Dr. Öğr. Üyesi ESRA BALIKÇI


Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Gastronomi ve Mutfak Sanatları


WoS Araştırma Alanları: Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age), Temel Bilimler (Sci), Yaşam Bilimleri (Life)


Avesis Araştırma Alanları: Su Ürünleri


Yayınlardaki İsimler: Esra Balikci

Metrikler

Yayın

55

Yayın (WoS)

15

Yayın (Scopus)

15

Atıf (WoS)

235

H-İndeks (WoS)

8

Atıf (Scopus)

315

H-İndeks (Scopus)

9

Atıf (Scholar)

2

H-İndeks (Scholar)

1

Atıf (TrDizin)

2

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Diğer Toplam)

6

Proje

8

Açık Erişim

7
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2009 - 2015

2009 - 2015

Doktora

Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi (Dr), Türkiye

2006 - 2009

2006 - 2009

Yüksek Lisans

Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri (Yl) (Tezli), Türkiye

2002 - 2006

2002 - 2006

Lisans

Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Mühendisliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2015

2015

Doktora

Kekik, biberiye ve fesleğenden elde edilen ekstraktların, dondurulmuş (-18°c) ve soğukta (4±2°c) vakum paketlenerek depolanmış uskumru (scomber scombrus) köftelerinin kalite parametreleri üzerine etkileri

Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi (Dr)

2009

2009

Yüksek Lisans

Tütsülenmiş uskumru (Scomber scombrus) marinatlarının (sade ve dereotlu) duyusal, kimyasal ve mikrobiyolojik kalite parametrelerinin belirlenmesi

Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri (Yl) (Tezli)

Araştırma Alanları

Su Ürünleri

Akademik Ünvanlar / Görevler

2017 - Devam Ediyor

2017 - Devam Ediyor

Dr. Öğr. Üyesi

Yozgat Bozok Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Yönetimsel Görevler

2017 - 2024

2017 - 2024

Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi

Yozgat Bozok Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

2017 - 2024

2017 - 2024

Fakülte Kurulu Üyesi

Yozgat Bozok Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

2017 - 2024

2017 - 2024

Bölüm Başkanı

Yozgat Bozok Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

2017 - 2024

2017 - 2024

Dekan Yardımcısı

Yozgat Bozok Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Meteoroloji

ANNE VE ÇOCUK BESLENMESİ

Makaleler

Tümü (22)
SCI-E, SSCI, AHCI (14)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (15)
ESCI (1)
Scopus (15)
TRDizin (6)
Diğer Yayınlar (1)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2025

2025

1. Use of Aquatic Products Waste and By-Products in Gastronomy

Balıkçı E.

4TH INTERNATIONAL CONGRESS ON FOOD RESEARCHES (ICONFOOD'25), Sivas, Türkiye, 16 - 18 Ekim 2025, ss.632-638, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2024

2024

2. EVALUATION OF FATTY ACIDS AND FAT QUALITY INDEXES IN FISH

Balıkçı E.

3RD INTERNATIONAL FOOD RESEARCH CONGRESS, Sivas, Türkiye, 16 - 18 Ekim 2024, ss.134, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2023

2023

3. Su Ürünlerinin Gastronomideki Önemi ve KOP Bölgesindeki Potansiyeli

Balıkçı E., Özcan F.

10. Ulusal KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu, Yozgat, Türkiye, 13 - 15 Kasım 2023, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2018

2018

4. Turizm gelişim politikaları: Yozgat örneği

ÇEVİK A., AKIN G., BALIKÇI E.

Uluslar arası Turizmin Geleceği İnovasyon, Girişimcilik ve Sürdürebilirlik Kongresi, Mersin, Türkiye, 27 - 29 Eylül 2018, ss.193-198, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

5. Kırsal Kalkınmada Su Ürünlerinin Önemi ve Ülke Ekonomisine Katkısı

BALIKÇI E., AKIN G., YAVUZER E.

III. Uluslararası Bozok Sempozyumu Bölgesel Kalkınma ve Sosyo-Kültürel Yapı, 3 - 05 Mayıs 2018, ss.454-462, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

6. Üniversitenin Yaptığı Model Alabalık Üretim Tesisinin Bölge Üzerine Etkileri

YAVUZER E., AYTAÇ S., YAVUZER M. N., BALIKÇI E., GÜNDOĞDU Ö.

III. Uluslararası Bozok Sempozyumu Bölgesel Kalkınma ve Sosyo-Kültürel Yapı, 3 - 05 Mayıs 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

7. Bölgesel Kalkınmada Entegrasyon ve Sürdürülebilirliğin Önemi

AKIN G., BALIKÇI E.

III. Uluslararası Bozok Sempozyumu, Bölgesel Kalkınma ve Sosyo-Kültürel Yapı, 3 - 05 Mayıs 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

8. Balık Restoranına Gelen Tüketicilerin Kabuklu Gıda Algılarının İncelenmesi

YAVUZER E., MEBRURE NUKET Y., BALIKÇI E.

