Eğitim Bilgileri
2015 - 2018
2015 - 2018Doktora
Süleyman Demirel Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), Türkiye
2010 - 2014
2010 - 2014Yüksek Lisans
Süleyman Demirel Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
2011 - 2012
2011 - 2012Ön Lisans
Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi, Yönetim Ve Organizasyon Bölümü, Türkiye
2005 - 2010
2005 - 2010Lisans
Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2018
2018Doktora
Çölyak hastalarına yönelik dondurulmuş glutensiz ekmek üretimi Kısmi pişirilerek dondurma yönteminin ve kinoa kullanımının glutensiz ekmek kalitesi üzerine etkisi
Süleyman Demirel Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr)
2014
2014Yüksek Lisans
Karabuğday, taransglutaminaz ve ekşi mayanın dondurulmuş ekmek kalitesi üzerine etkisi
Süleyman Demirel Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Akademik Ünvanlar / Görevler
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorDr. Öğr. Üyesi
Yozgat Bozok Üniversitesi, Boğazlıyan Meslek Yüksekokulu, Gıda Teknolojisi
2013 - 2019
2013 - 2019Öğretim Görevlisi
Yozgat Bozok Üniversitesi, Boğazlıyan Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
Akademi Dışı Deneyim
2012 - 2012
2012 - 2012GIDA MÜHENDİSİ
ANTALYA ATATÜRK DEVLET HASTANESİ, GIDA MÜHENDİSİ
2012 - 2012
2012 - 2012GIDA MÜHENDİSİ
KITIR UNLU MAMULLERİ, GIDA MÜHENDİSİ
2010 - 2012
2010 - 2012GIDA MÜHENDİSİ
ÜNTAR GIDA DONDURULMUŞ GIDA VE REÇEL KONSERVE ÜRETİM TESİSİ, GIDA MÜHENDİSİ
Makaleler
Tümü (22)
SCI-E, SSCI, AHCI (6)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (8)
ESCI (2)
Scopus (7)
TRDizin (10)
Diğer Yayınlar (4)
2025
20251. Utilization of Polygonum cognatum Meissn, a Gastronomic Product of the Turkish Culinary Culture, in the Production of Gluten-free Biscuits
HAYIT F., Erdogan A.
Journal of Culinary Science and Technology
, cilt.23, sa.6, ss.1401-1421, 2025 (ESCI, Scopus)
2025
20252. Investigation of the Usability of Hemp Flour in the Production of Gluten-Free Cakes
Hayit F., Balikçi E., Yazici L., Beşcanlar S.
Journal of Culinary Science and Technology
, cilt.23, sa.4, ss.919-935, 2025 (ESCI, Scopus)
2024
20243. KNN-based approach for the classification of fusarium wilt disease in chickpea based on color and texture features
Hayıt T., Endes A., Hayıt F.
European Journal of Plant Pathology
, cilt.168, sa.4, ss.665-681, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20244. The severity level classification of Fusarium wilt of chickpea by pre-trained deep learning models
Hayıt T., Endes A., Hayıt F.
Journal of Plant Pathology
, cilt.106, sa.1, ss.93-105, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
20235. The classification of wheat yellow rust disease based on a combination of textural and deep features
HAYIT T., Erbay H., Varçın F., HAYIT F., Akci N.
Multimedia Tools and Applications
, cilt.82, sa.30, ss.47405-47423, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
20236. Fonksiyonel Glutensiz Bisküvi Üretiminde Kenevir Tohum Ununun Değerlendirilmesi
HAYIT F., YAZİCİ L.
AYDIN GASTRONOMY , cilt.7, sa.2, ss.241-253, 2023 (TRDizin)
2023
20237. Ticari Olarak Satışta Olan Glütensiz Makarnaların Bazı Fiziksel, Kimyasal Ve Tekstürel Kalitelerinin Belirlenmesi
HAYIT F., ACUN S., Gül H.
