Eğitim Bilgileri
2009 - 2015
2009 - 2015Doktora
Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi (Dr), Türkiye
2006 - 2009
2006 - 2009Yüksek Lisans
Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri (Yl) (Tezli), Türkiye
2002 - 2006
2002 - 2006Lisans
Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Mühendisliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2015
2015Doktora
Kekik, biberiye ve fesleğenden elde edilen ekstraktların, dondurulmuş (-18°c) ve soğukta (4±2°c) vakum paketlenerek depolanmış uskumru (scomber scombrus) köftelerinin kalite parametreleri üzerine etkileri
Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi (Dr)
2009
2009Yüksek Lisans
Tütsülenmiş uskumru (Scomber scombrus) marinatlarının (sade ve dereotlu) duyusal, kimyasal ve mikrobiyolojik kalite parametrelerinin belirlenmesi
Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri (Yl) (Tezli)
Araştırma Alanları
Su Ürünleri
Akademik Ünvanlar / Görevler
2017 - Devam Ediyor
2017 - Devam EdiyorDr. Öğr. Üyesi
Yozgat Bozok Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Yönetimsel Görevler
2017 - 2024
2017 - 2024Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi
Yozgat Bozok Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2017 - 2024
2017 - 2024Fakülte Kurulu Üyesi
Yozgat Bozok Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2017 - 2024
2017 - 2024Bölüm Başkanı
Yozgat Bozok Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2017 - 2024
2017 - 2024Dekan Yardımcısı
Yozgat Bozok Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Makaleler
2025
20251. Investigation of the Usability of Hemp Flour in the Production of Gluten-Free Cakes
Hayit F., Balikçi E., Yazici L., Beşcanlar S.
Journal of Culinary Science and Technology
, cilt.23, sa.4, ss.919-935, 2025 (ESCI, Scopus)
2024
20242. Influence of seasons and fish body parts on fatty acid profile and effect of seasons on proximate composition of Anatolian khramulya (Capoeta tinca) and Colchic khramulya (Capoeta sieboldii) captured from the Çekerek Dam in Yozgat, Turkey
Balıkçı E.
Journal of Food Composition and Analysis
, cilt.132, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20243. Bioactivity of Microencapsulated Cell-Free Supernatant of Streptococcus thermophilus in Combination with Thyme Extract on Food-Related Bacteria
Küley E., Kazgan N., Sakarya Y., Balıkçı E., Özoğul Y., Yazgan H., et al.
Foods
, cilt.13, sa.2, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
20234. Sudak Balığının (Sander Lucioperca) Dorsal, Ventral, Kaudal Kas Dokularındaki Besin ve Yağ Asidi Kompozisyonunun Belirlenmesi ve İnsan Sağlığı ile İlişkili Önemli İndekslerin Değerlendirilmesi
Balıkçı E.
ACTA AQUATICA TURCICA
, cilt.19, sa.4, ss.331-340, 2023 (TRDizin)
2023
20235. Proximate analysis and fatty acid profile of muscle tissues in different body parts of crimean barbel (Barbus tauricus Kessler, 1877) Análisis proximal y perfil de ácidos grasos de los tejidos musculares en diferentes partes del cuerpo del barbo de Crimea (Barbus tauricus Kessler, 1877)
Balıkçı E., Özcan F.
Revista Cientifica de la Facultad de Veterinaria
, cilt.33, sa.2, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
20226. The Impact of Thyme, Rosemary and Basil Extracts on the Chemical, Sensory and Microbiological Quality of Vacuumed Packed Mackerel Balls
Balikci E., Özoğul Y., Rathod N. B., Özoğul F., Ibrahim S. A.
FOODS
, cilt.11, sa.18, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
20227. The Impact of Thyme, Rosemary, and Basil Extracts on the Chemical, Sensory andMicrobiological Quality of Mackerel Balls Stored at -18oC
Balıkçı E., Özoğul Y., Durmuş M., Uçar Y., Gökdoğan S.
ACTA AQUATICA TURCICA
, cilt.18, sa.2, ss.217-235, 2022 (TRDizin)
2021
20218. Seasonal Variations in Fatty Acid and Nutritional Composition of Sand Smelt (Atherina boyeri) caught from Cekerek Dam (Yozgat, Turkey)
Balıkçı E.