Gastronomi Kongresi, Ankara, Türkiye, 22 - 25 Mart 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

9. Anadolu’nun Gizemli İmparatorluğu Hititlerde Beslenme ve Mutfak Kültürü

AKIN G., BALIKÇI E.

Gastronomi Kongresi, Türkiye, 22 - 25 Mart 2018, (Özet Bildiri)

2017

2017

11. Yozgat İlinin Su Ürünleri Potansiyeli

BALIKÇI E., AKIN G., özcan f., YAVUZER E.

5.KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu, Konya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

12. Turizmin Gelişmesinde Temel Kurallar: Yozgat’ta Kırsal Turizm Örneği

ÇEVİK A., BALIKÇI E., AKIN G.

Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi (IWACT), Van, Türkiye, 28 Eylül - 01 Ekim 2017, ss.1-12, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

13. Effects of Herbal Extracts (Thyme, Rosemary and Basil) on Biogenic Amine Accumulation of Fish Ball Made From Mackerel (Scomber scombrus) During Frozen Storage (-18oC)

BALIKÇI E., ÖZOĞUL Y., YAVUZER E.

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017 Cappadocia / Turkey)., Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2016

2016

15. The Effects Of Herbal Extracts (Thyme, Rosemary, And Basil) On The Shelf Life Of Vacuumed Packed Fish Ball (Mackerel, Scomber Scombrus)

BALIKÇI E., ÖZOĞUL Y., DURMUŞ M.

International Congress On Advances In Veterinary Sciences And Technics (ICAVST), 25 - 29 Ağustos 2016, (Özet Bildiri)

2015

2015

18. The Effects of Nanoemulsions Based on Commercial Oils for the Quality of Vacuum-Packed Sea Bass at 2±2oC

DURMUŞ M., ÖZOĞUL Y., BALIKÇI E., GÖKDOĞAN S., ÖZOĞUL F., KÖŞKER A. R., et al.

ICFAE 2015 : 17th International Conference on Food and Agricultural Engineering, 21 - 22 Nisan 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

19. Ammonia And Biogenic Amine Production Of Fish Spoilage Bacteria: Affected By Olive Leaf, Olive Cake And Black Water

KÜLEY E., DURMUŞ M., BALIKÇI E., ÖZYURT G., UÇAR Y., KÜLEY F., et al.

ICFEB 2015: 17th International Conference on Food Engineering and Biotechnology, Prag, CEK CUM., 23 - 24 Mart 2015, ss.1201-1205, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2014

2014

21. Effect Of Thymol, Eugenol, Alpha-Terpineol And Carvacrol On Shelf Life Of Anchovy Fillets Stored

ÇETİNKAYA A., DURMUŞ M., BALIKÇI E., UÇAR Y., ÖZOĞUL F.

2nd International Congress on Food Technology, Aydın, TÜRKİYE, 5 - 07 Kasım 2014, (Özet Bildiri)

2008

2008

26. The Quality Assesment Of Marinated Freshwater Fish Species (Tench, Tinca tinca) During Storage of 180 Days At 4°C

Özoğul Y., Küley E., Özoğul F., Balıkçı E.

1st International Congress for Seafood Technology (ICST), İzmir, Türkiye, 18 - 21 Mayıs 2008, ss.182, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2023

2023

1. Fırıncılık, Unlu Mamüller ve Hamur İşleri

ÇELİK M., BALIKÇI E.

Türkiye'nin Coğrafi İşaretli Gastronomik Ürünleri, Hasan Köşker, Fatih Ercan, Editör, Paradigma Akademi, Çanakkale, ss.177-205, 2023

2023

2023

2. GASTRONOMIC PRODUCT

ÇELİK M., BALIKÇI E.

GLOBAL CONCEPTS IN GASTRONOMY, Çekiç İbrahim, Oğan Yener, Editör, Eğitim Yayınevi, ss.125-144, 2023

2023

2023

3. GASTRONOMIC PRODUCT

Çelik M., Balıkçı E.

GLOBAL CONCEPTS IN GASTRONOMY, Dr. İbrahim Çekiç,Dr. Yener Oğan, Editör, Eğitim yayınevi, İstanbul, ss.125-145, 2023 Sürdürülebilir Kalkınma

2023

2023

4. The use of sea food as an appetizer in Turkish gastronomy

Balıkçı E., Çelik M.

Current Approaches and Trends in Tourism Science, Yazıcıoğlu İrfan,Işın Alper,Yayla Özgür, Editör, SRA Academic Publishing, Klaipeda, ss.184-202, 2023 Sürdürülebilir Kalkınma

2022

2022

6. Yozgat Kültürel Turizm Kaynakları

Doğantekin A., Özdemir S., Soysal Demirci H., Tuncer M., Hayıt F., Balıkçı E., et al.

