Dr. Öğr. Üyesi FATMA HAYIT


Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Gastronomi ve Mutfak Sanatları


WoS Araştırma Alanları: Mühendislik Bilişim Ve Teknoloji (Eng)


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği

Araştırmacı kurumdan ayrılmıştır

E-posta: fatma.hayit@bozok.edu.tr
Fax Telefonu: +90 0551 609 4820
Web: https://avesis.bozok.edu.tr/fatma.hayit
Posta Adresi: Yozgat Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi

Metrikler

Yayın

81

Yayın (WoS)

9

Yayın (Scopus)

7

Atıf (WoS)

17

H-İndeks (WoS)

2

Atıf (Scopus)

78

H-İndeks (Scopus)

4

Atıf (Scholar)

132

H-İndeks (Scholar)

5

Atıf (TrDizin)

3

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Diğer Toplam)

22

Proje

8

Açık Erişim

2
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2015 - 2018

2015 - 2018

Doktora

Süleyman Demirel Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), Türkiye

2010 - 2014

2010 - 2014

Yüksek Lisans

Süleyman Demirel Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

2011 - 2012

2011 - 2012

Ön Lisans

Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi, Yönetim Ve Organizasyon Bölümü, Türkiye

2005 - 2010

2005 - 2010

Lisans

Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2018

2018

Doktora

Çölyak hastalarına yönelik dondurulmuş glutensiz ekmek üretimi Kısmi pişirilerek dondurma yönteminin ve kinoa kullanımının glutensiz ekmek kalitesi üzerine etkisi

Süleyman Demirel Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr)

2014

2014

Yüksek Lisans

Karabuğday, taransglutaminaz ve ekşi mayanın dondurulmuş ekmek kalitesi üzerine etkisi

Süleyman Demirel Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Akademik Ünvanlar / Görevler

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Dr. Öğr. Üyesi

Yozgat Bozok Üniversitesi, Boğazlıyan Meslek Yüksekokulu, Gıda Teknolojisi

2013 - 2019

2013 - 2019

Öğretim Görevlisi

Yozgat Bozok Üniversitesi, Boğazlıyan Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

Akademi Dışı Deneyim

2012 - 2012

2012 - 2012

GIDA MÜHENDİSİ

ANTALYA ATATÜRK DEVLET HASTANESİ, GIDA MÜHENDİSİ

2012 - 2012

2012 - 2012

GIDA MÜHENDİSİ

KITIR UNLU MAMULLERİ, GIDA MÜHENDİSİ

2010 - 2012

2010 - 2012

GIDA MÜHENDİSİ

ÜNTAR GIDA DONDURULMUŞ GIDA VE REÇEL KONSERVE ÜRETİM TESİSİ, GIDA MÜHENDİSİ

Makaleler

Tümü (22)
SCI-E, SSCI, AHCI (6)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (8)
ESCI (2)
Scopus (7)
TRDizin (10)
Diğer Yayınlar (4)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2023

2023

1. ÇÖLYAK HASTALARINA YÖNELİK ÇİLEKLİ BİSKÜVİ ÜRETİMİ VE BAZI KALİTE ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ

HAYIT F., YILDIRIM E. S.

5. INTERNATIONAL HASANKEYF SCIENTIFIC RESEARCH AND INNOVATION CONGRESS, Batman, Türkiye, 5 - 06 Ağustos 2023, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

2. THE USE OF A LOCAL PRODUCT 'MADIMAK' GLUTEN-FREE BISCUIT PRODUCTION AND ITS EFFECT ON NUTRITIONAL VALUE

HAYIT F., ERDOĞAN A. N.

4th International Black Sea Modern Scientific Research Congress, Rize, Türkiye, 6 - 07 Haziran 2023, (Özet Bildiri)

2023

2023

3. Effect Of Celery Flour In Functional Bread Production On Bread Quality Parameters

HAYIT F., YILMAZ B., KARAKAYA S.

4.INTERNATIONAL DİCLE SCIENTIFIC RESEARCH AND INNOVATION CONGRESS, 18 - 19 Nisan 2023, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

4. BREAD TRIALS FOR GLUTEN-FREE DIETS

HAYIT F., YİĞİT E. N.

4. International Antalya Scientific Research and Innovative Studies Congress, Antalya, Türkiye, 09 Mayıs 2023, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

5. SENSORY INVESTIGATION OF THE USAGE OF “MADIMAK”, SPECIFIC TO THE CENTRAL ANATOLIA REGION, IN GLUTEN-FREE BISCUIT PRODUCTION ABSTRACT

HAYIT F., ERDOĞAN A. N.