ACTA AQUATICA TURCICA
, cilt.17, sa.3, ss.409-420, 2021 (TRDizin)
2019
20199. Yozgat’ın Alternatif Turizm Potansiyelinin Belirlenmesine YönelikBir Alan Araştırması
Akın G., Balıkçı E., Temiz S., Atsız O.
JOURNAL OF TOURISM STUDIES
, cilt.1, sa.1, ss.1-16, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
201910. The effects of edible oil nanoemulsions on the chemical, sensory, and microbiological changes of vacuum packed and refrigerated sea bass fillets during storage period at 2 +/- 2 degrees C
Durmuş M., Özoğul Y., Boga E. K., Uçar Y., Köşker A. R., Balıkçı E., et al.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.43, sa.12, 2019 (SCI-Expanded, Scopus)
2018
201811. Anadolu nun Gizemli İmparatorluğu Hititlerde Beslenme ve Mutfak Kültürü (The Nutrition and Culinary Culture in the Mysterious Empire of Anatolian Hittites)
AKIN G., BALIKÇI E.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.6, sa.3, ss.275-284, 2018 (TRDizin)
2018
201812. Gastronomide Bazı Bitki ve Baharatların Ekstraktelerinin Balık Köfteleri Kalitesi Üzerine Etkileri (Effects of Some Plant and Spice Extracts on the Quality of Fish Balls in Gastronomy)
BALIKÇI E., AKIN G., YAVUZER E.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.6, sa.3, ss.197-210, 2018 (TRDizin)
2018
201813. Balık Restoranına Gelen Tüketicilerin Kabuklu Gıda Algılarının İncelenmesi.
YAVUZER E., MEBRURE NUKET Y., BALIKÇI E.
Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi , cilt.2, ss.200-208, 2018 (TRDizin)
2017
201714. Fish spoilage bacterial growth and their biogenic amine accumulation: Inhibitory effects of olive by-products
KÜLEY E., DURMUŞ M., Balikci E., UÇAR Y., Regenstein J. M., ÖZOĞUL F.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES
, cilt.20, sa.5, ss.1029-1043, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201715. Effects of Oil-in-Water Nanoemulsion Based on Sunflower Oil on the Quality of Farmed Sea Bass and Gilthead Sea Bream Stored at Chilled Temperature (2 +/- 2 degrees C)
Yazgan H., Özoğul Y., Durmuş M., Balıkçı E., Gokdogan S., Uçar Y., et al.
JOURNAL OF AQUATIC FOOD PRODUCT TECHNOLOGY
, cilt.26, sa.8, ss.979-992, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2013
201316. Effect of Various Processing Methods on Quality of Mackerel (Scomber scombrus)
Özoğul Y., Balikci E.
FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY
, cilt.6, sa.4, ss.1091-1098, 2013 (SCI-Expanded, Scopus)
2013
201317. Interaction between lactic acid bacteria and food-borne pathogens on putrescine production in ornithine-enriched broth
KÜLEY E., Balikci E., Ozogul L., Cengiz D.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.48, sa.2, ss.394-404, 2013 (SCI-Expanded, Scopus)
2013
201318. The influences of fish infusion broth on the biogenic amines formation by lactic acid bacteria
KÜLEY E., ÖZOĞUL F., Balikci E., DURMUŞ M., Ayas D.
BRAZILIAN JOURNAL OF MICROBIOLOGY
, cilt.44, sa.2, ss.407-415, 2013 (SCI-Expanded, Scopus)
2012
201219. Stimulation of Cadaverine Production by Foodborne Pathogens in the Presence of Lactobacillus, Lactococcus, and Streptococcus spp.
KÜLEY E., Balikci E., ÖZOĞUL İ., Gokdogan S., ÖZOĞUL F.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE
, cilt.77, sa.12, 2012 (SCI-Expanded, Scopus)
2012
201220. Effect of the Icing with Rosemary Extract on the Oxidative Stability and Biogenic Amine Formation in Sardine (Sardinella aurita) During Chilled Storage
ÖZYURT G., KÜLEY E., Balikci E., Kacar C., Gokdogan S., ETYEMEZ M., et al.
FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY
, cilt.5, sa.7, ss.2777-2786, 2012 (SCI-Expanded, Scopus)
2012
201221. The effects of extraction methods on the contents of fatty acids, especially EPA and DHA in marine lipids
Özoğul Y., Şimşek A., Balikci E., Kenar M.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCES AND NUTRITION
, cilt.63, sa.3, ss.326-331, 2012 (SCI-Expanded, Scopus)
2011
201122. The effects of the combination of freezing and the use of natural antioxidant technology on the quality of frozen sardine fillets (Sardinella aurita)
Özoğul Y., Durmuş M., Balikci E., Özoğul F., Ayas D., Yazgan H.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.46, sa.2, ss.236-242, 2011 (SCI-Expanded, Scopus)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2025
20251. Use of Aquatic Products Waste and By-Products in Gastronomy
Balıkçı E.
4TH INTERNATIONAL CONGRESS ON FOOD RESEARCHES (ICONFOOD'25), Sivas, Türkiye, 16 - 18 Ekim 2025, ss.632-638, (Tam Metin Bildiri)
2024
20242. EVALUATION OF FATTY ACIDS AND FAT QUALITY INDEXES IN FISH
Balıkçı E.
3RD INTERNATIONAL FOOD RESEARCH CONGRESS, Sivas, Türkiye, 16 - 18 Ekim 2024, ss.134, (Özet Bildiri)
2023
20233. Su Ürünlerinin Gastronomideki Önemi ve KOP Bölgesindeki Potansiyeli
Balıkçı E., Özcan F.
10. Ulusal KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu, Yozgat, Türkiye, 13 - 15 Kasım 2023, (Özet Bildiri)
2018
20184. Turizm gelişim politikaları: Yozgat örneği
ÇEVİK A., AKIN G., BALIKÇI E.
Uluslar arası Turizmin Geleceği İnovasyon, Girişimcilik ve Sürdürebilirlik Kongresi, Mersin, Türkiye, 27 - 29 Eylül 2018, ss.193-198, (Tam Metin Bildiri)
2018
20185. Kırsal Kalkınmada Su Ürünlerinin Önemi ve Ülke Ekonomisine Katkısı
BALIKÇI E., AKIN G., YAVUZER E.
III. Uluslararası Bozok Sempozyumu Bölgesel Kalkınma ve Sosyo-Kültürel Yapı, 3 - 05 Mayıs 2018, ss.454-462, (Tam Metin Bildiri)
2018
20186. Üniversitenin Yaptığı Model Alabalık Üretim Tesisinin Bölge Üzerine Etkileri
YAVUZER E., AYTAÇ S., YAVUZER M. N., BALIKÇI E., GÜNDOĞDU Ö.
III. Uluslararası Bozok Sempozyumu Bölgesel Kalkınma ve Sosyo-Kültürel Yapı, 3 - 05 Mayıs 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
20187. Bölgesel Kalkınmada Entegrasyon ve Sürdürülebilirliğin Önemi
AKIN G., BALIKÇI E.
III. Uluslararası Bozok Sempozyumu, Bölgesel Kalkınma ve Sosyo-Kültürel Yapı, 3 - 05 Mayıs 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
20188. Balık Restoranına Gelen Tüketicilerin Kabuklu Gıda Algılarının İncelenmesi
YAVUZER E., MEBRURE NUKET Y., BALIKÇI E.
Gastronomi Kongresi, Ankara, Türkiye, 22 - 25 Mart 2018, (Özet Bildiri)
2018
20189. Anadolu’nun Gizemli İmparatorluğu Hititlerde Beslenme ve Mutfak Kültürü
AKIN G., BALIKÇI E.
Gastronomi Kongresi, Türkiye, 22 - 25 Mart 2018, (Özet Bildiri)
2018
201810. Gastronomide Bazı Bitki ve Baharatların Ekstraktelerinin Balık Köfteleri Kalitesi Üzerine Etkileri
BALIKÇI E., AKIN G., YAVUZER E.
Gastronomi Kongresi, Türkiye, 22 - 25 Mart 2018, (Özet Bildiri)
2017
201711. Yozgat İlinin Su Ürünleri Potansiyeli
BALIKÇI E., AKIN G., özcan f., YAVUZER E.
5.KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu, Konya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2017
201712. Turizmin Gelişmesinde Temel Kurallar: Yozgat’ta Kırsal Turizm Örneği
ÇEVİK A., BALIKÇI E., AKIN G.
Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi (IWACT), Van, Türkiye, 28 Eylül - 01 Ekim 2017, ss.1-12, (Tam Metin Bildiri)
2017
201713. Effects of Herbal Extracts (Thyme, Rosemary and Basil) on Biogenic Amine Accumulation of Fish Ball Made From Mackerel (Scomber scombrus) During Frozen Storage (-18oC)
BALIKÇI E., ÖZOĞUL Y., YAVUZER E.
