Education Information
2024 - Continues
2024 - ContinuesDoctorate
Nevsehir Haci Bektas Veli University, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turkey
2019 - 2022
2019 - 2022Postgraduate
Sivas Cumhuriyet University, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli), Turkey
2006 - 2010
2006 - 2010Undergraduate
Gazi University, Ticaret Ve Turizm Eğitim Fakültesi, Turizm İşletmeciliği, Turkey
Dissertations
2022
2022Postgraduate
Yiyecek içecek işletmelerinde hizmet kalitesinin müşteri sadakati üzerine etkisi
Sivas Cumhuriyet University, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü
Research Areas
Social Sciences and Humanities
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Turizm
Academic Titles / Tasks
2019 - Continues
2019 - ContinuesLecturer
Yozgat Bozok University, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri
Managerial Experience
2019 - 2023
2019 - 2023Head of Department
Yozgat Bozok University
Non Academic Experience
2018 - 2018
2018 - 2018Yozgat Valiliği/ Özel Kalem Müdürlüğü/ Protokol Şefi
Yozgat Valiliği, Yozgat Valiliği/ Özel Kalem Müdürlüğü/ Protokol Şefi
2010 - 2018
2010 - 2018ÖĞRETMEN /MÜDÜR BAŞYARDIMCISI
National Education Directorate, ZÜBEYDE HANIM MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ, YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI, ÖĞRETMEN /MÜDÜR BAŞYARDIMCISI
2010 - 2018
2010 - 2018Öğretmen/ Müdür Yardımcısı
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI, Öğretmen/ Müdür Yardımcısı
Courses
Articles Published in Other Journals
2024
2024Aşçılık Programı Öğrencilerinin “Slow Food” Kavramına İlişkin Algılarının Metaforlar Yöntemi ile Belirlenmesi
BEŞCANLAR S.
Neugastro , vol.3, no.1, 2024 (Peer-Reviewed Journal)
2024
2024Investigation of the Usability of Hemp Flour in the Production of Gluten-Free Cakes
HAYIT F., BALIKÇI E., YAZİCİ L., BEŞCANLAR S.
Journal of Culinary Science and Technology
, 2024 (ESCI)
2023
2023Kırsal Bölgelerde Balık Tüketiminin Yaygınlaştırılmasına Yönelik Bir Saha Çalışması: Yozgat Örneği
BEŞCANLAR S.
journal of recreation and tourısm research , vol.10, no.2, pp.36-52, 2023 (Peer-Reviewed Journal)
2022
2022Kırsal Destinasyonda Yerel Halkın Yer Kimliği Algısının Turizmin Gelişimine Desteği: İkamet Edilen Sürenin Rolü
ATSIZ O., KAHRAMAN O. C., BEŞCANLAR S.
GSI Journals Serie A: Advancements in Tourism, Recreation and Sports Sciences
, vol.5, no.2, pp.190-203, 2022 (Peer-Reviewed Journal)
2022
2022Yiyecek içecek işletmelerinde hizmet kalitesinin müşteri sadakati üzerine etkisi
BEŞCANLAR S., KOÇ H.
Journal of tourism research institute , vol.3, no.2, pp.137-157, 2022 (Peer-Reviewed Journal)
2021
2021Gelişmekte Olan Ülkelerde Turizm Gelirleri, Doğrudan Yabancı Yatırımlar ve Ticari Açıklığın Ekonomik Büyüme Üzerine Etkisi
DURMUŞ S., ŞAHİN D., BEŞCANLAR S.
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi
, vol.23, no.41, pp.517-529, 2021 (Peer-Reviewed Journal)
2021
2021Türkiye’de Ekonomik Büyüme ve Turizm Gelirleri İlişkisi; Yapısal Kırılmalı Test Analizi
ŞAHİN D., DURMUŞ S., BEŞCANLAR S.
Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
, vol.0, pp.36-56, 2021 (Peer-Reviewed Journal)
Refereed Congress / Symposium Publications in Proceedings
2025
2025REVIEW AND EVALUATION OF ACADEMIC LITERATURE ON THAI CUISINE
ÇAY G., BEŞCANLAR S.
2nd International Ege Congres on Social, Humanities, Administrative, and Educational Sciences, İzmir, Turkey, 08 March 2025
2025
2025DIGITAL TRANSFORMATION IN FOOD AND BEVERAGE BUSINESSES
BEŞCANLAR S., ÇAY G.