Yozgat Turizm, Güngör Ebubekir,Balıkçı Esra,Temiz Selman, Editör, Akçağ Yayınları, Ankara, ss.171-405, 2022 Sürdürülebilir Kalkınma

Desteklenen Projeler

2021 - 2022

2021 - 2022

Yozgat Tarihi ve Kültürü

Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje

Temiz S., Balıkçı E., Atsız O., Güngör E. (Yürütücü)

2018 - 2021

2018 - 2021

Süreyyabey Barajı'nda Avlanan Balıkların Besin ve Yağ Asidi Kompozisyonunun Belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

BALIKÇI E. (Yürütücü), DURMUŞ M., ÖZOĞUL Y.

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Aralık 2025

Aralık 2025

JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE

SCI Kapsamındaki Dergi

Kasım 2025

Kasım 2025

WASTE AND BIOMASS VALORIZATION

SCI Kapsamındaki Dergi

Ekim 2025

Ekim 2025

LWT - FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY

SCI Kapsamındaki Dergi

Ekim 2025

Ekim 2025

LWT - FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY

SCI Kapsamındaki Dergi

Mart 2025

Mart 2025

ACTA AQUATICA TURCICA

Hakemli Bilimsel Dergi

Kasım 2024

Kasım 2024

LWT - FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY

SCI Kapsamındaki Dergi

Eylül 2024

Eylül 2024

LWT - FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY

SCI Kapsamındaki Dergi

Ağustos 2024

Ağustos 2024

ACTA AQUATICA TURCICA

Hakemli Bilimsel Dergi

Temmuz 2024

Temmuz 2024

Black Sea Journal of Agriculture

Hakemli Bilimsel Dergi

Kasım 2023

Kasım 2023

Aquatic Food Studies

Hakemli Bilimsel Dergi

Haziran 2023

Haziran 2023

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi

Hakemli Bilimsel Dergi

Mayıs 2023

Mayıs 2023

ALGAL RESEARCH

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2023

Ocak 2023

Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology (TURJAF)

Hakemli Bilimsel Dergi

Kasım 2022

Kasım 2022

BIOMASS CONVERSION AND BIOREFINERY

SCI Kapsamındaki Dergi

Nisan 2022

Nisan 2022

LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY

SCI Kapsamındaki Dergi

Nisan 2022

Nisan 2022

International Journal Of Food Science And Technology

SCI Kapsamındaki Dergi

Temmuz 2021

Temmuz 2021

LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY

SCI Kapsamındaki Dergi

Mart 2021

Mart 2021

LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY

SCI Kapsamındaki Dergi

Bilimsel Projelerde Hakemlikler

Ocak 2022

Ocak 2022

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

BAP Araştırma Projesi, Çukurova Üniversitesi, Türkiye

Ocak 2022

Ocak 2022

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

BAP Araştırma Projesi, Çukurova Üniversitesi, Türkiye

Mart 2021

Mart 2021

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

BAP Araştırma Projesi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye

Aralık 2020

Aralık 2020

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

BAP Araştırma Projesi, Çukurova Üniversitesi, Türkiye

Eylül 2020

Eylül 2020

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

BAP Araştırma Projesi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye

Nisan 2019

Nisan 2019

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

BAP Araştırma Projesi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye



Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 315

h-indeksi (SCOPUS): 9

Jüri Üyelikleri

Eylül-2025

Eylül 2025

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Yüksek Lisans Tez Savunması - Çukurova Üniversitesi

Eylül-2025

Eylül 2025

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Tez Savunma (Yüksek Lisans) - Çukurova Üniversitesi

Eylül-2025

Eylül 2025

Tez Savunma (Doktora)

Tez savunma Doktora - Çukurova Üniversitesi

Mayıs-2025

Mayıs 2025

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Yüksek Lisans Tez Savunması - Çukurova Üniversitesi

Aralık-2024

Aralık 2024

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Yüksek Lisans Savunma Sınav Jürisi, Aralık 2024 - Çukurova Üniversitesi

Aralık-2024

Aralık 2024

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Yüksek Lisans Tez Savunma Sınav Jürisi, Aralık 2024 - Çukurova Üniversitesi

Temmuz-2023

Temmuz 2023

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Yüksek Lisans Tez Savunma Jürisi - Çukurova Üniversitesi

Ocak-2023

Ocak 2023

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Yüksek Lisans Tez Savunma Jürisi - Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi

Eylül-2022

Eylül 2022

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

- Çukurova Üniversitesi

Haziran-2019

Haziran 2019

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Tez Savunma (Yüksek Lisans) - Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi

Haziran-2019

Haziran 2019

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Tez Savunma (Yüksek Lisans) - Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi

Aralık-2018

Aralık 2018

Tez Savunma (Doktora)

Tez Savunma (Doktora) - Çukurova Üniversitesi

Haziran-2018

Haziran 2018

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Tez Savunma (Yüksek Lisans) - Çukurova Üniversitesi