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi (Online)
, cilt.6, sa.1, ss.700-719, 2023 (TRDizin)
2021
20218. KIRMIZI PANCAR UNUNUN GLUTENSİZ BİSKÜVİ ÜRETİMİNDE KULLANILMASI
Gül H., Hayıt F.
Mühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi , cilt.9, sa.4, ss.1166-1173, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
20219. Determination of the severity level of yellow rust disease in wheat by using convolutional neural networks
HAYIT T., Erbay H., VARÇIN F., HAYIT F., Akci N.
JOURNAL OF PLANT PATHOLOGY
, cilt.103, sa.3, ss.923-934, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202110. Geleneksel Ekşi Mayalı Isparta Ekmeğinin Bazı Kalite Karakteristikleri Açısından Değerlendirilmesi
HAYIT F., GÜL H., ACUN S., ŞİRİKÇİ B. S.
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi , 2021 (TRDizin)
2020
202011. KİNOANIN ÖNEMİ, FIRIN ÜRÜNLERİNDE KULLANIMI VE SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ
Hayıt F., Yılmaz B.
Journal of Scientific Reports-C , sa.001, ss.70-80, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
202012. The Importance of Cannabis and Its Use in Bakery Products
HAYIT F., GÜL H.
Electronic Letters on Science & Engineering , 2020 (TRDizin)
2019
201913. Kinoa Ununun ve Kısmi Pişirilerek Dondurma Yönteminin Glutensiz Ekmek Kalitesi Üzerine Etkisi
HAYIT F., GÜL H.
karadeniz fen bilimleri dergisi
, 2019 (TRDizin)
2019
201914. Glutensiz Bisküvi Unu Formülasyonunun Yanıt Yüzey Yöntemi Kullanılarak Optimizasyonu
HAYIT F., GÜL H.
Akademik Gıda , 2019 (TRDizin)
2018
201815. Gıda Sektöründe Uygulanan Görüntü İşleme Çalışmalarının ve Tekniklerinin İncelenmesi
Hayıt T., Erbay H., Hayıt F.
Electronic Letters on Science Engineering , cilt.14, sa.1, ss.12-22, 2018 (TRDizin)
2018
201816. Improvement of Quality Characteristics of Gluten-Free Cookies with the Addition of Xanthan Gum
GÜL H., HAYIT F., ACUN S., Tekeli S. G.
“Agriculture for Life, Life for Agriculture” Conference Proceedings , cilt.1, sa.1, ss.529-535, 2018 (Hakemli Dergi)
2018
201817. Effects of Chickpea-Based Leavening Extract on Physical, Textural and Sensory Properties of White Wheat Bread
GÜL H., HAYIT F., Acar C., Kurt N., DİZLEK H.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
, cilt.14, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2018
201818. EFFECT OF HEAT STABILIZED WHEAT GERM ON SOME PROPERTIES OF COOKIES
GÜL H., HAYIT F., Bicakci S., Acun S.
FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN
, cilt.27, sa.2, ss.1145-1151, 2018 (SCI-Expanded)
2017
201719. Effect of the buckwheat flour and transglutaminase addition on physical and textural properties of partially-baked frozen sourdough bread
HAYIT F., GÜL H.
Mediterranean Agricultural Sciences (Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi) , cilt.30, sa.2, ss.113-119, 2017 (TRDizin)
2017
201720. Çölyak ve Çölyak Hastaları İçin Üretilen Ekmeklerin Kalite Özellikleri
HAYIT F., GÜL H.
Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi , cilt.7, sa.1, ss.163-169, 2017 (TRDizin)
2015
201521. Isparta İlindeki Geleneksel ve Serbest Tip Ekmek Üreten Fırınların Teknik ve Ekonomik Yönden Değerlendirilmesi
GÜL H., GÜL M., BEKİR SITKI Ş., ACUN S., HAYIT F.