2nd International Ege Congres on Social, Humanities, Administrative, and Educational Sciences, İzmir, Turkey, 08 March 2025
2025
2025GASTRONOMİDE YARATICILIĞIN YENİ BOYUTU: 3D BASKININ GÜCÜ
BEŞCANLAR S., BAYRAK B.
15TH INTERNATIONAL CONGRESS ON SOCIAL, HUMANITIES, ADMINISTRATIVE, AND EDUCATIONAL SCIENCES IN A CHANGING WORLD, Ankara, Turkey, 13 February 2025
2025
2025GASTRONOMİDE SAĞLIKLI BESLENME AKIMLARI
BAYRAK B., BEŞCANLAR S.
15TH INTERNATIONAL CONGRESS ON SOCIAL, HUMANITIES, ADMINISTRATIVE, AND EDUCATIONAL SCIENCES IN A CHANGING WORLD, Ankara, Turkey, 13 February 2025
2024
2024GELECEĞİN TADI: HÜCRESEL TARIM VE GASTRONOMİ
BEŞCANLAR S., BAYRAK B.
14TH INTERNATIONAL BASKENT CONGRESS ON SOCIAL, HUMANITIES, ADMINISTRATIVE, AND EDUCATIONAL SCIENCES, Ankara, Turkey, 12 December 2024, pp.1065-1071
2024
2024YEREL TATLAR VE KÜRESEL LEZZETLER: PORTEKİZ GASTRONOMİSİ
BEŞCANLAR S., BAYRAK B.
III. INTERNATIONAL VAN SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS, Van, Turkey, 15 November 2024
2024
2024AĞRI İLİNİN MUTFAK KÜLTÜRÜ VE YÖRESEL LEZZETLERİ
BAYRAK B., BEŞCANLAR S.
III. INTERNATIONAL VAN SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS, Van, Turkey, 15 November 2024
2024
2024Vegan yaşam tarzı sürdürülebilir bir gelecek için ödül mü?
BEŞCANLAR S., ÇAY G.
IV. International Sustainable Tourism Congress, Yozgat, Turkey, 03 October 2024, pp.264-274
2024
2024GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE SLOW FOOD KAVRAMI
BAYRAK B., BEŞCANLAR S.
3rd INTERNATIONAL LAKE VAN SOCIAL SCIENCES CONGRESS, Van, Turkey, 22 October 2024
2024
2024KENTLEŞEN TARIM, DOĞALLAŞAN TABAĞINIZ: GASTRONOMİDE DİKEY ÇİFTLİKLERİN YERİ
BEŞCANLAR S., BAYRAK B.
3rd INTERNATIONAL LAKE VAN SOCIAL SCIENCES CONGRESS, Van, Turkey, 22 - 24 October 2024
2024
2024Restoranlarda Robotik Kullanım
ÖZEN İ. A., BEŞCANLAR S., GÖÇ S.
Uluslararası Orta Anadolu Sempozyumu, Yozgat, Turkey, 16 May 2024, pp.194-208
2024
2024İTALYA MUTFAK KÜLTÜRÜNE BİR BAKIŞ
BEŞCANLAR S.
ITEC’ 24 INTERNATIONAL CONGRESS ON TOURISM, CULTURE AND ECONOMY, Üsküp, Macedonia, 08 May 2024, pp.145-152
2024
2024GASTRONOMİDE DİJİTALLEŞME ve TEKNOLOJİ KABUL MODELİ
BEŞCANLAR S.
ITEC’ 24 INTERNATIONAL CONGRESS ON TOURISM, CULTURE AND ECONOMY, üsküp, Macedonia, 08 October 2024, pp.153-163
2023
2023YÖRESEL YEMEKLERİN GASTRONOMİ TURİZMİ KAPSAMINDA İNCELENMESİ: GÜLÜKLÜ (HÜLÜKLÜ) ÇORBA
TUNCER A. M., BEŞCANLAR S.
2nd INTERNATIONAL CONGRESS on FOOD RESEARCHES, Sivas, Turkey, 16 October 2023, pp.390
2023
2023FONKSİYONEL ÜRÜN OLAN KENEVİRİN UNLU MAMULLERDE KULLANIMI
BEŞCANLAR S., TUNCER A. M.