4. INTERNATIONAL HASANKEYF SCIENTIFIC RESEARCH AND INNOVATION CONGRESS, 29 - 30 Nisan 2023, (Özet Bildiri)

2022

2022

6. THE EFFECT OF OVALEX USAGE ON SOME QUALITY PARAMETERS IN GLUTEN-FREE AND NORMAL CAKE SAMPLES

HAYIT F., BEŞCANLAR S.

2ND INTERNATIONAL CAPPADOCIA SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS, Türkiye, 17 Haziran 2022, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

7. HE EFFECTS OF DIFFERENT CHARACTERISTICS OF TARHANA ON BISCUIT QUALITY

BEŞCANLAR S., HAYIT F.

2. INTERNATIONAL CAPPADOCIA SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS, Türkiye, 17 Haziran 2022, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

8. Bisküvi Kalitesi Üzerine Farklı Özellikteki Tarhanaların Etkileri

BEŞCANLAR S., HAYIT F.

2. International Cappadocia Scientific Research Congress, Nevşehir, Türkiye, 17 Haziran 2022, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

9. Glutensiz ve normal Kek Örneklerinde Ovaleks Kullanımının Bazı Kalite Parametrelerine Etkisi

HAYIT F., BEŞCANLAR S.

2. International Cappadocia Scientific Research Congress, Nevşehir, Türkiye, 17 - 19 Haziran 2022, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

10. BİSKÜVİ KALİTESİ ÜZERİNE FARKLI ÖZELLİKTEKİ TARHANALARIN ETKİLERİ

Hayıt F.

2. INTERNATIONAL CAPPADOCIA SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS, Nevşehir, Türkiye, 17 - 19 Haziran 2022, ss.689-695, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

12. FARKLI PROPOLİS EKSTRAKTLARININ MİKROENKAPSÜL ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ

ACUN S., HAYIT F., GÜL H.

1. International Marmara Scientific Research And Innovation Congress, İstanbul, Türkiye, 21 - 22 Ağustos 2021, ss.118-131, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

13. Characterization of Some Monofloral And Multifloral Honeys

HAYIT F., ACUN S., Atlı A., Çetin A. K., GÜL H.

1. International Marmara Scientific Research And Innovation Congress, İstanbul, Türkiye, 21 Ağustos 2021, ss.132-138, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

14. YOZGAT’IN GELENEKSEL EKMEĞİ PARMAK ÇÖREK

HAYIT F., BEŞCANLAR S.

7. ULUSLARARASI MUHENDİSLİK MİMARLIK VE TASARIM KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 21 Mayıs 2021, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

15. ÇÖLYAK HASTALARINA YÖNELİK GLUTENSİZ KEK ÜRETİMİNDE KENEVİR UNU KULLANIMININ FİZİKSEL VE DUYUSAL ETKİSİ

HAYIT F., BEŞCANLAR S.

7. ULUSLARARASI MUHENDİSLİK MİMARLIK VE TASARIM KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 21 Mayıs 2021, ss.791-798, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

16. Improvement of Quality Characterictics of Gluten-free Cookies with the Addition of Xantham Gum

GÜL H., HAYIT F., ACUN S., Tekeli S. G.

Agriculture for Life, Life for Agriculture, 7 - 09 Haziran 2018, cilt.1, ss.529-535, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

17. Problems with Food Safety in Gluten-Free Products

GÜL H., HAYIT F., DİZLEK H.

6. Food Safety Congress, İstanbul, Türkiye, 3 - 04 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

18. Gıda Sektöründe Uygulanan Görüntü İşleme Çalışmalarının ve Tekniklerinin İncelenmesi: Literatür İncelemesi

HAYIT T., ERBAY H., HAYIT F.

1st International Symposium on Innovative Approaches in Scientific Studies, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, ss.80, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

19. Optimization of Gluten Free Cookie Flour by Using Response Surface Methodology

HAYIT F., GÜL H.

Abstract Proceeding Book of International Symposium on Innovative Approaches in Scientific Studies (ISAS 2018) Conference, Türkiye, 11 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

20. Utilisation of Potato Flour for Tarhana Chips Production

HAYIT F., GÜL H., ACUN S., TİMO a.