SDÜ ZİRAAT FAKÜLTESİ DERGİSİ , cilt.10, sa.2, ss.11-21, 2015 (Hakemli Dergi)
2015
201522. Karabuğdayın Sağlık Açısından Önemi ve Unlu Mamüllerde Kullanımı
HAYIT F., GÜL H.
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DERGİSİ , cilt.29, sa.1, ss.123-131, 2015 (TRDizin)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2023
20231. ÇÖLYAK HASTALARINA YÖNELİK ÇİLEKLİ BİSKÜVİ ÜRETİMİ VE BAZI KALİTE ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
HAYIT F., YILDIRIM E. S.
5. INTERNATIONAL HASANKEYF SCIENTIFIC RESEARCH AND INNOVATION CONGRESS, Batman, Türkiye, 5 - 06 Ağustos 2023, (Tam Metin Bildiri)
2023
20232. THE USE OF A LOCAL PRODUCT 'MADIMAK' GLUTEN-FREE BISCUIT PRODUCTION AND ITS EFFECT ON NUTRITIONAL VALUE
HAYIT F., ERDOĞAN A. N.
4th International Black Sea Modern Scientific Research Congress, Rize, Türkiye, 6 - 07 Haziran 2023, (Özet Bildiri)
2023
20233. Effect Of Celery Flour In Functional Bread Production On Bread Quality Parameters
HAYIT F., YILMAZ B., KARAKAYA S.
4.INTERNATIONAL DİCLE SCIENTIFIC RESEARCH AND INNOVATION CONGRESS, 18 - 19 Nisan 2023, (Tam Metin Bildiri)
2023
20234. BREAD TRIALS FOR GLUTEN-FREE DIETS
HAYIT F., YİĞİT E. N.
4. International Antalya Scientific Research and Innovative Studies Congress, Antalya, Türkiye, 09 Mayıs 2023, (Tam Metin Bildiri)
2023
20235. SENSORY INVESTIGATION OF THE USAGE OF “MADIMAK”, SPECIFIC TO THE CENTRAL ANATOLIA REGION, IN GLUTEN-FREE BISCUIT PRODUCTION ABSTRACT
HAYIT F., ERDOĞAN A. N.
4. INTERNATIONAL HASANKEYF SCIENTIFIC RESEARCH AND INNOVATION CONGRESS, 29 - 30 Nisan 2023, (Özet Bildiri)
2022
20226. THE EFFECT OF OVALEX USAGE ON SOME QUALITY PARAMETERS IN GLUTEN-FREE AND NORMAL CAKE SAMPLES
HAYIT F., BEŞCANLAR S.
2ND INTERNATIONAL CAPPADOCIA SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS, Türkiye, 17 Haziran 2022, (Tam Metin Bildiri)
2022
20227. HE EFFECTS OF DIFFERENT CHARACTERISTICS OF TARHANA ON BISCUIT QUALITY
BEŞCANLAR S., HAYIT F.
2. INTERNATIONAL CAPPADOCIA SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS, Türkiye, 17 Haziran 2022, (Tam Metin Bildiri)
2022
20228. Bisküvi Kalitesi Üzerine Farklı Özellikteki Tarhanaların Etkileri
BEŞCANLAR S., HAYIT F.
2. International Cappadocia Scientific Research Congress, Nevşehir, Türkiye, 17 Haziran 2022, (Tam Metin Bildiri)
2022
20229. Glutensiz ve normal Kek Örneklerinde Ovaleks Kullanımının Bazı Kalite Parametrelerine Etkisi
HAYIT F., BEŞCANLAR S.
2. International Cappadocia Scientific Research Congress, Nevşehir, Türkiye, 17 - 19 Haziran 2022, (Tam Metin Bildiri)
2022
202210. BİSKÜVİ KALİTESİ ÜZERİNE FARKLI ÖZELLİKTEKİ TARHANALARIN ETKİLERİ
Hayıt F.