2nd INTERNATIONAL CONGRESS on FOOD RESEARCHES, Sivas, Turkey, 16 October 2023, pp.383-390
2022
2022Bisküvi Kalitesi Üzerine Farklı Özellikteki Tarhanaların Etkileri
BEŞCANLAR S., HAYIT F.
2. International Cappadocia Scientific Research Congress, Nevşehir, Turkey, 17 June 2022
2022
2022Glutensiz ve normal Kek Örneklerinde Ovaleks Kullanımının Bazı Kalite Parametrelerine Etkisi
HAYIT F., BEŞCANLAR S.
2. International Cappadocia Scientific Research Congress, Nevşehir, Turkey, 17 - 19 June 2022
2021
2021Parents’ Viewpoint of Kids’ Menus in Restaurants: A Research in the City of Yozgat
BEŞCANLAR S., SAĞLIK E.
3. Uluslararası Aile, Gençlik ve Çocuk Dostu Turizm İşletmeciliği Kongresi, İstanbul, Turkey, 23 June 2021, pp.176-187
2021
2021COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİN RESTORAN MENÜLERİ ÜZERİNDEN DEĞERLENDİRİLMESİ
BEŞCANLAR S.
GANUD 2ND INTERNATIONALCONFERENCE ON GASTRONOMY,NUTRITION AND DIETETICS, Gaziantep, Turkey, 19 June 2021, pp.9-18
2021
2021THE ROLE OF LOCAL FOOD IN GASTRONOMY TOURISM: THE EXAMPLE OF “TANDIR KEBAB“ IN YOZGAT PROVINCE
BEŞCANLAR S.
GANUD 2ND INTERNATIONALCONFERENCE ON GASTRONOMY,NUTRITION AND DIETETICS, Gaziantep, Turkey, 19 June 2021, pp.49-56
2021
2021ÇÖLYAK HASTALARINA YÖNELİK GLUTENSİZ KEK ÜRETİMİNDE KENEVİR UNU KULLANIMININ FİZİKSEL VE DUYUSAL ETKİSİ
HAYIT F., BEŞCANLAR S.
7. ULUSLARARASI MUHENDİSLİK MİMARLIK VE TASARIM KONGRESİ, İstanbul, Turkey, 21 May 2021, pp.791-798
2021
2021YOZGAT’IN GELENEKSEL EKMEĞİ PARMAK ÇÖREK
HAYIT F., BEŞCANLAR S.
7. ULUSLARARASI MUHENDİSLİK MİMARLIK VE TASARIM KONGRESİ, İstanbul, Turkey, 21 May 2021
2020
2020Sivas ve Yozgat İli Termal Turizm Potansiyelinin SWOT Analizi İle Değerlendirilmesi
BEŞCANLAR S., TUNCER M., ŞAHİN D., Şahin G.
USBIK 2020 3.ULUSLARARASI SOSYAL BİLİMLER KONGRESİ, Kayseri, Turkey, 29 January 2020, pp.195
Books
2024
2024Veganlık ve Sürdürülebilirlik İlişkisi
BEŞCANLAR S., ÇAY G.
in: Vegan Turizm, ALTAŞ AYSU, Editor, Detay Yayıncılık, Yozgat, pp.204-211, 2024
2024
2024Lezzetin Bilimi
BEŞCANLAR S.
in: Gelenekten Geleceğe: Türk Mutfağında Moleküler Dokunuşlar, DİNÇ LOKMAN, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.99-115, 2024
2024
2024Turizm Endüstrisinde Teknoloji
ÖZEN İ. A., BEŞCANLAR S.
in: Turizm Pazarlamasında Temel Konulara Yenilenmiş Bakış, GÜNEREN EBRU, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.17-38, 2024
2024
2024Geographically Indicated Cheeses: From the Europe and Türkiye Perspectives
ÇAY G., BEŞCANLAR S.
in: Global Perspectives on Cheese Tourism, ALTAŞ AYSU, TAŞKIN GRANT ALTAY, Editor, IGI Global Scientific Publishing, Hershey, pp.427-446, 2024
2023
2023Otellerde Ziyafet Menülerinin Planlanması
BEŞCANLAR S.
in: Turizm Araştırmaları, Bayram Ali Turan, Editor, özgür yayınları, Gaziantep, pp.217-237, 2023
2023
2023TURİZM SEKTÖRÜNDE TEKNOLOJİNİN KULLANIMI VE EKONOMİK ETKİLERİ
BEŞCANLAR S.