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017 Cappadocia / Turkey)., Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2016
201614. Effects Of Natural Extracts On Fatty Acid Profile Of Vacuumed Packed Fish Ball Made From Mackerel (Scomber Scomber) During Chilled Storage (4±2°C)
BALIKÇI E., ÖZOĞUL Y., DURMUŞ M.
46th WEFTA CONFERENCE, Split, HIRVATISTAN, 12 - 14 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
2016
201615. The Effects Of Herbal Extracts (Thyme, Rosemary, And Basil) On The Shelf Life Of Vacuumed Packed Fish Ball (Mackerel, Scomber Scombrus)
BALIKÇI E., ÖZOĞUL Y., DURMUŞ M.
International Congress On Advances In Veterinary Sciences And Technics (ICAVST), 25 - 29 Ağustos 2016, (Özet Bildiri)
2015
201516. The effects of nanoemulsions based on commercial oils (sunflower, canola, corn, olive, soybean, and hazelnut oils) on sensory, chemical and microbial quality of frozen sea bass fillets
ÖZOĞUL Y., DURMUŞ M., BALIKÇI E., AYAS D., GÖKDOĞAN S., UÇAR Y.
TAFT 2015- 5th Trans-Atlantic Fisheries Technology conference (45th WEFTA meeting), 12 - 15 Ekim 2015, (Özet Bildiri)
2015
201517. Bitki esansiyel yağları kullanılarak hazırlanan nanoemülsiyonların buzda depolanan alabalık (Oncorhynchus mykiss) filetosu üzerine duyusal, kimyasal ve mikrobiyolojik etkileri
yuvka i., ÖZOĞUL Y., DURMUŞ M., BALIKÇI E., gökdoğan s., UÇAR Y., et al.
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015
2015
201518. The Effects of Nanoemulsions Based on Commercial Oils for the Quality of Vacuum-Packed Sea Bass at 2±2oC
DURMUŞ M., ÖZOĞUL Y., BALIKÇI E., GÖKDOĞAN S., ÖZOĞUL F., KÖŞKER A. R., et al.
ICFAE 2015 : 17th International Conference on Food and Agricultural Engineering, 21 - 22 Nisan 2015, (Özet Bildiri)
2015
201519. Ammonia And Biogenic Amine Production Of Fish Spoilage Bacteria: Affected By Olive Leaf, Olive Cake And Black Water
KÜLEY E., DURMUŞ M., BALIKÇI E., ÖZYURT G., UÇAR Y., KÜLEY F., et al.
ICFEB 2015: 17th International Conference on Food Engineering and Biotechnology, Prag, CEK CUM., 23 - 24 Mart 2015, ss.1201-1205, (Tam Metin Bildiri)
2014
201420. Effects of natural antioxidants on sensory, chemical and microbiological qualities of fish ball (Scomber scombrus) during frozen storage (-18ºC)
BALIKÇI E., ÖZOĞUL Y., DURMUŞ M., YAZGAN H., ÖZ M.
2nd International Congress on Food Technology, Aydın, TÜRKİYE, 5 - 07 Kasım 2014, (Özet Bildiri)
2014
201421. Effect Of Thymol, Eugenol, Alpha-Terpineol And Carvacrol On Shelf Life Of Anchovy Fillets Stored
ÇETİNKAYA A., DURMUŞ M., BALIKÇI E., UÇAR Y., ÖZOĞUL F.
2nd International Congress on Food Technology, Aydın, TÜRKİYE, 5 - 07 Kasım 2014, (Özet Bildiri)
2014
201422. PCR detection of foodborne pathogens in rainbow trout fillets fermented with lactic acid bacteria
KÜLEY E., ÖZOĞUL F., AKYOL İ., DURMUŞ M., BALIKÇI E.
FABA 2014,International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences, 25 - 27 Eylül 2014
2014
201423. Effects of natural extracts on fatty acid profile of fish ball (Scomber scomber) during frozen storage (-18ºC)
BALIKÇI E., ÖZOĞUL Y., DURMUŞ M., GÖKDOĞAN S., UÇAR Y., YUVKA İ., et al.
FABA 2014, International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences, 25 - 27 Eylül 2014
2013
201324. The Effects Of Season And Gender On The Proximate And Fatty Acid Profile Of Red Mullet (Mullus Barbatus) And Horse Mackerel (Trachurus Trachurus)
ÖZOĞUL Y., DURMUŞ M., AYDIN M., ÖZOĞUL F., BALIKÇI E., GÖKDOĞAN S., et al.