2. INTERNATIONAL CAPPADOCIA SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS, Nevşehir, Türkiye, 17 - 19 Haziran 2022, ss.689-695, (Tam Metin Bildiri)
2021
202111. Buğdayda Sarı Pas Hastalığının Enfeksiyon Türlerinin Sınıflandırılmasında Görüntü İşleme ve Veri Artırım Yöntemlerinin İncelenmesi
HAYIT T., HAYIT F., AKCİ N.
Uluslararası Katılımlı 8. Bitki Koruma Kongresi, 24 Ağustos 2021, (Özet Bildiri)
2021
202112. FARKLI PROPOLİS EKSTRAKTLARININ MİKROENKAPSÜL ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ
ACUN S., HAYIT F., GÜL H.
1. International Marmara Scientific Research And Innovation Congress, İstanbul, Türkiye, 21 - 22 Ağustos 2021, ss.118-131, (Tam Metin Bildiri)
2021
202113. Characterization of Some Monofloral And Multifloral Honeys
HAYIT F., ACUN S., Atlı A., Çetin A. K., GÜL H.
1. International Marmara Scientific Research And Innovation Congress, İstanbul, Türkiye, 21 Ağustos 2021, ss.132-138, (Tam Metin Bildiri)
2021
202114. YOZGAT’IN GELENEKSEL EKMEĞİ PARMAK ÇÖREK
HAYIT F., BEŞCANLAR S.
7. ULUSLARARASI MUHENDİSLİK MİMARLIK VE TASARIM KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 21 Mayıs 2021, (Tam Metin Bildiri)
2021
202115. ÇÖLYAK HASTALARINA YÖNELİK GLUTENSİZ KEK ÜRETİMİNDE KENEVİR UNU KULLANIMININ FİZİKSEL VE DUYUSAL ETKİSİ
HAYIT F., BEŞCANLAR S.
7. ULUSLARARASI MUHENDİSLİK MİMARLIK VE TASARIM KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 21 Mayıs 2021, ss.791-798, (Tam Metin Bildiri)
2018
201816. Improvement of Quality Characterictics of Gluten-free Cookies with the Addition of Xantham Gum
GÜL H., HAYIT F., ACUN S., Tekeli S. G.
Agriculture for Life, Life for Agriculture, 7 - 09 Haziran 2018, cilt.1, ss.529-535, (Tam Metin Bildiri)
2018
201817. Problems with Food Safety in Gluten-Free Products
GÜL H., HAYIT F., DİZLEK H.
6. Food Safety Congress, İstanbul, Türkiye, 3 - 04 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
2018
201818. Gıda Sektöründe Uygulanan Görüntü İşleme Çalışmalarının ve Tekniklerinin İncelenmesi: Literatür İncelemesi
HAYIT T., ERBAY H., HAYIT F.
1st International Symposium on Innovative Approaches in Scientific Studies, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, ss.80, (Tam Metin Bildiri)
2018
201819. Optimization of Gluten Free Cookie Flour by Using Response Surface Methodology
HAYIT F., GÜL H.
Abstract Proceeding Book of International Symposium on Innovative Approaches in Scientific Studies (ISAS 2018) Conference, Türkiye, 11 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
2018
201820. Utilisation of Potato Flour for Tarhana Chips Production
HAYIT F., GÜL H., ACUN S., TİMO a.
ICAFOF 2018, Türkiye, 02 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
2018
201821. Quality of Gluten Free Cookies Suplemented With Red Beet Flour
HAYIT F., ACUN S., GÜL H., cin b., cin b.
ICAFOF 2018, Türkiye, 02 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
2018
201822. Influence of Frozen Storage On Physical and Sensorial Properties of Partially-Baked Gluten-Free Bread.
HAYIT F., GÜL H.
Isas 2018Abstract Proceeding Book of International Symposium on Innovative Approaches in Scientific Studies (ISAS 2018) Conference, Türkiye, 11 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
2018
201823. Impact of Frozen Storage on Textural Properties of Partially- Baked Gluten-Free Bread
HAYIT F., GÜL H.
