

ÇAY G., BEŞCANLAR S.

Gastronomik Hediyeleşme 2, İNCEÖZ SERAP, KILIÇ BİNALİ, BAYAT GÜLŞEN, GÖNENÇ GÜLER EMEL, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.1-21, 2025

2025

2025

2. Sosyal Medya

KERKEZ A., BEŞCANLAR S.

Teknoloji ve Turizm, ÇİLESİZ EMRE, ÜNAL AYDIN, Editör, paradigma, Çanakkale, ss.31-58, 2025

2025

2025

3. Turizm Pazarlamasında Riskler, Tehditler ve Doğal Afetler

BEŞCANLAR S., BAYRAK B.

Turizm Pazarlaması, ÜNAL AYDIN, KAYA MUHAMMET CANER, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.413-428, 2025

2024

2024

4. Geographically Indicated Cheeses: From the Europe and Türkiye Perspectives

Çay G., Beşcanlar S.

Global Perspectives on Cheese Tourism, ALTAŞ AYSU,TAŞKIN GRANT ALTAY, Editör, IGI Global Scientific Publishing, Georgia, ss.427-446, 2024

2024

2024

5. Lezzetin Bilimi

BEŞCANLAR S.

Gelenekten Geleceğe: Türk Mutfağında Moleküler Dokunuşlar, DİNÇ LOKMAN, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.99-115, 2024

2024

2024

6. Turizm Endüstrisinde Teknoloji

ÖZEN İ. A., BEŞCANLAR S.

Turizm Pazarlamasında Temel Konulara Yenilenmiş Bakış, GÜNEREN EBRU, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.17-38, 2024

2024

2024

7. Veganlık ve Sürdürülebilirlik İlişkisi

BEŞCANLAR S., ÇAY G.

Vegan Turizm, ALTAŞ AYSU, Editör, Detay Yayıncılık, Yozgat, ss.204-211, 2024

2023

2023

8. TURİZM SEKTÖRÜNDE TEKNOLOJİNİN KULLANIMI VE EKONOMİK ETKİLERİ

BEŞCANLAR S.

Gelişmekte Olan Ülkelerde Ekonomik Görünüm, Erkekoğlu Hatice, Arıç Kıvanç Halil, Editör, Ekin Yayınevi, Bursa, ss.104-119, 2023

2023

2023

9. TÜRKİYE’DE AŞÇILIK PROGRAMLARI VE İŞYERİ EĞİTİMİ UYGULAMALARINA YÖNELİK GELİŞMELER

BEŞCANLAR S.

Turizmde Güncel Gelişmeler, Doç. Dr. Ayhan Karakaş - Dr. Ahmet Aslan, Editör, eğitim yayınevi, Ankara, ss.133-147, 2023

2023

2023

10. Otellerde Ziyafet Menülerinin Planlanması

BEŞCANLAR S.

Turizm Araştırmaları, Bayram Ali Turan, Editör, özgür yayınları, Gaziantep, ss.217-237, 2023

2022

2022

11. Yozgat Kültürel Turizm Kaynakları

Doğantekin A., Özdemir S., Soysal Demirci H., Tuncer M., Hayıt F., Balıkçı E., et al.

Yozgat Turizm, Güngör, Ebubekir, Editör, Akçağ Yayınları, Ankara, ss.171-405, 2022 Sürdürülebilir Kalkınma

2022

2022

12. Yozgat İli Turizm Alt Yapısı

BEŞCANLAR S., TUNCER M., DOĞANTEKİN A., ÖZDEMİR S.

Yozgat Turizm, Güngör, Ebubekir, Editör, Akçağ Yayınları, Ankara, ss.407-421, 2022

2021

2021

13. SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM VE TURİZMİN ÇEVRESEL ETKİLERİ: EN FAZLA TURİST ÇEKEN 10 ÜLKE ÜZERİNE EKONOMETRİK ANALİZ

Şahin D., Beşcanlar S.

2000'Lİ YILLARDA DÜNYA EKONOMİSİNDE DÖNÜŞÜM, Prof. Dr. Hatice ERKEKOĞLU -Prof. Dr. Kıvanç Halil ARIÇ, Editör, Ekin basım yayın dağıtım, Ankara, ss.279-314, 2021

2021

2021

14. Yiyecek İçecek İşletmelerinde Satın Alma Operasyonları

BEŞCANLAR S., SAĞLIK E.

Yiyecek İçecek İşletmelerinde Satın Alma ve Depolama, Sağlık Erkan, Yıldız Muhammed, Editör, Eğitim Yayınevi, Konya, ss.181-194, 2021

2020

2020

15. Kış Turizminin Dünya’daki ve Türkiye’deki Gelişimi

BEŞCANLAR S., SAĞLIK E.

Türkiye’nin Kış Turizm Merkezleri ve Potansiyeli, Erkan Sağlık, Muharrem Tuna, Editör, Eğitim Yayınevi, Konya, ss.14-27, 2020

2020

2020

16. Marka Yerleştirme

BEŞCANLAR S., ŞAHİN D., TUNCER M.

Marka Külliyatı, Remzi Altunışık, Burhanettin Zengin, Yıldırım Yıldırım, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.632-652, 2020

Ansiklopedide Bölümler

2022

2022

1. otel yönetim sistemleri

Beşcanlar S.

detay yayıncılık, ss.200-203, 2022

Desteklenen Projeler

2022 - 2023

2022 - 2023

Kırsal Kesimde Balık Tüketiminin Yaygınlaştırılmasına Yönelik Bir Saha ÇalışmasıSürdürülebilir Kalkınma

TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı

(Proje Özeti) Creative Commons License
Beşcanlar S.

2021 - 2023

2021 - 2023

Yozgat Tarihi ve Kültürü

Valilik

Beşcanlar S.

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Ekim 2025

Ekim 2025

Journal of Tourism Research Institute

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Eylül 2025

Eylül 2025

Journal of Recreation and Tourism Research

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Ekim 2024

Ekim 2024

Tourism and Recreation

Hakemli Bilimsel Dergi

Ödüller

Şubat 2025

Şubat 2025

BAŞARI BELGESİ

Yozgat Bozok Üniversitesi

Ocak 2024

Ocak 2024

TEŞEKKÜR BELGESİ

Yozgat Bozok Üniversitesi

Ekim 2023

Ekim 2023

TEŞEKKÜR BELGESİ

Yozgat Bozok Üniversitesi

Nisan 2023

Nisan 2023

TEŞEKKÜR BELGESİ

Yozgat Bozok Üniversitesi

Ekim 2022

Ekim 2022

TEŞEKKÜR BELGESİ

Yozgat Bozok Üniversitesi



Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 3

h-indeksi (SCOPUS): 1