40th CIESM CONGRESS, Marsilya, FRANSA, 28 Ekim - 01 Kasım 2013
2012
201225. Biogenic Amine Production Ability Of Lactic Acid Bacteria In European Barracuda, Common Pandora, Striped Mullet Infusion Broth
KÜLEY E., ÖZOĞUL F., BALIKÇI E., DURMUŞ M., GÖKDOĞAN S., UÇAR Y.
First National Workshop on Marine Biotechnoloy and Genomics, MUĞLA, TURKEY, 24 - 25 Mayıs 2012, (Tam Metin Bildiri)
2008
200826. The Quality Assesment Of Marinated Freshwater Fish Species (Tench, Tinca tinca) During Storage of 180 Days At 4°C
Özoğul Y., Küley E., Özoğul F., Balıkçı E.
1st International Congress for Seafood Technology (ICST), İzmir, Türkiye, 18 - 21 Mayıs 2008, ss.182, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2023
20231. Fırıncılık, Unlu Mamüller ve Hamur İşleri
ÇELİK M., BALIKÇI E.
Türkiye'nin Coğrafi İşaretli Gastronomik Ürünleri, Hasan Köşker, Fatih Ercan, Editör, Paradigma Akademi, Çanakkale, ss.177-205, 2023
2023
20232. GASTRONOMIC PRODUCT
ÇELİK M., BALIKÇI E.
GLOBAL CONCEPTS IN GASTRONOMY, Çekiç İbrahim, Oğan Yener, Editör, Eğitim Yayınevi, ss.125-144, 2023
2023
20233. GASTRONOMIC PRODUCT
Çelik M., Balıkçı E.
GLOBAL CONCEPTS IN GASTRONOMY, Dr. İbrahim Çekiç,Dr. Yener Oğan, Editör, Eğitim yayınevi, İstanbul, ss.125-145, 2023
2023
20234. The use of sea food as an appetizer in Turkish gastronomy
Balıkçı E., Çelik M.
Current Approaches and Trends in Tourism Science, Yazıcıoğlu İrfan,Işın Alper,Yayla Özgür, Editör, SRA Academic Publishing, Klaipeda, ss.184-202, 2023
2022
20225. Yozgat Turizm
Güngör E. (Editör), Temiz S. (Editör), Balıkçı E. (Editör)
Akçağ Yayınları, Ankara, 2022
2022
20226. Yozgat Kültürel Turizm Kaynakları
Doğantekin A., Özdemir S., Soysal Demirci H., Tuncer M., Hayıt F., Balıkçı E., et al.
Yozgat Turizm, Güngör Ebubekir,Balıkçı Esra,Temiz Selman, Editör, Akçağ Yayınları, Ankara, ss.171-405, 2022
Desteklenen Projeler
2021 - 2024
2021 - 2024Kenevir Ununun Alabalık Köftesi Yapımında Kullanımı ve Kalite Parametrelerine Etkileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
BALIKÇI E. (Yürütücü), BEŞCANLAR S., KENAR M., ÖZOĞUL Y., HAYIT F., YAZİCİ L.
2021 - 2023
2021 - 2023Farklı Oranlarda Kenevir Ununun Glutensiz Kek Yapımında Kullanımı ve Glutensiz Kekin Kalite Özelliklerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
HAYIT F. (Yürütücü), YAZİCİ L., BALIKÇI E., BEŞCANLAR S.
2021 - 2022
2021 - 2022Yozgat Tarihi ve Kültürü
Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje
Temiz S., Balıkçı E., Atsız O., Güngör E. (Yürütücü)
2018 - 2021
2018 - 2021Süreyyabey Barajı'nda Avlanan Balıkların Besin ve Yağ Asidi Kompozisyonunun Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
BALIKÇI E. (Yürütücü), DURMUŞ M., ÖZOĞUL Y.
2017 - 2017
2017 - 2017Tıbbi ve Aromatik Bitki Yağları Çıkarılarak Doğal Antimikrobiyal Elde Edilmesi ve Dezenfeksiyon Amaçlı Kullanılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BALIKÇI E.