ICAFOF 2018, Türkiye, 02 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
2018
201824. Grape Pomace as an Ingredient to Enhance the Nutritional and Functional Properties of Gluten-Free Cookies.
HAYIT F., GÜL H., ŞİRİKÇİ B. S.
1st International Symposium on Innovative Approaches in Scientific Studies (ISAS), Türkiye, 11 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
2017
201725. Analysis Of Bread Pore Structure By Using Matlab Program In Web Environment
HAYIT T., HAYIT F., GÜL H., ERGÜN U.
International Advanced Researches Engineering Congress, Osmaniye, Türkiye, 16 - 18 Kasım 2017, ss.2189, (Özet Bildiri)
2017
201726. THE EFFECTS OF INULIN ADDITION ON PHYSICAL AND TEXTURAL PROPERTIES OF GLUTEN FREE COOKIES
HAYIT F., GÜL H., DİZLEK H.
AGROSYM, 5 - 08 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2017
201727. Optimization of Gluten-Free Bread Formulation by using Response Surface Methodology.
GÜL H., HAYIT F.
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, 15 - 17 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2017
201728. Characterisation of the Textural and Sensory Properties of Ice Cream Cones
ŞİMŞEK B., GÜL H., HAYIT F., UĞUR B.
ICAFOF, 15 - 17 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2017
201729. Impact of Quinoa on the Quality and Sensorial Properties of Gluten-Free Breads
HAYIT F., GÜL H.
The International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, 15 - 17 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2017
201730. Textural Properties in Gluten Free ”Bazlama”: Traditional Turkish Bread
HAYIT F., GÜL H.
ICAFOF, 15 - 17 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2016
201631. Effects of Chickpea Yeast on Physical Textural and Sensory Properties of Breads
GÜL H., HAYIT F.
URUAE, IICBE and IA-E International Conference Program, 30 - 31 Aralık 2016, (Özet Bildiri)
2016
201632. Effect of Whole Buckwheat Flour on Loaf Volume and Textural Properties of Partially Baked Frozen Bread
HAYIT F., GÜL H.
15th International Cereal and Bread Congress, 18 - 21 Nisan 2016, (Tam Metin Bildiri)
2016
201633. Effect of Whole Buckwheat Flour and Transglutaminase on the Textural Properties of Sourdough Breads
HAYIT F., GÜL H.
15th International Cereal and Bread Congress, 18 - 21 Nisan 2016, (Özet Bildiri)
2016
201634. Flat Bread with Quinoa for Coeliac Patients
GÜL H., HAYIT F.
15th International Cereal and Bread Congress, 18 - 21 Nisan 2016, (Özet Bildiri)
2015
201535. Isparta Ev Ekmeğinin Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
GÜL H., HAYIT F., ACUN S.
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015
2015
201536. Makarnanın Kurutulmasında Mikrodalga ve Konveksiyonel Kurutma Yöntemlerinin Kullanımı
HAYIT F., GÜL H.
Pamukkale Gıda Sempozyumu III "Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar", Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015
2014
201437. The microbial quality of our traditional taste ”phyllo”
ACUN S., HAYIT F., GÜL H.
2nd International Congress on Food Technology, 5 - 07 Kasım 2014, (Özet Bildiri)
2014
201438. The Effect of Transglutaminase on Someproperties of Bread.
HAYIT F., GÜL H.
International Scientific-ExpertsCongress on Agriculture and Food Industry, 25 - 27 Eylül 2014, (Özet Bildiri)
2014
201439. AKSEKİ MUTFAĞINDAN EKŞİ TARHANA
HAYIT F., DOĞAN N., DOĞAN C.
IV. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, (Tam Metin Bildiri)
2014
201440. Geleneksel Türk Mutfağında Toprak Kullanımı ve Yozgat Testi Kebabı
DOĞAN C., DOĞAN N., CANKURT H., HAYIT F.