ICAFOF 2018, Türkiye, 02 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

22. Influence of Frozen Storage On Physical and Sensorial Properties of Partially-Baked Gluten-Free Bread.

HAYIT F., GÜL H.

Isas 2018Abstract Proceeding Book of International Symposium on Innovative Approaches in Scientific Studies (ISAS 2018) Conference, Türkiye, 11 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

24. Grape Pomace as an Ingredient to Enhance the Nutritional and Functional Properties of Gluten-Free Cookies.

HAYIT F., GÜL H., ŞİRİKÇİ B. S.

1st International Symposium on Innovative Approaches in Scientific Studies (ISAS), Türkiye, 11 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2017

2017

25. Analysis Of Bread Pore Structure By Using Matlab Program In Web Environment

HAYIT T., HAYIT F., GÜL H., ERGÜN U.

International Advanced Researches Engineering Congress, Osmaniye, Türkiye, 16 - 18 Kasım 2017, ss.2189, (Özet Bildiri)

2017

2017

27. Optimization of Gluten-Free Bread Formulation by using Response Surface Methodology.

GÜL H., HAYIT F.

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, 15 - 17 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

29. Impact of Quinoa on the Quality and Sensorial Properties of Gluten-Free Breads

HAYIT F., GÜL H.

The International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, 15 - 17 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2016

2016

31. Effects of Chickpea Yeast on Physical Textural and Sensory Properties of Breads

GÜL H., HAYIT F.

URUAE, IICBE and IA-E International Conference Program, 30 - 31 Aralık 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

32. Effect of Whole Buckwheat Flour on Loaf Volume and Textural Properties of Partially Baked Frozen Bread

HAYIT F., GÜL H.

15th International Cereal and Bread Congress, 18 - 21 Nisan 2016, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

33. Effect of Whole Buckwheat Flour and Transglutaminase on the Textural Properties of Sourdough Breads

HAYIT F., GÜL H.

15th International Cereal and Bread Congress, 18 - 21 Nisan 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

34. Flat Bread with Quinoa for Coeliac Patients

GÜL H., HAYIT F.

15th International Cereal and Bread Congress, 18 - 21 Nisan 2016, (Özet Bildiri)

2015

2015

35. Isparta Ev Ekmeğinin Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi

GÜL H., HAYIT F., ACUN S.

İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015

2015

2015

36. Makarnanın Kurutulmasında Mikrodalga ve Konveksiyonel Kurutma Yöntemlerinin Kullanımı

HAYIT F., GÜL H.

Pamukkale Gıda Sempozyumu III "Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar", Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015

2014

2014

37. The microbial quality of our traditional taste ”phyllo”

ACUN S., HAYIT F., GÜL H.

2nd International Congress on Food Technology, 5 - 07 Kasım 2014, (Özet Bildiri)

2014

2014

38. The Effect of Transglutaminase on Someproperties of Bread.

HAYIT F., GÜL H.

International Scientific-ExpertsCongress on Agriculture and Food Industry, 25 - 27 Eylül 2014, (Özet Bildiri)

2014

2014

39. AKSEKİ MUTFAĞINDAN EKŞİ TARHANA

HAYIT F., DOĞAN N., DOĞAN C.

IV. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

40. Geleneksel Türk Mutfağında Toprak Kullanımı ve Yozgat Testi Kebabı

DOĞAN C., DOĞAN N., CANKURT H., HAYIT F.

IV. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, (Özet Bildiri)

2014

2014

41. Geçmişten Günümüze Gıdalarda Karbonat Kullanımı

DOĞAN N., DOĞAN C., HAYIT F., CANKURT H.

IV. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2023

2023

3. SÜRDÜRÜLEBİLİR GASTRONOMİ TURİZMİ: ENTOMOFAJİ

HAYIT F.

GASTRONOMİK AKIMLAR II, Öğr. Gör. Dr. Sinem TÜRK ASLAN, Editör, Iksad, ss.163-184, 2023

2023

2023

4. MOLEKÜLER GASTRONOMİ: BAZI GIDA HİDROKOLLOİDLERİ

HAYIT F.

GIDA BİLİMİ VE GASTRONOMİ II, FATMA HAYIT, Editör, Iksad, ss.111-135, 2023

2023

2023

5. GİLABURU (Viburnum opulus L.)’NUN BİYOKİMYASAL BİLEŞENLERİ SAĞLIKLA İLİŞKİSİ VE GASTRONOMİK AÇIDAN ÖNEMİ

HAYIT F.