in: Gelişmekte Olan Ülkelerde Ekonomik Görünüm, Erkekoğlu Hatice, Arıç Kıvanç Halil, Editor, Ekin Yayınevi, Bursa, pp.104-119, 2023
2023
2023TÜRKİYE’DE AŞÇILIK PROGRAMLARI VE İŞYERİ EĞİTİMİ UYGULAMALARINA YÖNELİK GELİŞMELER
BEŞCANLAR S.
in: Turizmde Güncel Gelişmeler, Doç. Dr. Ayhan Karakaş - Dr. Ahmet Aslan, Editor, eğitim yayınevi, Ankara, pp.133-147, 2023
2022
2022Yozgat İli Turizm Alt Yapısı
BEŞCANLAR S., TUNCER M., DOĞANTEKİN A., ÖZDEMİR S.
in: Yozgat Turizm, Güngör, Ebubekir, Editor, Akçağ Yayınları, Ankara, pp.407-421, 2022
2022
2022Yozgat Kültürel Turizm Kaynakları
Doğantekin A., Özdemir S., Soysal Demirci H., Tuncer M., Hayıt F., Balıkçı E., et al.
in: Yozgat Turizm, Güngör, Ebubekir, Editor, Akçağ Yayınları, Ankara, pp.171-405, 2022
2021
2021SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM VE TURİZMİN ÇEVRESEL ETKİLERİ: EN FAZLA TURİST ÇEKEN 10 ÜLKE ÜZERİNE EKONOMETRİK ANALİZ
Şahin D., Beşcanlar S.
in: 2000'Lİ YILLARDA DÜNYA EKONOMİSİNDE DÖNÜŞÜM, Prof. Dr. Hatice ERKEKOĞLU -Prof. Dr. Kıvanç Halil ARIÇ, Editor, Ekin basım yayın dağıtım, Ankara, pp.279-314, 2021
2021
2021Yiyecek İçecek İşletmelerinde Satın Alma Operasyonları
BEŞCANLAR S., SAĞLIK E.
in: Yiyecek İçecek İşletmelerinde Satın Alma ve Depolama, Sağlık Erkan, Yıldız Muhammed, Editor, Eğitim Yayınevi, Konya, pp.181-194, 2021
2020
2020Kış Turizminin Dünya’daki ve Türkiye’deki Gelişimi
BEŞCANLAR S., SAĞLIK E.
in: Türkiye’nin Kış Turizm Merkezleri ve Potansiyeli, Erkan Sağlık, Muharrem Tuna, Editor, Eğitim Yayınevi, Konya, pp.14-27, 2020
2020
2020Marka Yerleştirme
BEŞCANLAR S., ŞAHİN D., TUNCER M.
in: Marka Külliyatı, Remzi Altunışık, Burhanettin Zengin, Yıldırım Yıldırım, Editor, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, pp.632-652, 2020
Episodes in the Encyclopedia
Supported Projects
2021 - 2024
2021 - 2024Kenevir Ununun Alabalık Köftesi Yapımında Kullanımı ve Kalite Parametrelerine Etkileri
Project Supported by Higher Education Institutions
BALIKÇI E. (Executive), BEŞCANLAR S., KENAR M., ÖZOĞUL Y., HAYIT F., YAZİCİ L.
2022 - 2023
2022 - 2023
Kırsal Kesimde Balık Tüketiminin Yaygınlaştırılmasına Yönelik Bir Saha Çalışması
TUBITAK Project
(Project Abstract)
Beşcanlar S.
2021 - 2023
2021 - 2023Farklı Oranlarda Kenevir Ununun Glutensiz Kek Yapımında Kullanımı ve Glutensiz Kekin Kalite Özelliklerine Etkisi
Project Supported by Higher Education Institutions
HAYIT F. (Executive), YAZİCİ L., BALIKÇI E., BEŞCANLAR S.
Awards
February 2025
February 2025BAŞARI BELGESİ
Yozgat Bozok Üniversitesi
January 2024
January 2024TEŞEKKÜR BELGESİ
Yozgat Bozok Üniversitesi
October 2023
October 2023TEŞEKKÜR BELGESİ
Yozgat Bozok Üniversitesi
April 2023
April 2023TEŞEKKÜR BELGESİ
Yozgat Bozok Üniversitesi
October 2022
October 2022