IV. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, (Özet Bildiri)
2014
201441. Geçmişten Günümüze Gıdalarda Karbonat Kullanımı
DOĞAN N., DOĞAN C., HAYIT F., CANKURT H.
IV. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, (Özet Bildiri)
2014
201442. Geleneksel Mısır Ekmeğinin Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi ve Beyaz Ekmek ile Karşılaştırılması.
GÜL H., ACUN S., HAYIT F.
IV. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2023
20231. FÜZYON MUTFAK: İSTANBUL İLİ FÜZYON MUTFAK KONSEPTLİ RESTORAN İŞLETMELERİNE YÖNELİK TRİPADVİSOR YORUMLARININ İÇERİK ANALİZİ
HAYIT F.
GASTRONOMİK AKIMLAR-I, Sinem TÜRK ASLAN, Editör, Iksad, ss.41-60, 2023
2023
20232. ŞEVKETİ BOSTAN’NIN (CNICUS BENEDICTUS) KİMYASAL ÖZELLİKLERİ, SAĞLIK VE GASTRONOMİ ALANINDA DEĞERLENDİRİLMESİ VE YEREL TÜKETİMİ
HAYIT F.
GIDA BİLİMİ VE GASTRONOMİ -I, FATMA HAYIT, Editör, Iksad, ss.135-152, 2023
2023
20233. SÜRDÜRÜLEBİLİR GASTRONOMİ TURİZMİ: ENTOMOFAJİ
HAYIT F.
GASTRONOMİK AKIMLAR II, Öğr. Gör. Dr. Sinem TÜRK ASLAN, Editör, Iksad, ss.163-184, 2023
2023
20234. MOLEKÜLER GASTRONOMİ: BAZI GIDA HİDROKOLLOİDLERİ
HAYIT F.
GIDA BİLİMİ VE GASTRONOMİ II, FATMA HAYIT, Editör, Iksad, ss.111-135, 2023
2023
20235. GİLABURU (Viburnum opulus L.)’NUN BİYOKİMYASAL BİLEŞENLERİ SAĞLIKLA İLİŞKİSİ VE GASTRONOMİK AÇIDAN ÖNEMİ
HAYIT F.
TARIM BİLİMLERİ ALANINDA MULTİDİSİPLİNER GÜNCEL ÇALIŞMALAR II, KÜBRA YAZICI, HÜLYA DOĞAN, Editör, Iksad, ss.301-320, 2023
2023
20236. ETHICAL GASTRONOMY
HAYIT F.
GLOBAL CONCEPTS IN GASTRONOMY, İBRAHİM ÇEKİÇ, Yener OĞAN, Editör, Eğitim Yayınevi, ss.43-62, 2023
2023
20237. An Analysis of the Functional Properties of Geographically Indicated Fruits in Antalya Region
HAYIT F.
Current Approaches and Trends in Tourism Science, Prof. İrfan YAZICIOĞLU,Assoc. Prof. Alper IŞIN,Assoc. Prof. Özgür YAYLA, Editör, SRA Academic Publishing Press, Klaipeda, Lithuania. www.srapublishing.org, ss.470-522, 2023
2022
20228. YABAN MERSİNİ MEYVESİNİN FONKSİYONEL BİLEŞENLERİ VE GIDALARDA KULLANIMI
Hayıt F.
TARIM BİLİMLERİ ALANINDA GÜNCEL ÇALIŞMALAR I, KÜBRA YAZICI,HÜLYA DOĞAN, Editör, İksad Yayınevi, Ankara, ss.83-107, 2022
2022
20229. Gıda ve Tarım Alanlarında Yapay Zekâ İçeren Çalışma Örnekleri ve Örnek Bir Yapay Zekâ Uygulaması
HAYIT F., HAYIT T.