TARIM BİLİMLERİ ALANINDA MULTİDİSİPLİNER GÜNCEL ÇALIŞMALAR II, KÜBRA YAZICI, HÜLYA DOĞAN, Editör, Iksad, ss.301-320, 2023

2023

2023

6. ETHICAL GASTRONOMY

HAYIT F.

GLOBAL CONCEPTS IN GASTRONOMY, İBRAHİM ÇEKİÇ, Yener OĞAN, Editör, Eğitim Yayınevi, ss.43-62, 2023

2023

2023

7. An Analysis of the Functional Properties of Geographically Indicated Fruits in Antalya Region

HAYIT F.

Current Approaches and Trends in Tourism Science, Prof. İrfan YAZICIOĞLU,Assoc. Prof. Alper IŞIN,Assoc. Prof. Özgür YAYLA, Editör, SRA Academic Publishing Press, Klaipeda, Lithuania. www.srapublishing.org, ss.470-522, 2023

2022

2022

8. YABAN MERSİNİ MEYVESİNİN FONKSİYONEL BİLEŞENLERİ VE GIDALARDA KULLANIMI

Hayıt F.

TARIM BİLİMLERİ ALANINDA GÜNCEL ÇALIŞMALAR I, KÜBRA YAZICI,HÜLYA DOĞAN, Editör, İksad Yayınevi, Ankara, ss.83-107, 2022

2022

2022

9. Gıda ve Tarım Alanlarında Yapay Zekâ İçeren Çalışma Örnekleri ve Örnek Bir Yapay Zekâ Uygulaması

HAYIT F., HAYIT T.

Tarım Bilimleri Alanında Multidisipliner Güncel Yaklaşımlar, KÜBRA YAZICI, HÜLYA DOĞAN, Editör, İksad Publishing House, ss.185-207, 2022

2022

2022

10. Yaban Mersini Meyvesinin Fonksiyonel Bileşenleri ve Gıdalarda Kullanımı

HAYIT F.

Tarım Bilimleri Alanında Multidsipliner Güncel Çalışmalar I, , Editör, İksad Publishing House, ss.83-106, 2022

2022

2022

11. Gıda ve Tarım Alanlarında Yapay Zekâ İçeren Çalışma Örnekleri ve Örnek Bir Yapay Zekâ Uygulaması

HAYIT F., HAYIT T.

Tarım Bilimleri Alanında Multidsipliner Güncel Çalışmalar I, Yazıcı Kübra, Doğan Hülya, Editör, İksad Publishing House, ss.185-207, 2022

2022

2022

12. Yozgat Kültürel Turizm Kaynakları

Doğantekin A., Özdemir S., Soysal Demirci H., Tuncer M., Hayıt F., Balıkçı E., et al.

Yozgat Turizm, Güngör, Ebubekir, Editör, Akçağ Yayınları, Ankara, ss.171-405, 2022 Sürdürülebilir Kalkınma

Desteklenen Projeler

2022 - 2023

2022 - 2023

Kenevir Tohumu Ununun Glutensiz Bisküvilerin Besin Değeri ve Kalitesi Üzerine Etkisi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

HAYIT F. (Yürütücü), YAZİCİ L.

2013 - 2018

2013 - 2018

Karabuğday Transglutaminaz ve Ekşi Mayanın Dondurulmuş Ekmek Kalitesi Üzerine Etkisi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

HAYIT F.

Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Bozok Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi

Editörler Kurulu Üyesi

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Haziran 2022

Haziran 2022

Electronic Letters on Science and Engineering

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Şubat 2021

Şubat 2021

Food and Health

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Ağustos 2020

Ağustos 2020

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Bilimsel Projelerde Hakemlikler

Mayıs 2022

Mayıs 2022

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

BAP Araştırma Projesi, Amasya Üniversitesi, Türkiye



Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

17 Haziran 2022 - 19 Haziran 2022

17 Haziran 2022 - 19 Haziran 2022

2. INTERNATIONAL CAPPADOCIA SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS

Katılımcı

Nevşehir-Türkiye

24 Ağustos 2021 - 24 Ağustos 2021

24 Ağustos 2021 - 24 Ağustos 2021

Uluslararası Katılımlı 8. Bitki Koruma Kongresi

Katılımcı

Ankara-Türkiye

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 78

h-indeksi (SCOPUS): 4