2014 - 2016
2014 - 2016Ticari bitkisel yağlar kullanılarak oluşturulan nanoemülsiyonların soğukta depolanan levrek (Dicentrarchus labrax) filetolarının kalite parametreleri üzerine etkileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Özoğul Y.(Yürütücü), Balıkçı E., Yazgan H., Durmuş M., Gökdoğan S., Yuvka İ., et al.
2014 - 2015
2014 - 2015Uskumrudan izole edilen bozulma etmeni bakterilerin histamin üretimi üzerine zeytin yaprağı ekstraktının etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BALIKÇI E.
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Aralık 2025
Aralık 2025JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
SCI Kapsamındaki Dergi
Kasım 2025
Kasım 2025WASTE AND BIOMASS VALORIZATION
SCI Kapsamındaki Dergi
Ekim 2025
Ekim 2025LWT - FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
SCI Kapsamındaki Dergi
Ekim 2025
Ekim 2025LWT - FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
SCI Kapsamındaki Dergi
Mart 2025
Mart 2025ACTA AQUATICA TURCICA
Hakemli Bilimsel Dergi
Kasım 2024
Kasım 2024LWT - FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
SCI Kapsamındaki Dergi
Eylül 2024
Eylül 2024LWT - FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
SCI Kapsamındaki Dergi
Ağustos 2024
Ağustos 2024ACTA AQUATICA TURCICA
Hakemli Bilimsel Dergi
Temmuz 2024
Temmuz 2024Black Sea Journal of Agriculture
Hakemli Bilimsel Dergi
Kasım 2023
Kasım 2023Aquatic Food Studies
Hakemli Bilimsel Dergi
Haziran 2023
Haziran 2023Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Mayıs 2023
Mayıs 2023ALGAL RESEARCH
SCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2023
Ocak 2023Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology (TURJAF)
Hakemli Bilimsel Dergi
Kasım 2022
Kasım 2022BIOMASS CONVERSION AND BIOREFINERY
SCI Kapsamındaki Dergi
Nisan 2022
Nisan 2022LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
SCI Kapsamındaki Dergi
Nisan 2022
Nisan 2022International Journal Of Food Science And Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Temmuz 2021
Temmuz 2021LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
SCI Kapsamındaki Dergi
Mart 2021
Mart 2021LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
SCI Kapsamındaki Dergi
Bilimsel Projelerde Hakemlikler
Ocak 2022
Ocak 2022Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BAP Araştırma Projesi, Çukurova Üniversitesi, Türkiye
Ocak 2022
Ocak 2022Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BAP Araştırma Projesi, Çukurova Üniversitesi, Türkiye
Mart 2021
Mart 2021Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BAP Araştırma Projesi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye
Aralık 2020
Aralık 2020Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BAP Araştırma Projesi, Çukurova Üniversitesi, Türkiye
Eylül 2020
Eylül 2020Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BAP Araştırma Projesi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye
Nisan 2019
Nisan 2019Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BAP Araştırma Projesi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye
Atıflar
Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 315
h-indeksi (SCOPUS): 9
Jüri Üyelikleri
Eylül-2025
Eylül 2025Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Yüksek Lisans Tez Savunması - Çukurova Üniversitesi
Eylül-2025
Eylül 2025Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Tez Savunma (Yüksek Lisans) - Çukurova Üniversitesi
Eylül-2025
Eylül 2025Tez Savunma (Doktora)
Tez savunma Doktora - Çukurova Üniversitesi
Mayıs-2025
Mayıs 2025Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Yüksek Lisans Tez Savunması - Çukurova Üniversitesi
Aralık-2024
Aralık 2024Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Yüksek Lisans Savunma Sınav Jürisi, Aralık 2024 - Çukurova Üniversitesi
Aralık-2024
Aralık 2024Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Yüksek Lisans Tez Savunma Sınav Jürisi, Aralık 2024 - Çukurova Üniversitesi
Temmuz-2023
Temmuz 2023Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Yüksek Lisans Tez Savunma Jürisi - Çukurova Üniversitesi
Ocak-2023
Ocak 2023Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Yüksek Lisans Tez Savunma Jürisi - Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi
Eylül-2022
Eylül 2022Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Çukurova Üniversitesi
Haziran-2019
Haziran 2019Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Tez Savunma (Yüksek Lisans) - Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi
Haziran-2019
Haziran 2019Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Tez Savunma (Yüksek Lisans) - Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi
Aralık-2018
Aralık 2018Tez Savunma (Doktora)
Tez Savunma (Doktora) - Çukurova Üniversitesi
Haziran-2018
Haziran 2018