Tarım Bilimleri Alanında Multidisipliner Güncel Yaklaşımlar, KÜBRA YAZICI, HÜLYA DOĞAN, Editör, İksad Publishing House, ss.185-207, 2022
2022
202210. Yaban Mersini Meyvesinin Fonksiyonel Bileşenleri ve Gıdalarda Kullanımı
HAYIT F.
Tarım Bilimleri Alanında Multidsipliner Güncel Çalışmalar I, , Editör, İksad Publishing House, ss.83-106, 2022
2022
202211. Gıda ve Tarım Alanlarında Yapay Zekâ İçeren Çalışma Örnekleri ve Örnek Bir Yapay Zekâ Uygulaması
HAYIT F., HAYIT T.
Tarım Bilimleri Alanında Multidsipliner Güncel Çalışmalar I, Yazıcı Kübra, Doğan Hülya, Editör, İksad Publishing House, ss.185-207, 2022
2022
202212. Yozgat Kültürel Turizm Kaynakları
Doğantekin A., Özdemir S., Soysal Demirci H., Tuncer M., Hayıt F., Balıkçı E., et al.
Yozgat Turizm, Güngör, Ebubekir, Editör, Akçağ Yayınları, Ankara, ss.171-405, 2022
Desteklenen Projeler
2021 - 2024
2021 - 2024Kenevir Ununun Alabalık Köftesi Yapımında Kullanımı ve Kalite Parametrelerine Etkileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
BALIKÇI E. (Yürütücü), BEŞCANLAR S., KENAR M., ÖZOĞUL Y., HAYIT F., YAZİCİ L.
2022 - 2023
2022 - 2023Nohutta Fusarium Solgunluğunun (Fusarium oxysporum f. sp. ciceris) Şiddet Seviyesinin Derin Öğrenme ile Belirlenmesi
TÜBİTAK Projesi , 1002 - Hızlı Destek Programı
Hayıt T. (Yürütücü), Endes A., Hayıt F.
2022 - 2023
2022 - 2023Kenevir Tohumu Ununun Glutensiz Bisküvilerin Besin Değeri ve Kalitesi Üzerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
HAYIT F. (Yürütücü), YAZİCİ L.
2021 - 2023
2021 - 2023Farklı Oranlarda Kenevir Ununun Glutensiz Kek Yapımında Kullanımı ve Glutensiz Kekin Kalite Özelliklerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
HAYIT F. (Yürütücü), YAZİCİ L., BALIKÇI E., BEŞCANLAR S.
2021 - 2021
2021 - 2021Buğdayda Sarı Pas (Puccinia Striiformis) Hastalığının Enfeksiyon Tipinin Derin Öğrenme ile Belirlenmesi
TÜBİTAK Projesi
Hayıt T. (Yürütücü), Erbay H., Varçın F., Hayıt F., Akci N.
2013 - 2018
2013 - 2018Karabuğday Transglutaminaz ve Ekşi Mayanın Dondurulmuş Ekmek Kalitesi Üzerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
HAYIT F.
2011 - 2015
2011 - 2015ISPARTA İLİNDEKİ GELENEKSEL VE SERBEST TİP EKMEK ÜRETEN FIRINLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
HAYIT F.
Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorBozok Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi
Editörler Kurulu Üyesi
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Haziran 2022
Haziran 2022Electronic Letters on Science and Engineering
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Şubat 2021
Şubat 2021Food and Health
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Ağustos 2020
Ağustos 2020Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Bilimsel Projelerde Hakemlikler
Mayıs 2022
Mayıs 2022Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BAP Araştırma Projesi, Amasya Üniversitesi, Türkiye
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
17 Haziran 2022 - 19 Haziran 2022
17 Haziran 2022 - 19 Haziran 20222. INTERNATIONAL CAPPADOCIA SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS
Katılımcı
Nevşehir-Türkiye
24 Ağustos 2021 - 24 Ağustos 2021
24 Ağustos 2021 - 24 Ağustos 2021